شناسهٔ خبر: 49117910 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

دانا گزارش می دهد؛

آخرین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی/ کابینه در ایستگاه نهایی بهارستان

پنجمین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم برگزار شد و نمایندگان پارلمان بعد از بررسی های نهایی، رای خود به وزرای پیشنهادی را اعلام نمودند.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جلسه علنی مجلس شورای اسلامی نوبت صبح امروز (چهارشنبه، ۳ شهریور ماه) به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، با حضور ۲۲۲ نفر از نمایندگان برگزار شد.

براین اساس ادامه بررسی برنامه وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم در دستور کار نمایندگان قرار دارد.

 

وزیر پیشنهادی گردشگری و صنایع دستی

سید عزت الله ضرغامی وزیر پیشنهادی گردشگری و صنایع دستی صبح امروز (چهارشنبه) در جلسه بررسی رای اعتماد وزرای پیشنهادی در صحن علنی مجلس اظهار داشت: حکایت آسیب‌های امروز ما در حوزه مدیریت کشور این است که دنبال پاسخ‌های ساختاری و کلیشه‌ای‌ای به جدی ترین مشکلات کشور می‌رویم و هرچند کارمان را راه می اندازد ولی چون به این روش عادت کرده ایم مردم دیگر این را از ما نمی‌پذیرند و به دنبال کارهای تحولی و بزرگ و برهم زدن پساختارهای پوسیده و کارآمد که مثل بختک بر سر مردم آمده هستند در حالی که دیگر این تفکر تحولی تبدیل به کارهای محدود و نقطه‌ای شده است در حالی که باید سکه رایج در نظام جمهوری اسلامی باشد.

ضرغامی با بیان اینکه وزارتخانه جدیدالتاسیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یک وزارتخانه بسیار مهم است  و هرکدام از این بخش‌ها ظرفیت یک وزارتخانه مستقل دارند ولی به جهت هم‌پوشانی باهم قانونگذار آنها را در قالب یک وزارتخانه آورده تا از ظرفیت‌هایشان استفاده شود، گفت: بسیاری از حوزه های مهم و اساسی کشور مرتبط با این وزارتخانه است و شاید دلیل پذیرفتن این مسئولیت غیر از تجربه مدیریتی و فرهنگی آن است که بخش زیادی از این مجموعه‌ها در وزارت ارشاد بود.

وی افزود: میراث فرهنگی و معاونت زیارتی و سیاحتی در وزارت ارشاد بود و من هم در معاونت امور استان ها و امروز مجلس با این حوزه ها آشنایی دارم ولی بسیاری از نهادهای مختلف کشور باید همکاری داشته باشند تا نگاهی ملی و فرابخشی برای دیدگاه بلند دولت ایجاد شود.

ضرغامی اظهار داشت: وزارت میراث‌فرهنگی به دلیل فقدان یک دیدگاه نظری و ایدئولوژیک که باید همه نیروهای فکری و مدیریتی جامعه را همراه و همگرا کند؛ متاسفانه دچار عقب ماندگی شده و مهجور و مغفول مانده است. در حالی که با مقداری تلاش می‌تواند در کنار بسیاری دستاوردهای اقتصادی که به دنبال خواهد داشت به عنوان جدی ترین بستر صدور ارزش‌های اسلامی و انقلابی برای کشور باشد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد: نگاه من به اضلاع میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مساوی، متعادل و ترازمند است و هیچکدام بر دیگری ارجحیت ندارد. این سه قسمت مکمل‌ اند، وابسته به هم اند و هم‌افزایی با هم دارند. برنامه‌ام را در ۳۰صفحه تقدیم نمایندگان کرده‌ام که در آن هم وضعیت موجود را بیان و هم نقاط قوت و ضعف و تهدید و قدرت را در آن بعد از جلسات مکرر با جدی‌ترین کارشناسان، اساتید دانشگاه، نخبگان و افراد با تجربه در حوزه وزارت‌خانه و جبهه انقلاب، بیان کرده‌ام.

ضرغامی افزود: چون نمایندگان نکات بسیار خوبی را به لحاظ ملی، استانی، بخشی مطرح کردند 64 محور مهم را استدلال و 28 پیشنهاد جدید و ارزشمند را استخراج کرد، که امروز در اختیار کمیسیون ها قرار می گیرد.

وی ادامه داد: مردم بدانند که بسیاری از درس های جدی کارشناسی در حوزه های تخصصی انجام شده و در صحن علنی با توجه به وقت محدود به ارجاعات، تعلیقات و هماهنگی ها می پردازند بنابراین بحث هایی که نمایندگان مطرح می کنند ممکن است برای مردم اجمال و سربسته باشد.  

وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مورد میراث فرهنگی گفت: این حوزه تمدن و هویت ماست آن هم در دوره ای که بی هویتی توسط رسانه های پر نفوذ نوین تبلیغ و ترویج می شود؛ جوان و نوجوان ما باید با این پیشینه تمدنی آشنا شوند.

ضرغامی یادآور شد: میراث فرهنگی چه ملموس و چه ناملموس هردو فوق العاده ارزشمند هستند و در حوزه ملموس 32 هزار اثر تاریخی و فرهنگی و در حوزه ملموس هزار و 900 ثبت شده داریم؛ میراث فرهنگی ناملموس به رفتارها، آداب، گویش ها و فرهنگ برمی گردد و ایرانی ها صاحب بهترین فرهنگ ناملموس در سطح جهان هستند و علت آنکه آن طور که شایسته است نتوانستیم در این حوزه توفیقی کسب کنیم این است که وظایفمان را به درستی انجام ندادیم.

وی افزود: آیات قرآنی به ما مسیر میراث فرهنگی را نشان می دهد و در سوره مبارکه حجر که در مورد قوم لوط است وقتی عذاب الهی آمد و این قوم را نابود کرد ما خرابه های قوم لوط را بر سر راه قرار دادیم تا کاروانیان ببینند و مایه عبرت شود بنابراین میراث فرهنگی باید سر راه و در دسترس باشد اما نیست همچنین باید به درستی معرفی شوند اما این بخش مهم کار رسانه ای جدی آن هم توسط رسانه های نوین می خواهد و باید پیام آن ها را منتقل کنیم.

وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: این میراث چندین هزار ساله ما در قبل و بعد از اسلام دارای پیام هستند و اگر کاخ شاهان را مشاهده کنیم هم عبرت دارد و هم به تعبیر رهبر معظم انقلاب وقتی به تخت جمشید می رویم اقتدار ایرانیان را مشاهده می کنیم اما در کشور ما در طول این سال ها این عامل مهم همبستگی و اتحاد ملی تبدیل به جریان دو قطبی شده در حالی که شهید مطهری در کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران به خوبی هم افزایی این بخش را مطرح می کنند و رهبر معظم انقلاب هم بهترین و دقیق ترین تعبیرها را دارند.

ضرغامی در ادامه به برنامه های خود برای ایجاد جاذبه های تکمیلی و گردشگری خانواده محور اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی را تقویت خواهیم کرد و به آن مسئولیت می دهیم تا با نظارت مناسب این بخش را ساماندهی کند.

وی به توضیح برنامه های خود در حوزه صنایع دستی پرداخت و اظهار کرد: از 460 صنعت دستی هنری در سطح جهان 370 صنایع دستی هنری را در ایران داریم و علی رغم این ارزش بالا، به دلیل مشکلات بازاریابی ، معرفی و فروش این بخش مغفول مانده است. همچنین در رقابت با کشورهای دیگر به لحاظ قیمت تمام شده و دلالی های صورت گرفته و همچنین فقدان برندسازی مشکل جدی در این حوزه داریم.

وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: عدم کاربردی بودن بخشی از صنایع دستی سبب شده تا بخشی از آنها جنبه تزئینی پیدا کند و با توجه به مشکلات از سبد خرید مردم حذف شود. ما همچنین در حوزه مشاغل خانگی که در این بخش تاثیر بسیاری دارد، مشکلاتی داریم که بخشی از آن مربوط به قانون است، لذا با توجه به قانون فعلی و مکمل این بخش، اصلاحاتی صورت خواهیم داد.

وی ادامه داد: با تامین منابع اولیه ارزان و در دسترس و تسهیل عرضه و تقویت تقاضا، مشکلات این حوزه را برای تقویت و توسعه صنایع دستی در برنامه خود پیش بینی کردیم. صنعت گردشگری، صنعت پیشران با خدمات متنوع و گسترده است و درآمد بسیاری از کشورها از این حوزه تامین می شود. براساس آمار 10.4 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی مربوط به حوزه گردشگری است و 10 درصد کل اشتغال جهانی در این بخش است. در واقع از هر 5 شغل ایجاد شده یکی مربوط به حوزه گردشگری است و میانگین رشد ناخالص جهانی 3 درصد است و در حوزه گردشگری 4.6 درصد، که متاسفانه این آمار در ایران بسیار متفاوت و با فاصله از آمار جهانی است.

ضرغامی یادآور شد: صادرات نامرئی صفت خوبی برای این حوزه است و ارتباطی با تحریم ندارد، لذا با تقویت این بخش می توان اشتغالزایی و ارزآوری را سرعت بخشید. با بررسی مزیت رقابتی بین کشورهای همسایه به این نتیجه می رسیم که با وجود افزایش بهای دلار در کشور ما گردشگری توسعه نیافته، هر چند در کشورهایی چون امارات، بحرین، قطر، عربستان، رژیم صهیونیستی و اردن درآمدهای بالایی از گردشگری کسب می کنند، اما ما به کشورهایی چون لبنان، کویت و یمن قابل مقایسه هستیم.

این وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم با تاکید بر اینکه حوزه گردشگری بیش از سایر بخش ها می تواند به افزایش سرمایه گذاری در کشور کمک کند، بیان کرد: حوزه های مختلف گردشگری از جمله گردشگری فرهنگی، طبیعت گردی، روستایی، سلامت، کشاورزی، کسب و کار، خوراک، آموزش، ورزشی، کوهستانی، حلال و مذهبی، ماجراجویانه، شهری و دریایی، امکان تقویت و توسعه در کشور ما را دارد.

وی با اشاره به جلسه ای که اخیراً با نمایندگان استان هرمزگان داشت، گفت: این استان 1100 کیلومتر ساحل دارد، اما گردشگری دریایی ما در این بخش صفر است و بیکاری در این استان به 30 درصد رسیده است. این در حالی است که بخش خصوصی امکانات فراوانی برای توسعه گردشگری در حوزه ساحل برون و درون مرزی دارد.

ضرغامی با بیان اینکه گردشگری حلال و مذهبی یکی از مزیت های نسبی کشور ماست، افزود: هرچند برخی می پندارند که به خاطر محدودیت ها ما مشکلات جذب توریست داریم، اما بسیاری از مردم دنبال گردشگری حلال و مذهبی هستند و این بخش می تواند برای ما درآمدزا باشد.

وزیر پیشنهادی میراث  فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه این حوزه جدی ترین حوزه برای همبستگی ملی، وحدت و انسجام ملی است،‌ تصریح کرد: ما می توانیم با اقصی نقاط کشور ارتباط برقرار کنیم و بخش زیادی از این مزیت در مناطق محروم وجود دارد، اما نگاه به این حوزه باید غیرسیاسی باشد، لذا با نگاه فرهنگی، اقتصادی و ملی با کمک آحاد مردم می توانیم وزارتخانه ای همگرا، تشکیل دهیم. هر نوع نگاه سیاسی و قبیله ای به این بخش آفتی برای گردشگری است.

 

بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نفت

موافقت کمیسیون‌های صنایع و انرژی با برنامه‌های وزیر پیشنهادی نفت

در ادامه جلسه علنی روز چهارشنبه (سوم شهریور) و در جریان بررسی رای اعتماد به وزرای پیشنهادی کابینه سیزدهم گزارش کمیسیون‌های انرژی و صنایع در مورد بررسی برنامه‌ها و اصالت مدرک تحصیلی اوجی وزیر پیشنهادی نفت قرائت شد.

بر این اساس، کمیسیون صنایع و انرژی اصالت مدرک تحصیلی اوجی را تایید و وی را شایسته حضور در وزارت نفت اعلام کردند.

 

موافقان وزیر پیشنهادی نفت

حسین زاده: «اوجی» از بدنه نفت بوده و هست

حسین حسین زاده عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس صبح امروز (چهارشنبه 3 شهریورماه) در صحن علنی مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت اظهار داشت: وزرات نفت نه تنها یکی از بزرگترین بنگاه های اقتصاد کشور بلکه قرارگاه جنگی کشور است.

وی افزود: وزارت نفت، وزارت اقتصاد، اشتغال و حتی وزارت فرهنگ ما هم هست و اکنون 113 سال از عمر آن و وابستگی ما به نفت می گذرد  و باید فرمانده این قرارگاه فردی توانمند، متخصص، جهادی و انقلابی باشد.

نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز در مجلس با تاکید بر اینکه من فرزند نفت هستم و آقای اوجی (وزیر پیشنهادی نفت) را دو دهه است که می شناسم، تصریح کرد: روند رشد مهندس اوجی در نفت از پایین به بالا بوده است و شخصی از بدنه نفت بوده و هست.

بابایی کارنامی: «اوجی» توانمندی فروش نفت را دارد

علی بابایی‌کارنامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۳ شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی و در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت، گفت: وزیر پیشنهادی نفت برنامه‌ها و استراتژی‌های مهم و اساسی برای حل معضلات بخش نفت و انرژی دارد.

وی بیان کرد: یکی از چالش‌های اصلی وزارت نفت مربوط به وضعیت کارکنان این وزارتخانه است و ما شاهد بی‌عدالتی در ساختار سازمانی این وزارتخانه هستیم که جزو برنامه‌های جواد اوجی، ساماندهی وضعیت نیروی انسانی وزارت نفت است.

نماینده مردم ساری در مجلس با تأکید بر اینکه جلوگیری از خام‌فروشی مسئله‌ای حائز اهمیت است، تصریح کرد: همچنین خنثی‌سازی تحریم و فروش نفت مسئله‌ای بسیار مهم است چرا که تمام بودجه سنواتی ما متکی به نفت است و حتماً باید به عنوان وزیر نفت انتخاب شود که توانمندی و هوشمندی زیادی در عرصه تجارت خارجی جهت فروش نفت داشته باشد و به زیرساخت‌های وزارت نفت توجه کند که وزیر پیشنهادی نفت این ویژگی را دارد.

بابایی کارنامی اظهار داشت: همچنین توجه به میادین مشترک نفت و گاز یکی از اولویت‌های مهم است که باید مورد توجه وزارت نفت قرار گیرد، البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که اگر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نبود، معلوم نبود که فازهای پارس جنوبی چه سرنوشتی پیدا می‌کردند و باید از نیروهای سپاه پاسداران در همین جا تقدیر و تشکر کنم.

وی با بیان اینکه توسعه صنایع پایین‌دستی نفت هم موضوعی مهم است، گفت: صادرات گاز و توجه به دیپلماسی انرژی هم باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و متأسفانه در دولت قبلی شاهد بودیم که روابط کشورمان با کشورهای اوپک خوب نبود و ما منفعل بودیم و اوجی می‌تواند با توانمندی‌های خود، وضعیت کشور در این زمینه و ارتباط با کشورهای عضو اوپک را بهبود بخشد.

نماینده مردم ساری در مجلس تأکید کرد: اوجی از بدنه وزارت نفت و دارای تخصص و تجارب کاری مرتبط است. همچنین باید به این مسئله توجه شود که وزرای معرفی شده به مجلس از فیلترهای مختلف و دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی عبور کرده‌اند و ما به سند متقن و محکمی نرسیدیم که اوجی فردی لایق برای تصدی وزارتخانه نفت نیست و باید بگوییم که وی فردی سالم است و برنامه‌هایی هم برای مبارزه با فساد دارد.

 

حبیب زاده: «اوجی» توان صادرات نفت را دارد

انور حبیب‌زاده در جلسه علنی امروز(چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت اظهار داشت: جواد اوجی فردی توانمند بوده و از شجاعت و بصیرت و آگاهی فوق العاده‌ای برخوردار است.

وی افزود: وزیر پیشنهادی نفت از بدنه صنعت نفت است و با مشکلات وزارت نفت آشنا است و توانایی رفع این مشکلات را دارد.

نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزیر پیشنهادی نفت تجارب خوبی در بخش نفت و انرژی دارد و این تجارب می‌تواند در عملکرد مثبت و رو به جلوی این وزارتخانه در سال‌های آینده تأثیرگذار باشد.

حبیب‌زاده گفت: بیش از ۹۷ درصد انرژی مورد نیاز داخلی کشور از نفت و گاز تأمین می‌شود و درآمد حاصل از فروش نفت هم تأثیر زیادی در اقتصاد کشور دارد.

وی افزود: بر این اساس ما باید فردی را برای تصدی وزارت نفت انتخاب کنیم که توانایی صادرات نفت را داشته باشد و همچنین به خوبی از مشکلات و دغدغه‌های موجود در این وزارتخانه اطلاع داشته باشد که اوجی این ویژگی را دارد.

مخالفان وزیر پیشنهادی نفت

عسگری: رسالت مجلس توجیه و تضعیف عملکرددولت نیست بلکه تعامل برای تکامل است

مهدی عسگری نماینده مردم کرج در مجلس امروز (چهارشنبه ۳ شهریورماه) در صحن علنی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت، اظهار داشت: انتخاب وزرا با رئیس جمهور و اعتماد به آنها با مجلس است؛ محصولات آنچه که ما امروز می‌کاریم یا می‌گماریم مردم در 4 سال آینده برداشت خواهند کرد بنابراین این نشان از اهمیت سنگینی است که امروز بر دوش ما است.

وی افزود: رسالت امروز مجلس مردمی نه توجیه تصمیمات دولت و نه تضعیف عملکرد آن است بلکه تعامل برای تکامل است.

 

نادران: اوجی درباره اموالش خلاف واقع سخن گفته است

الیاس نادران نماینده مردم تهران در مخالفت با این گزینه پیشنهادی، طی سخنانی اظهار داشت: آنچه که برای ما در این سال‌های اخیر بیش از همه اهمیت پیدا کرده است، این است که مردم به یک جریان انقلابی پاکدستی اعتماد کردند و از مجلس، دولت و شوراها انتظار دارند که جریانات اداره کشور بر این مدار حرکت کنند.

وی افزود: به همین دلیل دوستان اگر ملاحظه فرموده باشند بنده در مخالفت و موافقت‌ها بیش از آنکه به کارآمدی افراد نگاه کنم -که طبیعتاً اینها در کمیته‌های تخصصی دولت بررسی شده است- به سلامت افراد و پاکدستی آنها حساسیت نشان داده‌ام.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در مجالس گذشته بحث جدی بین ما و دوستان ما وجود داشت که این حیف و میل، حیفش بدتر است یا میلش؟ تا میل نباشد حیف نیز اتفاق نخواهد افتاد.

نادران تصریح کرد: امروز در کشور «نفوذ» از پنجره فساد به کشور وارد شده است؛ اگر امروز فخری زاده‌های ما را می‌زنند به دلیل فساد در نقطه‌هایی است که باید روی آن رصد کرد هیچ تعارفی هم نکنیم.

وی در همین راستا بیان کرد: من دو جلسه با آقای خطیب داشتم که به ایشان عرض کردم آنچه که دوستان ما درباره ۸۸ و قم می‌گویند به کنار؛ با آنچه درباره فساد در وزارت شکل گرفته چه خواهیم کرد؟ هیچ تعارفی هم با هم نداریم ما مدیران پاکدست می‌خواهیم.

این نماینده مجلس یازدهم در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه نهادهای اطلاعاتی و امنیتی باید سلامت ترین افراد باشند، عنوان کرد: به دیگر عزیزان و وزرا هم همین را گفتم، بنده با جناب آقای اوجی جلسه گذاشتم و به ایشان هم عرض کردم که قصد من راستی آزمایی است نه اقرار به چیزی.

نادران ادامه داد: بنده چند نکته را به ایشان (وزیر پیشنهادی نفت) گفتم برای اینکه بدانند من چه می‌دانم اما متاسفانه ایشان نگرفتند. به ایشان گفتم لیست اموال شما در شبکه‌های اجتماعی پخش شده است، دیدید؟ که گفت خیر ندیدم! به او گفتم چه دارید؟ گفت شما چه می‌دانید؟ گفتم من می‌پرسم شما چرا می‌گویید؟ گفت سه آپارتمان در هروی که یکی آپارتمان همسرم است از ارث پدر ایشان بوده و یکی هم برای پسرم است. گفتم من از مراجع ذیصلاح استعلام گرفتم و 9 مورد از اموال ایشان را در دو برگه کاغذ استعلام گرفتم. کسی که به این صراحت خلاف واقع می گوید در جاهای دیگر هم همین گونه خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: بنده درباره قضیه یک قضیه از ایشان پرسیدم که اگر فرصت شد بعداً درباره آن حرف می‌زنم؛ ایشان به من گفت آقای رستم قاسمی و شخص دیگری کاری کردند و فرد شاکی برای اینکه بخواهد علیه رستم قاسمی به خط شود علیه من حرف زده است؛ من گفتم اگر قرار باشد ایشان کاری انجام دهد علیه رستم قاسمی حرف می زد نه شما! با شما چه پدرکشتگی داشت؟

نادران بیان کرد: دوستان ما اشاره می‌کنند که گزارش‌های نهاد امنیتی چنین و چنان است. بنده عرض کردم که قضیه دیمیتریس کامبیس و دکل های گمشده و کشتی‌هایی که خوردند و اموال مملکت رو شد را پاسخ دادند؟ روزی که از فرودگاه امام رفت نهادهای امنیتی و اطلاعاتی نبودند؟

 

چنارانی: مناطق محروم سودی از نفت و گاز ندارند

هاجر چنارانی نماینده مردم نیشابور در مخالفت با برنامه‌های وزیر پیشنهادی نفت اظهار داشت: وزارت نفت به عنوان جیبی است که پدر یک خانواده برای او در نظر می‌گیرد؛‌ امروز یکی از مهم‌ترین وزارت خانه‌ها، وزارت نفت است. 

چنارانی خاطرنشان کرد: ما در مجلس قبلی منتظر این بودیم که از سمت دولت لایحه‌ای برایمان بیاید. نه اینکه نمایندگان دغدغه مردم را بررسی کنند و طرح ارائه دهند. ما امروز نمی‌توانیم منتتظر لایحه شما بمانیم.

وی افزود: دنیا به دنبال انرژی‌های تجدیدپذیر می‌روند و سرمایه‌گذاری‌های سنگینی انجام می‌دهند. در دهه‌های آینده استخراج انرژی فسیلی موضوعیت خود را از دست می‌دهد. باید از حجم ذخایر زیرزمینی به بهترین نحو استفاده شود.

نماینده مردم نیشابور در مجلس گفت: ادغام وزارتخانه های نفت و نیرو به ابرچالش تبدیل شده و هر چند که همه دولت ها به این موضوع پرداخته اند، اما این موضوع فراموش شده است. هیچ دولتی زیر بار سنگین ادغام این وزارتخانه نمی رود.

وی با بیان اینکه در راستای همگرایی با وزارت نیرو و سازمان محیط زیست، وزیر پیشنهادی چه برنامه ای دارد؟ افزود: برای مناطقی که تمام منابع نفت و گاز ذیل شرکت های بزرگی در آن مناطق به دست می آید، اما هیچ سودی از آن نمی برند، چه برنامه ای دارید؟

وی تصریح کرد: برای ظلم ها و بی عدالتی‌هایی که شرکت های نفت و گاز غرب، نفت و گاز مرکزی، شرکت ملی نفت و... در حق مناطق دارای نفت و گاز انجام می دهند، چه برنامه ای دارید؟ با چه برنامه ای به دنبال محرومیت زدایی و فقرزدایی هستید؟

چنارانی با طرح این پرسش که با توجه به بحران انرژی به ویژه در زمینه آب، تکلیف صنایع آب بر نفتی مانند پالایشگاه های اصفهان، تهران و شازند، چه برنامه ای دارید؟  ادامه داد: مجلس در راستای برنامه های فسادستیزی و عدالت محوری طرح هایی با هدف رفع محرومیت در مناطق روستایی، تدوین کرد، اما متاسفانه در سال های اخیر صادرات قیر افزایش چشمگیری داشته، باید دید برنامه اوجی برای مبارزه با قاچاق این فرآورده نفتی چیست؟

نماینده نیشابور در مجلس با بیان اینکه در حوزه انتخابیه من برخی روستاها با وجود هزار نفر جمعیت، اما راه روستایی آسفالت شده چندانی ندارند و سیلاب های بهاره و تابستانه راه آنها را از بین می برد، ادامه داد: بیشترین تذکر نمایندگان درباره راه روستایی است.

وی با بیان اینکه نمایندگان قیر را برای خودشان نمی خواهند و با پیمانکاران قرارداد نمی بندند و لابی نمی کنند، تصریح کرد: فریاد من فریاد مردم روستاهای نیشابور، شمال، جنوب و غرب کشور است، حتی برخی نقاط جنوبی تهران نیز از نظر جاده آسفالت با مشکلات بسیاری روبرو است.

چنارانی خطاب به وزیر پیشنهادی نفت با بیان اینکه اگر دیوان محاسبات نمی پذیرد قیر را به صورت تن تحویل دهند، شما چه برنامه ای در راستای تامین این فرآورده دارید؟ گفت: در بودجه 1400 میزان 15 هزار میلیارد تومان برای این موضوع پیش بینی شده ، چه برنامه ای برای خرید قیر از 7 شرکت بزرگ مافیایی تولیدکننده قیر دارید؟ و چگونه قانون مجلس را اجرایی می کنید؟

نماینده نیشابور در مجلس با طرح این پرسش که چه افرادی با شما در وزارت نفت همکاری خواهند کرد، به قراردادهای ایران با کشورهای همسایه اشاره و گفت: ما از این قراردادها آسیب بسیاری دیده ایم. آقای اوجی چه برنامه ای برای دیپلماسی بین المللی، توتال، فاز 11 پارس جنوبیو سرماهای سوزناک زمستان و کمبود گاز دارید؟

وی با بیان اینکه ما انتظار ارائه دیپلماسی مهندسی داریم، گفت: چه راهکاری برای سهم صندوق توسعه ملی از سفره های زیرزمینی دارید تا بتوان برای آیندگان برنامه ریزی کرد؟ برنامه شما برای توسعه پایدار صنعت نفت چیست؟ آیا بهتر نیست با اولویت قرار دادن اصل پیشگیری به جای اصلاح در تمام حوزه ها عمل کرد؟

چنارانی با بیان اینه وزیر پیشنهادی برنامه ای برای حوزه زیست محیطی ندارد، گفت: شما چه راهکاری برای مدیریت مصرف گاز، تجارت گاز، سوآپ نفت، تکمیل زنجیره پتروشیمی، بی نیازی از واردات داروهای مرتبط با حوزه نفت، احداث و ایجاد واحدهای پتروپالایشی و به روز رسانی سامانه هوشمند کارت سوخت دارید؟

نماینده مردم نیشابور در مجلس با اشاره به ضرورت ادغام وزارت نیرو و نفت بیان کرد: ایران سرزمین آفتاب و باد است و باید به سمت استفاده از انرژی های نو و جایگزین کردن نیروگاه های آبی و بادی به جای نیروگاه های حرارتی برویم.

 

نقدعلی: «اوجی» لیست اموال خود را شفاف اعلام کند

حجت الاسلام نقدعلی نماینده خمینی شهر در مخالفت با رأی اعتماد به اوجی وزیر پیشنهادی نفت، گفت: شرط پیروزی این است که ما ذیل اهل ایمان قرار گیریم. اکثر گزینه های پیشنهادی از سوی دولت گزینه های قابل قبولی هستند. اگر ذیل اهل ایمان باشیم، در امان هستیم و امدادهای الهی به کمک ما می‌شتابند.

نقدعلی تصریح کرد: بعد از دولت واگرا که تمام چشم خود را به کدخدا دوخته بود، دولت مردمی و انقلابی سر کار آمد که می‌خواهد بر خدا توکل کند. توکل بر خدا جز با خدمت به محرومین حاصل نمی شود.

نماینده خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی افزود: برای تأمین بودجه نیازمند درآمدهای نفتی هستیم زیرا درآمدهای مالیاتی به دلیل مشکلات اقتصادی کاهش یافته است. لذا راهی جز فروش نفت و فرآورده‌های نفتی نداریم.

وی تصریح کرد: باید به شخصیتی برای وزارت نفت رأی دهیم که در شرایط تحریمی بتواند نفت بفروشد.

نقدعلی ادامه داد: کسانی که اقتصاد را به برجام گره زده اند کار را به جایی رساندند که کمتر از ۳۰۰ هزار بشکه نفت می‌فروختیم. در حال حاضر به برکت تصویب قانون هسته ای مجلس، فروش نفت به یک میلیون بشکه افزایش یافته است.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: با پرویز فتاح که اکنون مسئول هلدینگ بنیاد مستضعفان است، صحبت کردم. وی معتقد بود که اوجی در زمان تحریم گاز، تحریم‌ها را دور زده و گاز فروخته است اما مسئله نفت متفاوت است.

وی با بیان اینکه در فروش گاز و فرآورده های گازی مشکل کمتری داریم، اظهار داشت: در زمان زنگنه کل بدنه وزارت نفت رعب و وحشت خاصی از تحریم‌ها داشتند لذا برای فروش نفت نیاز به جرئت و جسارت ویژه‌ای است.

نماینده خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان مجلس، رستم قاسمی وزیر پیشنهادی راه را برای وزارت نفت مناسب می‌دانستند. در روز رأی اعتماد هم وی نام وزارت نفت را می‌برد.

به گزارش مهر در ادامه اظهارات نقدعلی، توانگر نماینده تهران یادداشتی را به وی داد. نقدعلی بعد از خواندن یادداشت گفت: اوجی لیست اموال خود را به صورت شفاف اعلام کند.

وی افزود: ما وزیر با ثروت یک میلیاردی را تجربه کردیم که ۱۲۰ شرکت داشت و خودش می‌برید و می دوخت. بنده در دولت گذشته تحقیق و تفحص از سهم ۱۴.۵ درصدی وزارت نفت از درآمدهای نفتی را کلید زدم.

 

وزیر پیشنهادی نفت: در وزارت نفت با پاکدستی خدمت کردم

جواد اوجی وزیر پیشنهادی نفت، صبح امروز (چهارشنبه ۳ شهریور) در صحن علنی مجلس در دفاع از برنامه های خود برای وزارت نفت، گفت: در پیشگاه خداوند متعال و شما نمایندگان اعلام می‌کنم غیر از آنچه من به عنوان دارایی خدمت آقای رئیسی اعلام کردم؛ هرگونه دارایی دیگر که در فضای مجازی به بنده نسبت دادند به خودشان داده شود.

وی ادامه داد: ۲۴ و ۲۵ سالی که در وزارت نفت بودم و سال‌هایی که در خدمت آقای مخبر بودم با پاکدستی خدمت کردم و فردی فساد ستیز هستم. قصد قربت کردم فساد را از این وزارتخانه از بین ببرم.

وزیر پیشنهادی نفت اظهار داشت: اصلاح شرایط و بازگردادندن لوکوموتیو صنعت نفت و بازگشت آن به ریل مناسب نیازمند اقدام جهادی است. در شرایط تحریم، خط مقدم جبهه اقتصادی بوده و در زمینه فروش نفت، فرآورده، پتروشیمی، تامین کالا و جذب سرمایه‌گذاری خارجی اکنون از عرصه جهاد ما با استکبار است.

وی اظهار داشت: صنعت نفت در جنگ اقتصادی دچار چالش و مشکلات مزمن به دلیل بی‌تدبیری، ناکارآمدی و فشار تحریم شده است. با استفاده از مدیران کارآمد و انقلابی می توانیم ریشه فساد را از وزارت نفت کنیم.   

اوجی در مورد مشکلات صنعت نفت ادامه داد: این موضوعات باعث شد صنعت نفت از حالت متعارف خارج شود و اکنون نیازمند تحول از طریق اتخاذ تصمیمات جهادی و اعمال جراحی غیر از مسیر تحول نیست. ما با مدیریت جهادی و استفاده از ظرفیت جوانان و توان بخش خصوصی مشکلات را برطرف خواهیم کرد.

وی تاکید کرد:  فروش نفت خام و میعانات به خاطر تحریم کاهش یافته و بنده در برنامه خود راه حل آن را اعلام خواهم کرد. سرمایه‌گذاری در صنعت نفت به شدت کاهش یافته است. حفظ و نگهداشت و افزایش تولید نفت و گاز و همچنین بالا بودن شدت مصرف انرژی، ناترازی گاز از جمله دغدغه‌هاست.  

وزیر پیشنهادی نفت تصریح کرد: بازارهای جدید نفت را شناسایی خواهیم کرد که نیازمند اصلاح بودجه ۱۴۰۰ است و با اراده برای فروش و استفاده از ظرفیت وزارت نفت و استفاده از نیروهای انقلابی، تحریم ها را دور خواهیم زد تا جایی که خام فروشی را متوقف کنیم.  

اوجی بیان داشت: پرهیز از خام‌فروشی و تکمیل زنجیره ارزش به خصوص در حوزه پتروشیمی، بازسازی تجهیزاتی که عمر آنها از پنجاه سال گذشته، یارانه پنهان حامل‌های انرژی، توجه جدی به ساماندهی نیروی انسانی، گازرسانی به روستاها و توجه به مسئولیت‌های اجتماعی به خصوص در مناطق محروم و نفت‌خیز از جمله دغدغه‌های مشترک و در برنامه‌های آینده بنده است.

وی با طرح این پرسش که آیا وزیر نفت باید برای مقابله با تحریم، رویکرد فعال یا موضع انفعال داشته باشد و منتظر محافل بین‌المللی باشد و باید روی دشمن برای رفع تحریم حساب کند یا به توانمندی جوانان تکیه کند؟ گفت: اطمینان می‌دهم با استفاده از توان نیروی متخصص، رویکرد فعالی برای دور زدن تحریم در پیش بگیرم.

اوجی با تاکید بر اینکه  اقدامات مهمی با استفاده از روش‌های موجود و تجربه گذشته و سایر روش‌هایی که به دلیل جلوگیری از سوءاستفاده دشمنان اعلام نمی‌کنم را پیش می‌گیرم و از ظرفیت بخش خصوصی و تمامی دستگاه‌های اجرایی در فروش نفت استفاده می‌کنم که تهاتر نفت با کالا یا سرمایه‌گذاری از جمله این روش‌هاست.

وی با اشاره به اینکه از طریق تهاتر کالا با گاز وارداتی توانستیم تحریم‌ها را دور بزنیم، تصریح کرد: زمانی که مدیرعامل شرکت گاز بودم بهترین روابط را با ترکمنستان داشتیم و مشکلی بابت واردات گاز نداشتیم بنابراین اگر نفت تحریم بود، گاز هم تحریم بود و ما به خوبی از آن هم عبور کردیم.

اوجی تاکید کرد: با استفاده از ظرفیت چهار مجموعه وزارت نفت و نیروهای متخصص، تحریم‌ها را دور می‌زنیم و روزی خواهد رسید که نمایندگان از من بخواهند فروش نفت را متوقف کرده، خام‌فروشی را تعطیل کنیم و ارزش افزوده ایجاد شود. در این دولت توسعه و تولید حداکثری از میادین نفت و گاز را محقق می‌کنم. من در توسعه میادین مختلف مشارکت داشتم.

وی با تاکید بر اینکه منابع زیرزمینی نفت و گاز جزء انفال است، اظهار داشت: بنابراین از هر اقدامی که باعث تولید صیانت شده نفت می‌شود، دریغ نخواهیم ورزید و که باعث افزایش قدرت اقتصادی، امنیتی و سیاسی می‌شود. جمع‌آوری گازهای همراه نفت و استفاده بهینه از آنها در دستور کار بنده است. تامین سوخت مورد نیاز کشور، پیگیری گازرسانی به مناطق روستایی نیز از دیگر برنامه‌ها خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد: تامین سوخت مورد نیاز کشور، پایداری سوخت با همکاری وزارت نفت و پیگیری گازرسانی به روستاها از دیگر اقدامات است. در ابتدای مسئولیتم درشرکت ملی گاز  ۷هزار روستا گازرسانی شده بود که این عدد  به بیش از ۱۵ هزار روستا در پایان آن دوره رسید و  ۴۰ هزار روستا را در دستور کار داشتیم. طی پنجاه سال گذشته دو مخزن ذخیره‌سازی گاز احداث شده که هر دو نیز در دوران تصدی بنده بوده است.

اوجی با اشاره به اینکه واردات گاز از ترکمنستان را به طور جدی در برنامه قرار می‌دهیم، تصریح کرد: اصلاح الگوی مصرف نقشه راه ما است. نظام تعرفه‌گذاری باید اصلاح شود و تعرفه مشترکان پرمصرف اعم از خانگی و تجاری و نیروگاهی باید به صورت پلکانی افزایش یابد.

وی تاکید کرد: باید نظام استاندارد و سیاست تشویقی و همچنین تقویت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید در زمینه اصلاح الگوی مصرف و بخش تعرفه‌ها در دستور کار قرار گیرد. ایجاد صنایع پایین دستی و کاهش خام‌فروشی و فروش فرآورده یکی از راه‌های دور زدن تحریم است. اجرای طرح ارتقای کمی و کیفی پالایشگاه‌ها با تامین هدف خوراک صنایع پایین دست از دیگر برنامه‌های بنده است.

وزیر پیشنهادی نفت بیان داشت: به کمک بخش خصوصی برنامه مدونی برای زنجیره ارزش و تامین خوراک پایین دست در نظر گرفته‌ایم. همچنین احداث پارک پتروشیمی را اجرایی خواهیم کرد. از توسعه پتروپالایشگاه‌ ها برای تامین نیاز داخل حمایت می‌کنیم.  

وی با اشاره به برنامه‌های تامین مالی و سرمایه‌گذاری در صنعت نفت خاطرنشان کرد: با کمک دولت و مجلس جهت گسترش ابزارهای سرمایه‌گذاری تلاش خواهیم کرد. مردمی‌سازی اقتصاد نفت و گاز و جذب سرمایه مردم از جمله این اقدامات است. همچنین تهاتر نفت و گاز با سازندگان امکان تامین مالی از صندوق توسعه ملی و استفاده از توان مالی موسسات مالی و بانک‌ها از جمله برنامه‌های تامین مالی است. یکی از راه‌های جذب سرمایه، توافق جامع با کشورهای همسو است.

وی با بیان اینکه ساماندهی منابع انسانی و حفظ آنها به عنوان راهبردهای بنده در صنعت نفت است، گفت: سالها علیرغم تولید ثروت، نیروی انسانی مورد بی‌توجهی و غفلت قرار گرفته و منجر به نارضایتی در بدنه نیروی انسانی صنعت نفت شده و حتی شاهد خروج پرسنل متخصص هستیم. در صورت کسب رأی اعتماد برای رفع این مشکلات اقدامات لازم به عمل خواهند آمد. همچنین ساماندهی امور ایثارگران از نقاط مورد توجه بنده است.

وزیر پیشنهادی نفت با تاکید به شفافیت و مبارزه با فساد خاطر نشان کرد: توجه به گلوگاه‌های فساد، ایجاد سامانه‌های شفافیت فساد، نصب تجهیزات اندازه‌گیری و حذف امضای طلایی، جلوگیری از قاچاق فرآورده و بروزرسانی کارهای سوخت از جمله اقدامات در راستای فسادستیزی است. توجه به محرومیت‌زدایی و مشکل اجتماعی مردم به خصوص در مناطق نفت‌خیز از جمله برنامه‌های بنده است.

وی با تاکید بر اینکه من خود را نماینده مناطق محروم و حاشیه‌ای می‌دانم و به منظور توسعه متوازن مسئولیت‌های اجتماعی یک بند قانونی به مجلس پیشنهاد می‌دهم.  با اصلاح تامین مالی تلاش می‌کنیم تا پایان سال جاری اقدامات جدی در خصوص مشکلات قیر صورت گیرد.

وزیر پیشنهادی نفت با بیان اینکه ارتقای فناوری و حمایت از دانش‌بنیان‌ها با هدف ساخت داخل و اقتصاد مقاومتی یکی از موضوعات اصلی است که دنبال می‌کند، خاطر نشان کرد: اکنون بازار خدمات فنی و مهندسی و دانش‌بنیان‌ها ۵ میلیارد دلار است و ما تلاش می‌کنیم که از داخل کالا خریداری کنیم تا ضمن تقویت سازندگان داخل، هم‌افزایی صورت گیرد.

وزیر پیشنهادی نفت تصریح کرد: در لیست اموال بنده عنوان شده بود که اتومبیل مازراتی دارم اما اعلام می‌کنم که حتی این خودرو را نمی‌شناسم چه برسد به اینکه متعلق به بنده باشد.

وی تاکید کرد: حمایت جدی از پارک های فناوری ، دیپلماسی قوی و روابط بین الملل در توسعه نفت گاز با استفاده از سازمان های بین المللی و باز پس گیری جایگاه ایران در اوپک، گسترش همکاری با کشورهای همسایه برای اکتشاف و تولید و سرمایه گذاری مشترک، تقویت جایگاه حکمرانی و اعمال اصل مالکیت تصدی گری وزارت نفت و شرکت ملی نفت در دستور کار است.

 

بررسی صلاحیت وزیر نیرو

سه کمیسیون صلاحیت «محرابیان» برای تصدی وزارت نیرو را تایید کردند

مصطفی نخعی در جلسه علنی امروز مجلس گزارش کمیسیون انرژی درباره صلاحیت وزیر پیشنهادی نیرو را قرائت کرد.

وی بیان کرد: کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی برنامه های وزیر پیشنهادی نیرو را به صورت دقیق مورد بحث و بررسی قرار داد و مدرک و برنامه های وی را تأیید کرد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تأکید کرد: برنامه های وزیر پیشنهادی نیرو با اسناد بالادستی مطابقت دارد و وی در برنامه های خود توجه ویژه ای به آب روستایی و آب شرب سالم شهری کرده و اعضای این کمیسیون صلاحیت وی را برای وزارتخانه مذکور تأیید کردند.

در ادامه جلسه، حجت الاسلام احد آزادیخواه گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره صلاحیت «محرابیان» را قرائت کرد.

وی گفت: مدارک تحصیلی وزیر پیشنهادی نیرو مورد استعلام قرار گرفت و راستی آزمایی و تأیید شد. همچنین برنامه های وی با قوانین بالادستی مطابقت کامل دارد.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی تصریح کرد: وزیر پیشنهادی نیرو برنامه های راهبردی در حوزه آب و فاضلاب و انرژی دارد که شامل مدیریت تنش آبی و اصلاح روش های توزیع آب کشاورزی است و صلاحیت وی مورد تأیید اعضای این کمیسیون قرار گرفت.

در ادامه جلسه، کمال حسین پور گزارش کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درباره صلاحیت وزیر پیشنهادی نیرو را قرائت کرد.

وی بیان کرد: محرابیان در جلسه کمیسیون عمران مجلس برنامه های خود را به نمایندگان ارائه کرد که ما هم برنامه ها و مدارک وی را مورد بحث و بررسی قرار دادیم و استعلام گرفتیم که همگی به تأیید رسید.

کمال پور اظهارداشت: وزیر پیشنهادی نیرو به دنبال مدیریت تنش آبی است و برنامه جدی در این زمینه دارد. همچنین سامان بخشیدن به سامانه توزیع آب از جمله دیگر برنامه های اساسی محرابیان است.

در نهایت کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، وی را شایسته تصدی وزارت نیرو تشخیص داد.

 

بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نیرو

مخالفان وزیر پیشنهادی نیرو

حق وردی: «محرابیان» برنامه‌ای برای رفع بحران آب ندارد

حسین حق وردی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو، گفت: سوابق تحصیلی محرابیان در هیچ یک از مقاطع تحصیلی با حوزه وزارت نیرو مرتبط نیست.

وی بیان کرد: این در حالی است که ما در حوزه وزارت نیرو، تحصیل کردگان متعددی داریم که از وضعیت کنونی این وزارتخانه هم ناراضی هستند و صاحب برنامه و استراتژی برای مدیریت وزارت خانه مذکور هستند.

نماینده مردم شهریار در مجلس با بیان اینکه محرابیان با ساختار و تشکیلات وزارت نیرو آشنایی ندارد و از بدنه این وزارتخانه نیست، تصریح کرد: وزیر پیشنهادی نیرو هیچ گونه اطلاعاتی از چالش های پیش روی این وزارتخانه ندارد.

حق وردی ادامه داد: وزیر کنونی آب که تخصص در حوزه آب دارد، نتوانست مشکلات این حوزه را حل و فصل کند و چگونه توقع داریم که فردی بدون هیچ گونه سابقه در این زمینه بتواند مشکلات این بخش را حل کند.

وی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو کارشناسان زبده ای دارد و بهتر است از ظرفیت هایی آن برای تصدی وزارت نیرو استفاده شود. وجود فردی به عنوان محرابیان باعث معطلی در پیشبرد اهداف این وزارتخانه می شود.

نماینده مردم شهریار در مجلس با بیان اینکه برنامه های ارایه شده از سوی وزیر پیشنهادی نیرو غیر قابل اجرا است، گفت: ما در کشور بحران کم آبی داریم اما در برنامه های محرابیان حل بحران آب قابل مشاهده نیست.

وی افزود: مسئله کم آبی و بی آبی، با توجه به رشد جمعیت و نیاز به شرب کشور نیازمند مدیری قوی و جهادی است که بتواند منابع آبی را به خوبی مدیریت کند و روش های نوینی در این زمینه به کار گیرد که محرابیان فاقد این شرایط است.

حق وردی بیان کرد: از سوی دیگر نهادهای مختلفی در کشور در مسئله سیاستگذاری آب درگیر و ذینفع هستند اما هیچ نهادی به عنوان متولی اصلی شناخته نشده تا هماهنگی های لازم را انجام دهد و این مشکل باید حل شود.

وی تصریح کرد: سیاست وزارت نیرو بازچرخانی آب است در حالی که در هر چرخش آن، پول هنگفتی از مردم گرفته می شود. ما باید وزیری را برای وزارتخانه مذکور انتخاب کنیم که برنامه عملیاتی برای رفع مشکل آب داشته باشد.

 

بانکی پور: محرابیان در وزارت صنایع مدیران انقلابی و کارآمد را کنار گذاشت

امیرحسین بانکی پورفرد نماینده مردم اصفهان در مجلس عصر امروز (چهارشنبه 3 شهریورماه) در صحن علنی مجلس در مخالفت با وزیر نیرو، اظهار داشت: مجلس در این جند روز نشان داد که نسبت به اعتماد بسیار جدی است و این مصداق بارز حمایت از آیت الله رئیسی است چرا که مجلس وضعیت وزرا را شناسایی می کند.

وی با بیان  اینکه دلیل مخالفت با محرابیان برای تصدی وزارت نیرو در سه حوزه کارنامه، برنامه و آب است، افزود: انتقاداتی به کارنامه آقای محرابیان در وزارت صنایع است و آن عزل بی مورد مدیران انقلابی و کارآمد بوده است که البته در این زمینه جلساتی با ایشان برگزار و توضیحاتی ارائه شد.

بانکی پور با تاکید بر اینکه در مدیریت ایشان برخی بی تدبیری‌ها صورت گرفته است، تصریح کرد: یکی از این بی‌تدبیری‌ها قطع صادرات فولاد برای کنترل بازار بوده است که ضربه بزرگی به صنعت می‌زند چرا که فولاد هم کیفیت صنعت را بالا می‌برد و هم بازارهایی که با دردسر بدست آوردیم یکجا از دست می‌دهیم که البته آقای محرابیان این نقد را قبول داشت و در عین حال تاکید داشت که شرایط فرق دارد و ما در شرایط دولت گاها این تصمیم ها را می‌گرفتیم.

 

طغیانی: عملکرد غلط دولت یازدهم و دوازدهم در حوزه آب و برق امروز دامن گیر کشور است

مهدی طغیانی نماینده مردم اصفهان در مجلس عصر امروز (چهارشنبه 3 شهریورماه) در صحن علنی مجلس در مخالفت با وزیر نیرو، اظهار داشت: آب و برق مهمترین مشکلی که امروز در کشور وجود دارد و قعطی های امسال یاد و خاطره قعطی های دهه 60 و جنگ تحمیلی که در ذهن مردم ما فراموش شده بود را دوباره زنده کرد.

وی با بیان اینکه متاسفانه عملکرد غلط دولت یازدهم و دوازدهم در حوزه آب و برق امروز دامن گیر کشور شده است، خاطرنشان کرد: همه ما باید در مورد قطعی برق و آب به مردم پاسخگو باشیم که رودخانه دائمی و دریاچه خششکیده و اکنون در آذربایجان، خوزستان، یزد، اصفهان، کرمان و ... مشکل آب داریم و این نتیجه حکمرانی درخشان دولت یازدهم و دوازدهم در حوزه آب و کسانی که خود را صاحب نظر می دانستند، است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس با بیان اینکه امروز با شرایطی که با آن مواجه هستیم باید یک انتخاب حیاتی را با در نظر گرفتن چالش‌ها صورت دهیم، گفت: وزارت نیرو 73 هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارد، 53 هزار میلیارد تومان بدهی به پیمانکاران و تولیدکنندگان برق و بخش غیردولتی دارد و در برابر 42 هزار میلیارد تومان درآمد خود 60 هزار ملیارد تومان هزینه دارد.

طغیانی گفت:ممکن است در آینده آقای محرابیان در صحن مجلس حاضر شوند و عنوان کند که به دلیل کمبود منابع نمی‌توانیم برنامه‌ها را اجرایی کنیم به همین دلیل باید عدم شفافیت برنامه وزیر پیشنهادی در نطق ایشان تعیین تکلیف شود.

وی عدم تعیین تکلیف وام‌های اخذ شده که در برنامه وزیر پیشنهادی نیامده را یکی دیگر از چالش‌های پیش روی وزارت نیرو برشمرد و تصریح کرد: برخلاف سایر وزرا که یا در حوزه آب و یا در حوزه برق متخصص بودند، آقای محرابیان متخصص حوزه اقتصاد هستند و شاه کلید مسئله امروز این حوزه بحث اقتصادی است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه برنامه محرابیان بلندپروازانه است، گفت: مشخص نیست که رقم افزایش ظرفیت 30 هزار مگاواتی از چه محلی تأمین خواهد شد. همچنین در برنامه پیشنهادی آمده است 10 هزار مگاوات برق تجدیدپذیر تولید خواهد شد که منبع این مهم نیز مشخص نیست که چطور ظرف 4 سال می خواهیم به این ارقام برسیم.

وی اضافه کرد: برای انجام این مهم آقای وزیر برای 4 سال آینده رقمی معادل 550 هزار میلیارد تومان به علاوه 22.5 میلیارد یورو بودجه درخواست کرده‌اند که چنین ارقامی در بودجه وجود ندارد.

 

موافقان وزیر پیشنهادی نیرو

رحیمی: مدیریت منابع آب از مهم‌ترین برنامه‌های محرابیان است

عبدالعلی رحیمی نماینده مردم سروستان در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو اظهار داشت: مدیریت منابع آب، احقاق حق ایران درباره حقابه آب و برق، توسعه نیروگاه های پراکنده، کنترل و راه اندازی نیروگاه ها و کمک به بخش خصوصی از جمله برنامه‌های مهم محرابیان است.

وی افزود: اخیرا کشور ما با مشکل خاموشی های گسترده مواجه بود. در دنیا گفته می شد که ما بعد از ۴۰ سال در تأمین برق مشکل داریم. بخشی از دلیل، آن بود که برخی نیروگاه ها به خاطر تفکر غیرجهادی و غیرانقلابی خاموش بودند و حق آن ها را نداده بودند.

وی تصریح کرد: نمایندگان در بیان مخالفت هایشان آبروی مومنان را در هم در نظر بگیرند. ما حق نداریم در بررسی صلاحیت ها چنین برخوردی داشته باشیم.

رحیمی ادامه داد: بدانید که اکنون مجلس در آزمون بزرگی قرار دارد. ما در آستانه گام دوم انقلاب هستیم و همین مجلس جوان انقلابی زمینه ایجاد دولت جوان انقلابی را فراهم کرده است. کمک کنیم تا هر چه سریع تر کابینه ایجاد شود البته که ما چک سفید امضا هم دست کسی نمی دهیم.

وی با اشاره به ویژگی های وزیر پیشنهادی نیرو گفت: محرابیان مردی از جنس مردم و دردآشنای مردم، بدون حاشیه و اهل تعامل است. کسی که جرأت داشت در سخت ترین و بحرانی ترین شرایط سکان دار وزارت نیرو شود.

وی محرابیان را مدیری جهادی و وزیری پرکار خواند و گفت: برنامه محرابیان کاملا عملیاتی است. او در حوزه وزارت نیرو به عنوان دستیار ویژه رئیس جمهور در انجام ۳۵۰ پروژه مرتبط حضور داشته و موفقیت های زیادی کسب کرده، علاوه بر این سابقه دو بار اخذ رأی اعتماد از مجلس را دارد. در زمان محرابیان بود که قیمت فولاد و سیمان کم شد.

 

محمدنژاد: «برق» پاشنه آشیل دولت سیزدهم است

پرویز محمدنژاد در موافقت با رأی اعتماد به محرابیان وزیر پیشنهادی نیرو گفت: بخشی از تحصیلات محرابیان مرتبط با حوزه وزارت نیرو است. از سوی دیگر باید به این نکته توجه داشت که ما قصد انتخاب یک مدیر را داریم و مدیر باید نسبت به ظرفیت‌های سازمان خود آگاه باشد و برای استفاده از آن برنامه ریزی کند. محرابیان نیز نسبت به حوزه برق، آب و نیروگاه شناخت کافی دارد.

وی ادامه داد: در کارنامه وی مدیریت جامع کاملا واضح است. محرابیان در طرح مهرماندگار حدود ۱۳ پروژه نیمه تمام نیروگاهی به اتمام رساند و ۶۰۰۰ مگاوات تولید برق را به ظرفیت کشور اضافه کرد. همچنین ۳۸ طرح سدسازی را با آورده ۱۲ هزار میلیارد متر مکعب آب به سبد ذخیره آبی کشور اجرایی کرد. وی دارای مدیریت جامع، آگاهانه و حرفه ای در حوزه آب و برق است.

نماینده مردم لنگرود در مجلس گفت: از اینکه رئیس جمهور به نمایندگان اعتماد و چندین وزیر را از بین مجلس انتخاب کرد، سپاسگزارم. در بیشتر کشورهای پیشرفته غالب دولتمردان از بیم اعضای پارلمان انتخاب می شوند. اما به رئیس جمهور می گویم که شما و اعضای کابینه روی یک خط آتشین هستید. پاشنه آشیل دولت سیزدهم بحث انرژی و برق است. در تابستان گذشته ما زنگ خطر کمبود برق در تابستان ۱۴۰۰ را به صدا درآوردیم اما کسی توجه نکرد.

محمد نژاد تاکید کرد: اگر همین امروز به فکر تامین برق برای زمستان و تابستان های آینده نباشید، با مشکلات اساسی رو به رو خواهید شد. وزیر پیشنهادی نیرو نیز با ظرافت به این موضوع توجه داشته است.

وی با بیان اینکه یکی از مواردی که در برنامه وزیر پیشنهادی دیده شده توجه به ظرفیت ترانزیت انرژی و موقعیت استراتژیک کشور است،گفت: امروز تمام کشورهای همسایه نیازمند خدمات فنی و مهندسی و انرژی ما هستند که در برنامه وی به آن توجه شده است.

این نماینده مجلس اظهار داشت: از سوی دیگر بحث رمزارزها نیز که پدیده ای نوظهور است، در برنامه وی مورد توجه است. گرجستان ۴ سال پیش صادرکننده برق بود اما امروز به دلیل بی توجهی به این حوزه از واردکنندگان برق شده است.

 

احمدی: محرابیان دارای کارنامه درخشانی است

حجت‌الاسلام موسی احمدی نماینده عسلویه در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو اظهار داشت: ما در این وزارتخانه به فردی نیاز داریم که در کوتاه مدت مشکلات را رفع  کند و مرد میدان باشد، با توجه به مشکلات برق و آب کشور می‌طلبد فردی با تجربه، با روحیه انقلابی و جهادی سکان دار این وزارتخانه باشد، این وزارتخانه فردی مجرب، صاحب ایده و خلاقیت، با مدیریت جهادی می طلبد که دانش و تخصص او با موفقیت همراه باشد،این فرد شخصی به جز مهندسی محرابیان نیست.

وی افزود: در این چند روزی که گذشت مطالبی مطرح شد، موافقین، مخالفین و وزرا مطالب خود را مطرح کردند، اما بدانیم این مباحث را هم مردم شنیدند و مشاهده کردند و هم خداوند آن ها را ثبت و ضبط کرد، تقارن انتخاب وزرای پیشنهادی را با هفته دولت به فال نیک می گیرم و این ایام را تبریک می گویم.

وی افزود: وزیر پیشنهادی دارای کارنامه اجرایی و مدیریتی درخشانی دارد، محرابیان شخصیتی است که در دو مرحله از مجلس را اعتماد گرفته است و امروز برای سوم برای  برای وزارت انتخاب خواهد شد، ایشان وزیر صنایع و معادن و دستیار ویژه رییس مجمهور و مجری طرح مهر ماندگار است، آن هایی که در بحث سابقه مدیریتی این شخصیت سخن می گویند توجه کنند وی ۹۰۰ طرح و پروژه اثرگذار را به اتمام رساند.

نماینده مردم دیر گفت: وی ریاست ستاد تبصره ۱۳، مجری نوسازی ناوگان خودرویی کشور، عضو شورای عالی فنی کشور، عضو شورای عالی پول و اعتبار و ده ها مسئولیت بززگ در کارنامه درخشان دارد، علاوه بر این ها تحصیلات دانشگاهی وی با وزارتخانه پیشنهادی ارتباط کامل دارد، وی دانشجوی اقتصاد در مقطع دکترا در آستانه دفاع از پایان نامه می باشد و موضوع پایان نامه ایشان “آزاد سازی تعرفه برق در رشد اقتصادی و رفاه خانوار با رویکرد اقتصاد مقاومتی است”.

وی ادامه داد: اتمام ۱۳ طرح نیمه تمام نیروگاهی و اتمام ۳۸ طرح نیمه تمام سد، افزایش ذخیره آب کشور، اتمام ۱۲ شبکه فاضلاب و افزایش تحت پوشش قرارگرفتن جمعیت شهری و…فقط بخشی از اقدامات ایشان است. محرابیان درد و مشکلات مردم را خوب می داند و با نمایندگان مردم در مجلس برای رفع مشکلات تعاملات خوبی دارد.

 

محرابیان: باید طوری برنامه‌ریزی کنیم که در بلند مدت قطعی برق نداشته باشیم

علی اکبر محرابیان وزیر پیشنهادی نیرو صبح امروز سوم شهریور ۱۴۰۰ در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در دفاع از برنامه‌های خود برای تصدی این وزارتخانه گفت: این سومین بار است که مفتخرم برای کسب رای اعتماد در محضر نمایندگان مردم حضور پیدا کنم.

وی ادامه داد: در حالی دولت کار خود را شروع می‌کند که قطعی های برق موجب مشکلات برای مردم شده است و از این بابت ضرر و زیان زیادی به تولید کنندگان وارد شده است.

وزیر پیشنهادی نیرو تاکید کرد: مکلفیم علاوه بر جبران عقب ماندگی ها طوری برنامه ریزی کنیم که در افق بلند مدت دیگر قطعی برق نداشته باشیم. باید کارگاهی به وسعت ایران برای ساختن آن بنا کنیم و تمامی کاستی ها را جبران کنیم.

 

بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان

در ادامه جلسه نوبت عصر روز چهارشنبه ۳ شهریور مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی رای اعتماد به وزرای پیشنهادی کابینه سیزدهم، حجت‌الاسلام مجید نصیرایی سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گزارش این کمیسیون در مورد رأی اعتماد به سجادی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان را قرائت کرد.

وی در مورد انطباق برنامه‌های وزیر پیشنهادی ورزش با اسناد بالادستی گفت: ۵۵ درصد برنامه‌های پیشنهادی سجادی با اهداف برنامه‌های توسعه هماهنگ نبود و ۶۰ درصد اهداف همسو با اسناد بالادستی نبود. علاوه بر آن، در برنامه‌های وی به ۱۶ درصد احکام بالادستی اشاره نشده بود.

نصیرایی ادامه داد: کمیسیون فرهنگی دو نشست با وزیر پیشنهادی برگزار کرد که هر نشست دو ساعت به طول انجامید و بحث‌های مفصلی در مورد معاملات در حوزه ورزش، مافیا و فساد در این حوزه مطرح شد.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: متاسفانه توضیحات ایشان نظر اعضای کمیسیون فرهنگی را تامین نکرد و اکثریت اعضا از توضیحات وزیر قانع نشدند و به صلاحیت وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان برای تصدی این جایگاه رای منفی دادند.

 

مخالفان وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان

فروردین: افراد ویژه خوار و مرفهان بی‌درد نباید وارد کابینه شوند

محمد مهدی فروردین در ادامه جلسه علنی نوبت عصر روز چهارشنبه ۳ شهریور در مخالفت با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان،گفت: ما در حال انتخاب وزیر ورزش و جوانان برای دولت انقلابی هستیم نه برای دولت لیبرال خسته. بر این اساس باید فردی شایسته را انتخاب کنیم و نباید افرادی را انتخاب کنیم که شائبه تخلف، رانت و حکم انفصال در پرونده آنان وجود دارد.

وی تصریح کرد: سجادی مدعی است که می خواهد وزیر ور زش و جوانان کشور شود و در این باره هم برنامه دارد، این در حالی است که وی ۳۰ سال نقش اول را در حوزه ورزش کشور ایفا کرد اما چه کاری در این عرصه انجام داده است؟

نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند، قیر و کارزین در مجلس ادامه داد: در حال حاضر سجادی قائم مقام فدراسیون زورخانه ای است و ما باید به این مسئله توجه داشته باشیم که مهرعلیزاده رئیس این فدراسیون است و در زمان انتخابات، مطالب ناگواری را علیه رئیسی مطرح کرد.

فروردین با تاکید بر اینکه ما حق اشتباه کردن در انتخاب کابینه نداریم، گفت: ما نیازمند وزیری پاکدست، انقلابی، مردمی و فساد ستیز هستیم و نباید اجازه دهیم که انقلاب به دست نااهلان بیافتد.

وی اظهار داشت: ما باید از رئیس جمهور صیانت کنیم و نباید اجازه دهیم که افراد ویژه خوار و مرفه بی درد و دارای زندگی اشرافی وارد کابینه دولت انقلابی شوند.

رئیس فراکسیون ورزش مجلس افزود: سجادی نمی تواند کشتی به گل نشسته ورزش ایران را نجات دهد. وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان برای انقلاب و نظام هزینه نداده و حتی یک ساعت سابقه ایثارگری ندارد و ما نباید این فرد را مورد تایید قرار دهیم.

فروردین متذکر شد: سجادی هیچ گاه در بزنگاهها موضع شفاف نگرفته است و شایستگی تصدی وزارت ورزش و جوانان را ندارد. این روزها شاهد هستیم که برخی از افراد خارج از مجلس در حال لابی کردن برای رای آوردن سجادی هستند که ما باید پاسخ قاطعی به آنان را رای منفی خود به سجادی دهیم.

 

یزدیخواه: «سجادی» در ورزش‌های لاکچری فعال است

سید علی یزدیخواه در جلسه علنی عصر امروز مجلس شورای اسلامی و در مخالفت با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان اظهار داشت: سجادی فردی ورزشی و صاحب نام است اما در مجلس نهم هم برای تصدی وزارت ورزش و جوانان معرفی شد که در آن مقطع، ۱۳۷ نفر با وی مخالفت کردند و فقط ۸۶ نفر از نمایندگان با وی موافق بودند.

وی بیان کرد: از سوی دیگر از آن زمان ما از سجادی کار شاخص ورزشی ندیدیم و اقدامی برای ارتقاء رتبه و جایگاه ورزش کشور انجام نداده است.

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: سجادی در حوزه دو میدانی جزو افتخارات کشور است اما در زمینه مدیریت نمی تواند کاری انجام دهد به گونه ای که حتی نتوانست در انتخابات ریاست فدراسیون دو میدانی هم موفق شود.

یزدیخواه گفت: سجادی بیشتر در حوزه ورزش های لاکچری مانند بولینگ، بیلیارد و اسب سواری فعال بوده است. همچنین وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان به جای اینکه به باشگاه های جنوب شهر برود و با آنان قرارداد ببندد، در مجتمع تجاری ایران مال که یکی از ۱۰ مجتمع تجاری برتر دنیاست و هزاران هزار میلیارد سرمایه دارد، قرارداد بسته است.

وی اظهار داشت: وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان روحیه متمایل به اشرافی گری دارد و با دولت مردمی حجت الاسلام رئیسی تناسب ندارد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: این روزها شاهدیم بسیاری از افراد برای رأی آوردن سجادی در حال سفارش هستند و این مسئله شائبه ایجاد می کند که اگر سجادی رأی بیاورد، بدهکار قدرت هایی می شود که برایش لابی کرده اند و آنان مدام وی را کنترل خواهند کرد.

یزدیخواه گفت: برنامه سجادی برای تصدی وزارت ورزش و جوانان مکفی نیست و وی توانایی لازم برای انجام کار را ندارد. در حوزه جوانان هم برنامه خاصی ارائه نکرده است.

 

راستینه: برنامه‌های سجادی غیرتحولی است

احمد راستینه رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در مخالفت با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان اظهار داشت: آقای سجادی را همه می‌شناسیم. او قهرمان و مدال آور پرافتخار انقلاب اسلامی است؛ بسیاری از قهرمانان با ما تماس گرفته و درخواست صحبت به عنوان موافق و یا درخواست صحبت به عنوان مخالف داشته‌اند.

نماینده شهر کرد در مجلس تصریح کرد: من مسئول کمیته تربیتی بدنی کمیسیون فرهنگی مجلس هستم و یک سال است که مستقیما با وزارت ورزش و جوانان در ارتباط هستم. اما برنامه‌های آقای سجادی برای این وزارتخانه غیرتحولی است و او برنامه‌های جاری وزارت ورزش را به مجلس ارائه داده است.

راستینه تصریح کرد: سابقه آقای سجادی در معاونت ورزش و جوانان نشان داده است که او سبب تعلیق بسیاری از فدراسیون‌ها و ورزش‌ها بوده و اگر نبود وساطت دکتر جلیلی و اقدامات نیروهای امنیتی، ما عملا المپیک لندن را از دست داده بودیم.

وی افزود: 3600 سمن جوانان در کشور وجود دارد که بدون برنامه هستند اما ما امروز نیازمند چهره انقلابی، شجاع و توانمند برای هدایت سمن‌ها به منظور هویت بخشی به انقلاب اسلامی هستیم.

رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: سمن‌ها امروز به جزئی از بدنه بروکراسی فربه وزارت ورزش و جوانان تبدیل شده‌اند.

وی خطاب به وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان گفت: آقای سجادی! شما از آقای مهرعلیزاده حکم قائم مقامی فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای را دریافت کرده‌‌اید و وقتی من از او سؤال کردم که چرا شما این حکم را دریافت کرده‌اید به من پاسخ داد که من ساعت‌ها مقابل مهرعلیزاده مصاحبه شدم، اما آقای مهرعلیزاده که اصلاح طلب است وقتی به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری اظهارات خود را بیان می‌کرد و همه مردم آن موضوعات را می‌دیدند، آیا می‌توانیم بپذیریم که آقای سجادی قائم مقام یک فرد تماما اصلاح طلب باشد؟

 

موافقان وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان

کوچکی نژاد: اقتصادی و دیپلماسی ورزشی از برنامه های جدی سجادی است

جبار کوچکی نژاد نماینده مردم رشت در مجلس در موافقت با سجادی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، گفت: انتظار داشتم رئیس فراکسیون ورزش، نقدی عمیق از برنامه های سجادی ارائه دهد اما جز تخریب و تهمت، مطلبی مطرح نکرد.

وی افزود: اینجا مجلس است، برای بررسی رای اعتماد به وزرا باید طبق قانون، مدارک و مستندات ارائه کرد.

نماینده مردم رشت در مجلس با بیان اینکه مخالفان به برنامه ها و مدرک تحصیلی سجادی ایرادی نگرفتند، گفت: اولین بار است که یک قهرمان ملی و فردی با تجربه برای وزارت ورزش معرفی می‌شود. کل جامعه ورزشی از این موضوع خوشحالند و انتقادی ندارند.

کوچکی نژاد خطاب به نمایندگان گفت: سجادی را کسی به مجلس معرفی که رئیس قوه قضائیه بوده و به پرونده های قضایی و مفاسد احاطه داشته است. این قدر نگویید فلانی پرونده دارد.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه تخصص سجادی مورد نیاز بخش خصوصی بوده، توسط بخش خصوصی برای فعالیت های ورزشی و هنری دعوت شده است.

نماینده مردم رشت در مجلس با اشاره به اظهارات یزدیخواه در زمینه ورزش های لاکچری سجادی، گفت: سجادی قهرمان دو و میدانی بوده که ورزش مستضعفان است. در ورزش های فرعی نیز تخصص دارد. این عیب نیست.

کوچکی نژاد با بیان اینکه سجادی برای ارتقا جایگاه ورزش ایران در سطح بین الملل تلاش خواهد کرد و برنامه ارائه داده است،گفت: همچنین اقتصادی و دیپلماسی ورزشی از برنامه های جدی وی است.

 

وحیدی: وزارت ورزش برای اولین بار شخصیتی غیرسیاسی و امنیتی می‌بیند

در ادامه جلسه نوبت عصر روز چهارشنبه ۳ شهریور مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی رای اعتماد به وزرای پیشنهادی کابینه سیزدهم، محمد وحیدی نماینده بجنورد در موافقت با حمید سجادی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان گفت: مردم عزیز! نمایندگان شما در کمال استقلال و آزادی به بیان دغدغه‌های خود در جلسات رأی اعتماد پرداخته و تضارب آراء امری طبیعی در قوه مقننه است.

وحیدی با اشاره به اهمیت وزارت ورزش و جوانان گفت: این دستگاه عظیم قبل و بعد انقلاب سازمان بوده و هیچ وقت وزیری متخصص در راس آن قرار نداشته است، همیشه افراد سیاسی و امنیتی در راس این وزارتخانه بودند و اولین بار است که شخصیتی ورزشی و با تخصص در رأس این مجموعه قرار گرفته است.

وی از نمایندگان خواست به سجادی رای اعتماد دهند.

 

حمید سجادی: وزارت ورزش را به قرارگاه تولید «امید» در کشور تبدیل خواهیم کرد
 
حمید سجادی که به عنوان گزینه وزارت ورزش به مجلس معرفی شده است، در سخنان خود در مجلس به ارائه برنامه هایش پرداخت.
 
وی در ابتدا گفت: تحول نه فقط خواست ما بلکه ضرورت گریز ناپذیر این دوره است که وزارت ورزش باید پرچمدار این مهم باشد. چرایی تحول و چگونگی تحول از تغییر نگاه و راهبردها شروع می شود. ما تلاش می کنیم به این وزارت استعدادها بنگریم.
 
حمید سجادی ادامه داد: در چند سال گذشته مسئله ورزش و جوانان تا حدودی از متن کشور به حاشیه رفت است. باید با نگاهی فرابخشی با دیگر نهادها و حاکمیتی بپردازد. بیانیه گام دوم فصل جدید جمهوری اسلامی را وعده می دهد و ما را به میدان دادن به جوانان دعوت می کند. برای تحقق بیانیه گام دوم وزارت ورزش باید نقشی ستادی پیدا کند. استعدادها را پرورش دهد و با تعاملات حاکیتی شکوفایی و تحول آفرینی را برای آنها فراهم کند.
 
وی ادامه داد: اگر جوانان موتور پیشران کشور هستند این وزارتخانه باید موتور پیشران حرکت دولت باشد. نقش تحرک و ورزش در سلامت روحی و جسمی و کاهش هزینه های بیمارستانی غیر قابل انکار است. ما عزم کرده ایم ظرفیت بالقوه ورزش را به فعلیت برسانیم.
 
سجادی خاطرنشان کرد: رویش های انقلاب اسلامی صدها برابر ریزش های آن بوده و باید این رویش ها را قدر بدانیم. کوشش بنده این است که بخش بزرگی از بدنه وزارت ورزش متعلق به آنها باشد.
 
گزینه پیشنهادی وزارت ورزش ادامه داد: ما آمده ایم تا تحول ورزش را با همراهی تمام دستگاه ها و نمایندگاه مجلس رقم بزنیم. اعتماد شما با رای بالا این اعتماد را دو برابر خواهد کرد. جوانان ما بهترین جوانان عالم هستد و در این مورد تردید نداریم. ۷۰ درصد جمعیت ما متولد بعد از انقالب هستند. این یعنی یک اتفاق بزرگ و مبارک. باید با این جوانان کارهای بزرگ کنیم. هر جا کار بزرگی انجام شده جوانان پای کار بوده اند.
 
سجادی افزود: وزارت جوانان را یک قرارگاه مورد به مسائل جوانان خواهیم کرد. وزارتخانه ای برای شکوفایی جوانان. البته این کار یک دستگاه نیست و همه دستگاه ها باید همراهی کنند. دبیرخانه این قرارگاه در این وزارتخانه تشکیل خواهد شد. این وزارتخانه قرارگاه تولید امید خواهد بود.
 
گزینه وزارت ورزش ادامه داد: معرفی من به عنوان یک افتخارآفرین برای کشور یک افتخار بود. من ۱۷ سال از دوران جوانی ام را در تیم ملی دوومیدانی بوده ام. در حد توانم تلاش کرده ام. رکوردهایم متاسفانه هنوز پابرجاست که باید ارتقا کند.
 
سجادی خاطرنشان کرد: من شرایط ورزشکاران را درک می کنم. نبودن امکانات و رقابت در سطح بین المللی را متوجه می شوم. من درد ورزشکار را درک می کنم. هم با درد آشنا هستم هم با درمان. اجازه نمی دهیم ورزشکاران ایران در میادین بین المللی غریب باشند.
 
وی ادامه داد: هدف ما این است که جوانان ورزشکار را در ایران نگه داریم تا برای کشور افتخار آفرینی کند. ما نباید شرایطی را فراهم کنیم که ورزشکار ما به کشورهای دیگر بروند مثل مغولستان. ورزشکاری که به این کشور رفت و با رژیم اشغالگر قدس مسابقه داد و مدالش را به این کشور تقدیم کرد. 
 
سجادی خاطرنشان کرد: پروژه های نیمه کاره زیادی در کشور داریم. که بخشی از این پروژه ها در مناطق کم برخوردار هستند. ما باید بتوانیم ۱۲۳۴ پروژه نیمه تمام در بین ۴ هزار پروژه را تکمیل کنیم. 
 
قهرمانی پیشین دوومیدانی ایران خاطرنشان کرد: ورزش همگانی حتما در دستور کار قرار خواهد گرفت. ورزش همگانی کاهش دهنده هزینه های درمان است. سوای از این که برای شادی جامعه بخش جدا ناپذیر است. اگر من وزیر شدم اجازه بدهید که ورزش همگانی را در سطح شهر بیاوریم. ما باید جریان و حرکت ورزش همگانی دیده و لمس شود. آخرین اتفاق ورزشی که در سطح شهرها دیدیم چه زمانی بوده است؟
 
سجادی ادامه داد: من سالها مدرس و مربی در بنیاد شهید بوده ام. من ۹ سال در تربیت بدنی بنیاد شهید بوده ام و رایگان کار کرده ام. چهار سال است که بنده عضو گروه های جهادی بوده ام. این انقلابی نیستم؟ آیا آکادمی دوومیدانی زدن جرم است؟ من تاکنون برای دوومیدانی یک ریال هم دریافت نکرده ام. بنده چه زندگی لاکچری دارم؟ چه ارزشی دارد این مسائل. اگر این بررسی های چهار روز دیگر ادامه پیدا می کرد شاید به بنده تهمت جاسوسی هم می زدند!
 
وی افزود: در بخش بانوان می خواهم قول بدهم که ورزش بانوان باید برای اولین بار مستقل شود. هر کاری که ورزش بانوان نیاز دارد باید مستقل و خودکفا شود. این قول را می دهم. قول داده ام که طرح آمایش سرزمین را در سه ما ارائه کنم. 
 
گزینه وزارت ورزش افزود: قول می دهم به محرومیت زدایی در مناطق کم برخوردار به عنوان یک اولویت نگاه کنم. 
 
سجادی ادامه داد: در بخش جوانان هم برنامه هایی خواهیم داشت که با تشکیل شورای هیات امنایی امور را پیش خواهیم برد. حتما با مشورت شخص دکتر رئیسی و شورای مشورتی فردی انتخاب خواهد شد که بتوانیم دغدغه جوانان را بیشتر پیگیری کنیم. 
 
وی در مورد صحبت های موافقان و مخالفان خود در مجلس گفت: عزیزی گفتند چرا برای انتخابات دوومیدانی شرکت کردید رای نیاوردید! باید عرض کنم که بنده در سالهای اخیر شرکتی در انتخابات دوومیدانی نداشتم. 
 
سجادی در مورد اتهاماتی که به وی وارد شده گفت: بنده زندگی لاکچری ندارم. یک زندگی معلمی و هیات علمی دارم و بسیار ساده.  در بولینگ و بیلیارد مدیریت نکرده ام. در سوارکاری هم گفتند که در جلسه هیات مدیره یک باشگاه شرکت کنم. این جرم است؟ باشگاه سوارکاری ندارم که.
 
وی ادامه داد: بنده مشاور ورزشی و سلامت و پزشکی یک مجموعه اقتصادی خصوصی هستم. عمده کار اخیر من هم فعالیت در سایت واکسیانسیون بوده است. این کار بدی است؟
 
سجادی ادامه داد: اگر من را از ورزش بیرون کنند از تاریخ ورزش که نمی توانند بیرون کنند؟ 
 
جلسه علنی مجلس تا ساعت ۲۰ تمدید شد
 
محمد باقر قالیباف در جلسه علنی عصر امروز مجلس شورای اسلامی،گفت: بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت به اتمام رسید و ما تا دقایقی دیگر در خدمت رئیس جمهور خواهیم بود تا دفاعیات خود را از کابینه پیشنهادی دولت ارائه دهد.
 
وی تصریح کرد: بر این اساس لازم است زمان جلسه علنی مجلس شورای اسلامی افزایش پیدا کند و نمایندگان باید نظر خود را در این باره ارائه کنند.
 
در ادامه جلسه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ادامه جلسه علنی تا ساعت ۲۰ موافقت کردند.
 

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما