شناسهٔ خبر: 44651510 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

دانش‌بنیان‌ها قطعات پیچیده صنایع را می‌سازند

یک شرکت دانش‌بنیان توانست با بومی‌سازی روش «اتصال به روش لایه گذاری» در متالوژی، کشور را از وابستگی به خارج در این زمینه بی‌نیاز کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز) و به نقل از معاونت علمی و فناوری، عباس الفتی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان تولید کننده قطعات پیچیده صنایع گفت: در این شرکت روش اتصال به روش لایه‌گذاری یا TLP را در کشور عملیاتی کردیم. این روش برای اتصال مواد و قطعات فلزی مختلف کاربرد دارد.

الفتی ادامه داد: در این روش، قطعات پیچیده فلزی به جای ریخته‌گری به روش‌های رایج قبلی، در یک کوره تحت روش TLP به یکدیگر اتصال داده می‌شوند. هزینه کمتر، دقت بالا و نتیجه مطلوب‌تر از جمله مزایای استفاده از روش TLP به جای استفاده از روش‌های رایج ریخته‌گری است.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان افزود: قطعات پیچیده مورد استفاده در توربین‌سازی مانند پره‌های توربین، صنایع نفت، گاز و نیرو، از جمله قطعات فلزی هستند که در این شرکت با این روش ساخته می‌شوند. در روش TLP قطعات داخل یک کوره خاص و تحت خلاء قرار می‌گیرند و به یکدیگر کاملاً اتصال پیدا می‌کنند.

این فعال دانش‌بنیان  گفت: تحریم‌ها یک فرصت، برای حوزه متالوژی کشور فراهم کرد. تحریم‌ها باعث شد تا صنایع بزرگ کشور مانند فولادسازی یا صنایع نفت و گاز به جای تکیه به واردات، نیازهای فناورانه خود را به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه کنند. هر چند، هنوز هم بسیاری از صنایع به جای سپردن کار به شرکت ما، اقدام به واردات محصولات گران‌قیمت‌تر خارجی می‌کنند، زیرا هنوز به کالای ایران‌ساخت باور ندارند.

وی  بیان کرد: از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، درخواست داریم تا با اجرای قانون ممنوعیت واردات کالای خارجی دارای مشابه داخلی در مورد محصولات ساخته شده با روش TLP از این دانش بومی‌سازی شده در کشور حفاظت کند.

انتهای پیام/

نظر شما