شناسهٔ خبر: 48027131 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

بکارگیری فناوری‌های جدید در ساخت رصدخانه ملی ایران/خسروشاهی:با افتخار اعلام می کنم رصدخانه ملی ایران، ساخت ایران است

حبیب خسروشاهی مجری طرح رصدخانه ملی ایران در مراسم افتتاح این رصدخانه گفت: به کمک این تلسکوپ می توان کهکشان های پرجرم را در فاصله 66 هزار میلیارد میلیارد کیلومتر رصد کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، دکتر حبیب خسروشاهی، مجری طرح رصدخانه ملی ایران در آیین رونمایی از رصدخانه ملی  ایران گفت: رصدخانه ملی ایران نخستین پروژه کلان علمی کشور است که به تایید مشاوران مجرب علمی جهان رسیده است.ساختمان آن طی 4 سال اخیر ساخته شد و به بهره برداری رسید.چنین طرح هایی موتور متحرک علم و فناوری هستند.

وی درخصوص فناوری های جدید این رصدخانه گفت: ساخت یاتاقان هیدوراستاتیکی برای تعلیق تلسکوپ، طراحی و ساخت سامانه اوپتیک فعال و آزمون سطوح اپتیکی چندمتری با سطوح سطحی صافی چندنانومتری از فناوری های جدیدی است که در این رصدخانه به کار بسته شده اند.

خسروشاهی در ادامه با اشاره به سازه پیشرفته این رصدخانه افزود :دستاورد فنی مهم این پروژه مهندسی سامانه های اوپتو مگاترونیک است  یعنی ترکیب اپتیک ، مکانیک، سخت افزار و نرم افزار کنترل که درون یک سازه 90 تنی در ابعاد بزرگ که آینه 4 تنی را با دقت 5 ده هزارم درجه در حضور جریان باد به صورت بی درنگ کنترل کند.

مجری طرح رصدخانه ملی ایران گفت:به کمک این تلسکوپ می توان کهکشان های پرجرم را در فاصله 66 هزار میلیارد میلیارد کیلومتر رصد کرد. برای ساخت این رصدخانه بیش از 100 هزار قطعه مکانیکی الکترونیکی و اوپتیکی به کار گرفته شده است و با افتخار اعلام می کنم رصدخانه ملی ایران ساخت ایران است.

 

انتهای پیام/

نظر شما