شناسهٔ خبر: 47993159 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

مدیر پزشکی قانونی استان تهران خبر داد

انجام معاینات آزارجنسی پزشکی قانونی در تمام ساعات شبانه روز

فروزش گفت: در حال حاضر کشیک معاینات عادی تا ۸ شب هر روز به ارائه خدمات مشغول است و معایناتی مثل آزار جنسی در کلیه ساعات شبانه روز فعالیت دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهدی فروزش مدیر پزشکی قانونی استان تهران، در نشست خبری امروز شنبه پنجم تیر ماه با اصحاب رسانه ضمن تبریک فرارسیدن هفته قوه قضاییه اظهار کرد: هفته قوه قضاییه فرصتی برای تجلی عملکرد قوه قضاییه به شمار می‌رود.

وی در ادامه گفت: امروزه کارشناسی در رسیدگی های قضایی نقش آفرینی می کند و اداره پزشکی قانونی تهران با تسریع در ارائه خدمات در تلاش است که با خدمت رسانی بهتر و سریعتر به مردم در محاکم قضایی قدم بردارد و وظایف خود را به انجام برساند.

مدیر پزشکی قانونی استان تهران گفت: در حوزه پزشکی و آزمایشگاهی تسریع در رسیدگی به پرونده های مراجعین مدنظر بوده و در سال ۹۹، میانگین رسیدگی به پرونده ها به ۵۲ دقیقه کاهش پیدا کرده است.

فروزش همچنین خاطرنشان کرد: میانگین مدت زمان رسیدگی به پرونده ها در قصورها ۱۹ روز هست و در پرونده متوفیان مجموعا ۵۰ روز میانگین مدت زمان رسیدگی هست.

وی از افتتاح دادپزشک ها در شهرستان‌های استان تهران خبر داد و گفت: در مواردی که فردی فوت می شود و نیاز به مراجع قضایی نیست و بستگان با دادپزشکان تماس گرفته و گواهی و جواز دفن خارج از مجموعه پزشکی قانونی برای فرد متوفی صادر می شود.

مدیر پزشکی قانونی استان تهران افزود: در برخی شهرستانهای استان تهران مثل رباط کریم، اسلامشهر، شهریار و ورامین در سال گذشته موضوع فعالیت دادپزشک را عملیاتی و اجرایی کردیم.

فروزش گفت: یکی از اهداف اصلی ما در پزشکی قانونی استان تهران مکاتبات قضایی بود که از طریق الکترونیک انجام شود و تا کنون در غالب روش های سنتی انجام می‌شده و در حال حاضر بصورت صدرصدی با تمام مراجع قضایی در کشور مرتبط هستیم.

وی تصریح کرد: در حوزه تشریح و معاینات بالینی از طریق سیستم الکترونیک cms انجام می شود و در ۴۰ درصد از مراکزی که مرتبط هستیم نظریات به صورت الکترونیک صادر می شود.

رئیس پزشکی قانونی استان تهران گفت: در حال حاضر کشیک معاینات برقرار بوده و معاینات عادی تا ۸ شب هر روز به ارائه خدمات مشغول است و معایناتی مثل آزار جنسی در کلیه ساعات شبانه روز انجام می‌شود و همچنین در کشیک متوفیان در کهریزک و ورامین و شهریار فعال است.

فروزش گفت: در سال گذشته اعتبار مورد نیاز برای احداث ساختمان های شرق و شمال استان را از قوه قضاییه دریافت کردیم.

 

فروزش درباره اینکه رئیس بخش معاینات روانپزشکی پزشکی قانونی تهران گفته بود که در زمان کوتاه نمی توان سلامت روان پدر و مادر بابک خرمدین را تشخیص داد، چقدر زمان لازم است و نتیجه آزمایشات در این پرونده چه بود؟ " گفت: در ارتباط با پرونده‌های روانپزشکی به صورت عام برای اظهار نظر در خصوص وضعیت روانی افراد و حوزه روانشناسی و روانپزشکی نیاز به بررسی های تخصصی از جمله تست های روانشناختی و مصاحبه با متهمان و بستگان و بررسی پرونده کیفری دارد و این امر به وقت و زمان نیاز  دارد و چالش برانگیزند و بررسی تکمیلی پرونده می تواند راهگشا باشد.

مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران افزود: معاینات روانپزشکی با پیچیدگی های خاص در این ارتباط نیاز به بررسی دقیق و تخصصی دارد و تست های روانشناختی و مصاحبه های دقیق  توسط روانپزشکان انجام می شود و اظهار نظر در این پرونده با توجه به پیچیدگی هایی که دارد در حال تکمیل  و در حال انجام هست و بخشی از آن  به مراجع قضایی ارسال شده و اگر نیاز به بررسی تکمیلی باشد متعاقبا انجام می شود.

فروزش درباره پرونده های مربوط به طرح شکایت گفت:  در سال ۹۹ ما ثبت ۸۰ مورد مراجعه حضوری در طرح شکایت را داشتیم. ۲۱ مورد شکایت ثبت شده در حوزه ارزیابی به شکایت مورد بررسی قرار گرفته و  ۱۴۰ پیام صوتی به اداره ارزیابی انجام شده است. در سال ۹۹ زمان رسیدگی به شکایت وارده به ۱۰ روزه کاری تغییر یافته است.

وی درباره دستاوردهای اداره کل پزشکی قانونی تهران گفت: کسب عنوان برتر در جشنواره شهید رجایی، کسب عنوان رتبه سطح عالی در امر تکریم ارباب رجوع، کسب عنوان شایسته امر به معروف و نهی از منکر در بین دستگاه های اجرایی، کسب عنوان برتر پژوهشی از سازمان پزشکی قانونی کشور از جمله دستاوردهای ما بود.

مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران افزود: در بخش معاینات بالینی ۲۱۶ هزار و ۴۹۱ پرونده مورد بررسی قرار گرفت که ۷۳ هزار و ۲۳۶ پرونده مربوط به زنان و ۱۴۳ هزار و ۲۵۵ پرونده مربوط به مردان بوده است. درصد رشد در این زمینه  در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ منفی بوده است و در سال ۹۸ امار بالینی ۲۳۷ هزار و خرده ای  پرونده بود که در سال ۹۹ به ۲۱۶ هزار  ۴۹۱ پرونده کاهش یافته است.

وی افزود: در سه ماهه اول سال ۱۴۰۰، ۵۳ هزار و ۱۸۹ پرونده در پزشکی قانونی تهران در حوزه معاینات بالینی مورد بررسی قرار گرفت  که در سال ۹۹،   ۴۸ هزار و ۶۰۸ پرونده بود که ۹/۴ درصد افزایش پرونده های معاینات بالینی را شاهد بوده ایم. مهمترین پرونده های مربوط به مصدومین   تصادفات و نزاع در سال ۹۹ مجموعا ۳۰ هزار و ۸۱۹ پرونده را داشتیم که از این تعداد ۷۲۱۰ پرونده مربوط به  زنان و ۲۳ هزار و ۶۰۹ مربوط به  مردان بوده است.

مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران ادامه داد:  در سه ماهه ابتدایی  امسال،   ۸۴۳۰ پرونده مربوط به معاینه مصدومین تصادفات را داشتیم  که در سال ۹۹،   ۶۵۰۰ پرونده بود و شاهد افزایش رشد ۲۹ درصدی در این زمینه بودیم.

وی ادامه داد: دومین حوزه معاینات بالینی مربوط به پرونده های  نزاع است که در سال ۹۹ تعداد پرونده های نزاع ۹۵ هزار و ۴۷ پرونده بود که ۳۳ هزار و خرده ای  پرونده مربوط به زنان و  ۶۱ هزار و اندی مربوط به مردان بوده است.   در سال ۹۸ تعداد پرونده های  نزاع در استان ۱۰۰ هزار و  ۸۷۸ پرونده بود  که در سال ۹۹ به ۹۵ هزار و ۴۷ پرونده کاهش یافته است.

فروزش تصریح کرد: در  بهار امسال نسبت به  بهار سال  قبل ۲۳ هزار و ۹۷۵ پرونده نزاع داشتیم که در بهار سال ۹۹،   ۲۲ هزار و ۷۱۰ پرونده بوده که شاهد افزایش آمار بودیم.

مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران تصریح کرد: در سال ۹۹،   ۸۰۱۴ پرونده داشتیم   که ۵ و ۱۶۵ پرونده مربوط به  قصور پزشکی بوده و ۱۹۲۴ پرونده مربوط به کمیسیون پزشکی قانونی و ۹۲۵ پرونده مربوط به کمیسیون های روانپزشکی بوده است.   از مجموع پرونده های  منتسب به قصور پزشکی  ۴۹ درصد محکومیت و ۵۱ درصد برائت پزشک را داشتیم.

وی تاکید کرد: بیشترین محکومیت پزشکی بترتیب در رتبه اول مربوط به  دندانپزشکی و جراحی عمومی و زنان و زایمان و پوست و مو و در رتبه پنجم رشته جراحی پلاستیک هست.
مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران یادآور شد: در سال ۹۸ تعداد ۷۳۴۵ پرونده کمیسیون پزشکی  مورد بررسی قرار گرفته که در سال ۹۹ به ۸۰۱۴ مورد افزایش یافته است.

وی ادامه داد: اگر  پرونده های ورودی و خروجی کمیسیون پزشکی قانونی را  مقایسه کنیم در بهار امسال ۲۰۴۷ پرونده کمیسیون پزشکی قانونی  وارده  داشتیم و ۲۱۳۰ پرونده را  مورد رسیدگی قرار دادیم.
 
فروزش ادامه داد: در بهار امسال ما تعداد پرونده هایی را که رسیدگی کردیم یعنی پرونده های  مختومه  ۲۱۳۰ پرونده بود که این تعداد خروجی در سال ۹۹،   ۱۲۹۶ پرونده بوده است.

مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران ادامه داد: در بخش تشریح  پزشکی قانونی در سال ۹۹،   ۱۲ هزار و ۳۰۹ پرونده بوده که ۲۷۶۱ پرونده مربوط به زنان و  ۹ هزار و ۵۴۸ پرونده  مربوط به مردان بوده است.

همچنین در سال ۹۸ تعداد پرونده ارجاعی در این زمینه  به پزشکی قانونی  ۱۲ هزار و ۸۳۹ پرونده بوده که در سال ۹۹ به  ۱۲ هزار و ۳۰۹ پرونده کاهش یافته است.

فروزش افزود: در حوزه ازمایشگاه DNA در سال ۹۸، ۳ هزار و ۷۵۴ پرونده بوده که در سال ۹۹ به  ۳ هزار و ۸۰۰ مورد  افزایش یافته است.  
مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران گفت: پرونده های متوفیان براساس علت فوت براثر مونوکسیدکربن  در سال ۹۹   ۱۸۹ مورد بوده که در سال ۹۹ نسبت به ۹۸ افزایش یافته است. همچنین در سال ۹۹، ۵۵مورد متوفیان ناشی از عرق شدگی را داشتیم که در سال ۹۸، ۶۸ مورد بوده است. همچنین پرونده های مربوط به سقوط از بلندی در سال ۹۸، ۴۳۷ پرونده بوده که در سال ۹۹ به ۴۴۵ مورد افزایش یافته است. همچنین متوفیان ناشی از  سوختگی ۲۹۴ در سال ۹۸ بوده که در سال ۹۹ به  ۲۱۱ نفر کاهش یافته است. همچنین در سال ۹۸،   ۱۰۵ متوفی ناشی از برق گرفتگی داشتیم که در سال ۹۹ به ۱۱۱ افزایش یافته است.   همچنین متوفیان ناشی از مسمومیت های دارویی در سال ۹۸،   ۱۲۴ مورد بوده که در سال ۹۹ به ۱۳۵ مورد افزایش یافته است.

نظر شما