شناسهٔ خبر: 45492724 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت جهاد کشاورزی | لینک خبر

آمادگی برای مبارزه با آفت ملخ در یک سطح یک میلیون هکتار

صاحب‌خبر -

رئیس سازمان حفظ نباتات گفت: تمهیدهای لازم برای مبارزه با آفت ملخ صحرایی امسال در سطح یک میلیون هکتار در 11 استان کشور پیش بینی شده ‌است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان حفظ نباتات کشور، مهندس کیخسرو چنگلوایی روز چهارشنبه در حاشیه افتتاح آمادگاه مدیریت ملخ صحرایی در بوشهر در جمع خبرنگاران افزود: از ابتدای امسال با توجه به پیش‌‌بینی حمله ملخ‌ها 16میلیون هکتار از عرصه‌ها توسط یکهزار و 500 گروه مورد رصد و پایش قرار گرفت و به محض بروز نخستین نشانه‌های این آفت، کار مبارزه انجام شد.

وی بیان کرد: امسال تاکنون کار مبارزه در سطح 240 هکتار انجام شده اما پیش بینی می‌شود از اواخر بهمن امسال با هجوم چندین برابری این آفت نسبت به 2 سال گذشته روبرو شویم.

چنگلوایی با بیان این که سازمان حفظ نباتات و روسای سازمان‌های جهاد کشاورزی رصد و پایش آفت را انجام داده‌اند، تصریح کرد: یکهزار و 300 تن سم برای مبارزه با آفت ملخ صحرایی نیاز است که با تمهیدات انجام شده کل این میزان سم تامین و در انبارها نگهداری و به لحاظ تنوع و میزان آن مشکلی وجود ندارد.

وی با بیان این که آفت ملخ صحرایی به هر چیزی که منشا گیاهی دارد حمله می‌کند، تاکید کرد: جنگل‌ها، مراتع، تالاب‌ها و محصولات سبزی و صیفی به عنوان سرمایه به شمار می‌روند و همه تلاش دست اندرکاران این است که اجازه ندهیم آفت به آنها آسیب وارد کند.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان این که ملخ صحرایی مخرب‌ترین آفت محصولات کشاورزی در طول تاریخ است و در بعضی از کشورها توانسته باعث ایجاد قحطی شود، گفت: این آفت پس از نیم قرن در سال 1397 در 9 استان جنوبی که 34 درصد از تولید محصولات کشاورزی کشور را برعهده دارند مورد حمله قرار داد.

وی ادامه داد: در سال 97، کار مبارزه در سطح 750 هزار هکتار و در سال 98 در سطح 415 هزار هکتار انجام شد و اجازه داده نشد که این آفت به محصولات زراعی و باغی آسیب برساند.

چنگلوایی بیان کرد: اگر این مدیریت به موقع انجام نمی‌شد تنها در محصول گندم این آفت می‌توانست روزانه 12میلیارد تومان خسارت وارد کند.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در خصوص وضعیت سموم کشور نیز گفت: در حال حاضر 75 درصد سموم تکنیکال از داخل و 27 درصد نیز از خارج تامین می‌شود.

وی بیان داشت: با توجه به این که ملخ صحرایی جزو آفت‌های عمومی است، وظیفه مبارزه با آن برعهده دولت است. 

نظر شما