شناسهٔ خبر: 48117435 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

مطالعه جدید نشان داد؛

تأثیر آلودگی هوا بر رشد نوزادان در دوران بارداری

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد آلودگی هوا در دوران بارداری ممکن است بر رشد نوزادان تأثیر بگذارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از مدیکال اکسپرس، قرار گرفتن مادران در معرض آلودگی هوا در دوران بارداری اغلب با اثرات سوء بر سلامتی نوزاد مرتبط است. بااین‌حال، مطالعات بسیار کمی در مورد این موضوع وجود دارد. مطالعه جدیدی که به‌تازگی در ژورنال «Environmental Research» منتشر شده نشان می‌دهد حساس‌ترین مراحل بارداری به آلودگی هوا، ماه‌های اولیه و اواخر بارداری است.

طبق مطالعات انجام شده در سال‌های اخیر، آلودگی هوا بر تیروئید تأثیر می‌گذارد. هورمون‌های تیروئید برای تنظیم رشد و متابولیسم جنین ضروری هستند و نقش مهمی در رشد عصبی دارند. «تیروکسین» (T۴) اصلی‌ترین هورمون تیروئید بوده که در گردش است و «TSH» هورمون تحریک‌کننده تیروئید است. نوزادان تازه متولدشده در ۴۸ ساعت تحت آزمایش خارش پاشنه قرار می‌گیرند که در آن میزان تیروکسین و TSH در خون اندازه‌گیری می‌شود. درواقع اگر تعادل این هورمون‌های تیروئید درست نباشد، خطر ابتلا به بیماری‌های جدی افزایش می‌یابد.

دی‌اکسید نیتروژن (NO۲) و ذرات ریز کمتر از ۲.۵ میکرومتر قطر، دو مورد از اصلی‌ترین آلاینده‌های مربوط به آلودگی هوا و ترافیک خودرو هستند. این ذرات بسیار ریز هستند و به‌راحتی وارد دستگاه تنفسی می‌شوند. ازاین‌رو این مطالعه به‌طور خاص تأثیر قرار گرفتن مادر در معرض این ذرات ریز و دی‌اکسید نیتروژن در دوران بارداری و ارتباط موجود با سطح تیروکسین در نوزادان را تجزیه‌وتحلیل کرد.

نتایج به‌دست‌آمده در این مطالعه ارتباط مستقیم بین قرار گرفتن در معرض ذرات ریز در دوران بارداری و سطح تیروکسین در نوزادان را نشان داده است. همچنین این مطالعه نشان داد قرار گرفتن در معرض آلودگی‌ها در ماه‌های اول بارداری تأثیر مستقیمی بر تعادل هورمون‌های تیروئید دارد و این نوزادان تمایل دارند سطح تیروکسین کمتری داشته باشند. در اواخر بارداری نیز این پیوند دوباره آشکار می‌شود. ازاین‌رو حساس‌ترین دوره‌های بارداری ازنظر آلودگی جوی، ماه‌های اولیه و اواخر آن است.

انتهای پیام/۴۱۱۲/