خبرگزاری آریا- بامداد روز یکشنبه حادثهای در بخشی از شبکه توزیع برق تاسیسات غنی سازی نطنز (مجتمع غنیسازی شهید احمدی روشن) رخ داد.
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری آریا، سخنگوی سازمان انرژی اتمی از وقوع حادثه در بامداد امروز در بخشی از شبکه توزیع برق تاسیسات غنی سازی نطنز خبر داد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت که در اثر حادثه روز یکشنبه در سایت غنی سازی نطنز برق این مجموعه قطع شده است.
بهروز کمالوندی با اشاره به حادثه بامداد روز یکشنبه در سایت غنی سازی نطنز اعلام کرد: حادثه ای داشتیم در بخشی از قسمتهای برق سایت نطنز و در آنجا برق قطع شده است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: اطلاعات کافی درباره خرابکاری در تأسیسات هستهای نطنز وجود ندارد و باید بررسیهای بیشتری صورت گیرد.
وی ادامه داد: هنوز علت این حادثه را نمی دانیم و باید بررسی کنیم. خوشبختانه هیچ تلفات و آلودگی هم نداشتیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی به خبرگزاری صدا و سیما گفت: علت این حادثه در دست بررسی است که متعاقبا اعلام می کنیم.
کمالوندی در پاسخ به این که تجهیزات آسیب دیدن یا خرابکاری بوده است؟ گفت: الان اطلاعات بیشتری نداریم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی صبح امروز ا وقوع حادثهای در تاسیسات هستهای نطنز را تایید کرد.
کمالوندی گفت: بامداد روز یکشنبه حادثهای در بخشی از شبکه توزیع برق تاسیسات غنی سازی نطنز (مجتمع غنیسازی شهید احمدی روشن) رخ داده است.
در پی این حادثه رسانه ها و شخصیت های سیاسی خارجی واکنش هایی نشان دادند که در ادامه می خوانید؛
گزارش نیویورک تایمز از نقش اسرائیل در سانحه نطنز
روزنامه نیویورک تایمز با نقل قول از مقامات اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی به ابعاد سانحه رخ داده در تاسیسات غنی سازی نطنز پرداخت.
مقامات ایرانی قطعی برقی که روز یکشنبه در تاسیسات غنی سازی اورانیوم نطنز رخ داد و معلوم شد با انفجاری عمدی و برنامه ریزی شده بوده است را یک اقدام خرابکارانه تلقی کردند که از نظر آنها توسط رژیم صهیونیستی انجام شده.
ایران به طور مستقیم نگفت که چه چیزی موجب قطعی برق در این تاسیسات مستحکم شده است و رژیم صهیونیستی نیز از تایید یا تکذیب علنی این موضوع خودداری کرده است. اما مقامات اطلاعاتی آمریکایی و اسرائیلی گفتند که رژیم صهیونیستی در این سانحه نقش داشته است.
این دو مقام اطلاعاتی که درباره آسیب رخ داده توضیحاتی به آن ها داده شده بود، گفتند که این سانحه با انفجاری بزرگ رخ داده است که کاملا سیستم برق مستقل و شدیدا تحت حفاظت داخلی را که تامین کننده برق سانتریفیوژهای زیرزمینی است تخریب کرده.
این مقامات که می خواستند نامشان فاش نشود، مدعی شدند که این انفجار ضربه ای محکم به توان ایران برای غنی سازی اورانیوم وارد کرده است و دست کم نه ماه طول می کشد که تولید اورانیوم غنی شده نطنز بازیابی شود.
بر اساس این گزارش، اظهارات این دو مقام اطلاعاتی در حالی مطرح می شود که بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفتوگو با ایسنا در این باره گفت: بامداد روز یکشنبه حادثهای در بخشی از شبکه توزیع برق تاسیسات غنی سازی نطنز (مجتمع غنیسازی شهید احمدی روشن) رخ داده است. بر اساس اطلاع ما خوشبختانه این حادثه صدمات انسانی و آلودگی به دنبال نداشته است.
وی درباره علت این حادثه و جزییات بیشتر آن گفت: علل حادثه در دست بررسی است و متعاقبا اطلاع رسانی می شود.
او همچنین با اشاره به حادثه بامداد روز یکشنبه در سایت غنی سازی نطنز اعلام کرد: حادثه ای داشتیم در بخشی از قسمتهای برق سایت نطنز و در آنجا برق قطع شده است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: علت این حادثه در دست بررسی است که متعاقبا اعلام می کنیم.
کمالوندی در پاسخ به این که تجهیزات آسیب دیدن یا خرابکاری بوده است؟ گفت: الان اطلاعات بیشتری نداریم.
گزارش سی ان ان از نقش رژیم صهیونیستی در حادثه خرابکاری تاسیسات نطنز
شبکه سی.ان.ان در گزارشی درباره حمله اخیر به تاسیسات نطنز تصریح کرد که اظهارات روز گذشته مقامات و گزارشهای رسانه های صهیونیستی حاکی از آن است که احتمالا اسرائیل در این حادثه نقش داشته است.
به نظر می رسد که آویو کوشاوی رئیس ارتش اسرائیل در اظهارات خود درباره حادثه روز یک شنبه در نیروگاه نطنز که رئیس سازمان انرژی اتمی ایران آن را اقدامی تروریستی خوانده است، نقش احتمالی اسرائیل در این حمله را تائید می کند.
وی تنها چند ساعت پس از آنکه مقامات ایران این حادثه را گزارش دادند در یک مراسم یادبود برای سربازان صهیونیستی گفت: عملیات ها در سراسر خاورمیانه از چشم دشمنان پنهان نمی ماند.
کوشاوی افزود: آنها ما را زیر نظر دارند، توانایی های ما را می بینند و بادقت گام های خود را بررسی می کنند.
سی.ان.ان افزود: گزارش های روز یک شنبه در چندین رسانه اسرائیلی به نقل از مقامات اطلاعاتی اعلام کرد که آژانس جاسوسی اسرائیل، یعنی موساد مسئول این حادثه است. اگرچه جزئیات دقیقی از نام و مشخصات این مقامات ارائه نشده است اما برخی از رسانه ها آنها را "منابع اطلاعاتی غربی" توصیف کردند. هرچند باز هم مشخص نیست که "غربی" منابعی از اسرائیل را شامل می شود، یا خیر.
دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم هیچ اظهار نظری درباره این گزارش ها نکرد اما بنیامین نتانیاهو نخست وزیر روز یکشنبه در سخنرانی اش به مناسبت سالگرد تاسیس اسرائیل گفت: مبارزه با ایران، با هسته ای شدن آن، با نیروهای نیابتی آن و مسلح شدن آن یک ماموریت بسیار بزرگ است. هیچ اطمینانی نیست که وضعیت فردا مانند امروز باشد.
این اظهارات نتانیاهو در شرایطی مطرح شده است که ایران و سایر طرف های توافق هسته ای در حال رایزنی در وین، درباره بازگشت آمریکا به این توافق و رفع تحریم های ایران و همچنین توقف اقدامات هستهای اخیر تهران هستند.
مقامات آمریکایی نیز در پایتخت اتریش حضور داشتند تا با نمایندگان قدرت های جهانی که هنوز عضو توافق هستند، رایزنی کنند. هرچند آنها هیچ مذاکره و دیدار مستقیمی با مقامات ایرانی نداشتند.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی بار دیگر مخالفت شدید خود با هرگونه چشم انداز بازگشت برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را اعلام کرده و گفت: اسرائیل خود را ملزم به توافقی که راه را برای دستیابی ایران به سلاح هسته ای هموار می کند، نمی داند.
اولین ادعای نتانیاهو پس از خرابکاری نطنز
نخست وزیر اسرائیل در جمع فرماندهان موساد و نیروهای امنیتی گفت: مبارزه با تسلیحات ایران کار بزرگی است و ممکن است فرصت امروز در آینده فراهم نباشد. وی در ادامه مدعی شد: درگیری با ایران، نمایندگان آن و پروژه هسته ای آن یک کار عظیم است.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی در جمع فرماندهان موساد و نیروهای امنیتی گفت: مبارزه با تسلیحات ایران کار بزرگی است و ممکن است فرصت امروز در آینده فراهم نباشد.
موساد در حادثه نطنز دست داشت
یک رسانه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که موساد در حادثه امروز در نطنز دست داشت.
کانال 13 رژیم صهیونیستی امروز یکشنبه به نقل از منابع اطلاعاتی غربی اعلام کرد که موساد (سازمان اطلاعات و جاسوسی رژیم صهیونیستی) در حادثه امروز تأسیسات نطنز دست داشته است.
بر اساس اعلام این رسانه صهیونیستی، «این حمله خساراتی به همراه داشته است».
حادثه نطنز خرابکاری با هدف ضربه به مذاکرات وین است
خبرگزاری آسوشیتدپرس حادثه نطنز را یک اقدام خرابکارانه توصیف کرد و نوشت: حمله روز یکشنبه به این تاسیسات هسته ای همزمان با مذاکرات درباره توافق هسته ای در وین، با هدف توقف در روند احیاء این توافق جهانی رخ داده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس حادثه نطنز را یک اقدام خرابکارانه توصیف کرد و نوشت: حمله روز یکشنبه به این تاسیسات هسته ای همزمان با مذاکرات درباره توافق هسته ای در وین، با هدف توقف در روند احیاء این توافق جهانی رخ داده است.
این روزنامه آمریکایی نوشت: برنامه هسته ای ایران در دهه گذشته، هدف تلاش های دیپلماتیک و حملات خرابکارانه قرار گرفته است که تازه ترین آنها حمله به تاسیسات زیرزمینی نطنز بود.
واکنش های خارجی به حادثه نطنز
صاحبخبر -
∎