شناسهٔ خبر: 45309452 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

فرمانده ستاد مدیریت مقابله با کرونا در تهران:

سوء تغذیه باعث افزایش ابتلا به کرونا می‌شود

زالی گفت: ابتلای افرادی که از سوء تغذیه رنج می‌برند به کرونا بیشتر است، آن‌ها دوران نقاهت طولانی تری خواهند داشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا زالی فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران صبح امروز در نشست خبری تازه‌های غذا، تغذیه و کرونا که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد با اشاره به نقش مهم تغذیه در بیماران کرونایی، اظهار کرد: تغذیه مکفی در حفظ سلامت بدن بسیار موثر است و ارتباط مستقیمی بین تغذیه کافی و سطح ایمنی بدن افراد در برابر مقابله با بیماری کرونا وجود دارد.

مبتلایان به مشکلات تغذیه‌ای بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند

او ادامه داد: ما شاهد توزیع بسته‌های معیشتی و تغذیه‌ای در قالب طرح شهید سلیمانی در بین افراد کم برخوردار هستیم. افرادی که مشکلات تغذیه‌ای دارند بیشتر مستعد ابتلا به بیماری کرونا بوده و مرگ‌و میر در بین آن‌ها زیاد است. افرادی که از سوء تغذیه رنج می‌برند دوران نقاهت طولانی تری نسبت به دیگر مبتلایان به کرونا خواهند داشت. همچنین افراد چاق بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند.

زالی بیان کرد: ویروس کرونا جهش‌های مختلفی دارد. سازمان جهانی بهداشت معتقد است که غذا حامل ویروس کرونا نیست، اما ما به این نتیجه رسیده‌ایم که در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی غذا شاید منتقل کننده ویروس کرونا باشد.

فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اینکه در پروسه تهیه مواد غذایی احتمال آلودگی و انتقال بیماری وجود دارد، گفت: احتمال انتقال بیماری کرونا از طریق مواد غذایی فله‌ای وجود دارد و باید یک بازنگری در روش‌های صنعتی در زمینه تولید لبنیات مانند شیر داشته باشیم. بهتر است که شیر را پس از جوشیدن مصرف کنیم. همچنین لازم است برای نحوه پخت و پز مواد غذایی در منازل یک دستورالعمل ویژه تدوین کرده و در اختیار مردم قرار دهیم. 

در ادامه مراسم سید امیر محمد مرتضویان رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور گفت: تغذیه نقش مهمی در کاهش طول درمان بیماری می‌تواند داشته باشد. بستر‌های غذایی در صورت عدم رعایت مسائل بهداشتی می‌توانند حامل میکروب و باکتری باشند.

مواد غذایی سنتی ممکن است خاستگاه کرونا باشند

او ادامه داد: فرد آلوده می‌تواند مواد غذایی موجود در آن مکان را به میکروب یا ویروس آلوده کند. شیر پرچرب و دوغ اگر در دمای بالایی جوشیده نشوند ویروس کرونا در آن‌ها باقی می‌ماند. همچنین فرآورده‌هایی مانند بستنی‌های غیر صنعتی در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی می‌توانند حامل ویروس باشند.

او بیان کرد: در مواد غذایی سرخ کردنی ویروس کرونا باقی نمی‌ماند، اما لازم است پس از خرید نان آن را در ماکروفر در دمای ۸۰درجه سانتیگراد گرم کرد. به طور کلی مواد غذایی سنتی و غیر صنعتی ممکن است خاستگاه ویروس کرونا باشند.

دریافت روی در افرادی که سوء تغذیه دارند، ضروری است

در ادامه مراسم مرجان عجمی عضو هیئت علمی انستیتو تغذیه و صنایع غذایی کشور گفت: عنصر روی می‌تواند آنتی بادی تولید کند، بنابراین دریافت روی در افرادی که سوء تغذیه دارند، بسیار مفید است.

او ادامه داد: زردچوبه ماده غذایی موثری است که دارای آنتی اکسیدان‌های قوی بوده و از تکثیر سلول‌های HIV جلوگیری می‌کند و تا حدودی مانع بروز بیماری آلزایمر در افراد می‌شود.

عجمی بیان کرد: افرادی که سطح ویتامین D در بدن آنها کم است، مستعد ابتلا به بیماری کرونا بوده و دوران نقاهت آنها در مقایسه با سایر افراد طولانی‌تر خواهد بود. این ویتامین در مواد غذایی مانند ماهی وجود دارد.

او بیان کرد: مطالعات نشان می‌دهد که استرس دشمن مبارزه بدن در برابر بیماری کروناست. افراد باید در دوران شیوع ویروس کرونا از خواب مناسب برخوردار باشند همچنین باید روزانه بین ۸ تا ۱۰ لیوان مصرف شود.

انتهای پیام/