شناسهٔ خبر: 4398464 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

توضیحات ظریف و صالحی در مجلس/ افشای جزئیات به ضرر امنیت ملی است

وزیر امور خارجه ایران با حضور در جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی به پرسش های نمایندگان درباره بیانیه سوئیس پاسخ داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران برای پاسخ به پرسش های نمایندگان درباره بیانیه سوئیس در جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی حضور یافت.

این نشست از صبح امروز آغاز شد و تا حدود 10 صبح ادامه یافت. پس از آن، مقامات وزارت خارجه برای استقبال از اردوغان به محل کار خویش بازگشتند و مجلس نیز با حضور 263 نماینده جلسه علنی خود را آغاز کرد.

ظریف در مجلس

وزیر امور خارجه به همراه علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، کمالوندی سخنگوی وزارت امورخارجه و مرضیه افخم سخنگوی وزارت امورخارجه در جلسه غیرعلنی مجلس حضور یافته بود.

در این نشست، ظریف و صالحی توضیحاتی درباره بیانیه سوئیس ارائه دادند.

 

* ایران هم فکت شیت منتشر می کند

جواد کریمی قدوسی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس پس از جلسه غیرعلنی مجلس به فارس گفت: مهمترین نکته‌ای که هم رئیس سازمان انرژی اتمی و هم وزیر امورخارجه در جلسه غیرعلنی امروز مجلس (18 فروردین 94) به آن اشاره داشتند این بود که ظرف روزهای آینده فکت شیت ایران در مورد بیانیه مشترک ایران و 1+5 توسط وزارت امور خارجه صادر خواهد شد و تمام دغدغه‌های ملت و نمایندگان در این فکت شیت بیان می‌شود.

وی افزود: به نظر نمایندگان، صدور فکت شیت وزارت امور خارجه ایران در بحث مذاکرات لوزان مهمترین مسئله‌ای است که باید منتظر باشیم تا طی روزهای آینده اتفاق بیفتد تا به ویژه مواردی که موجب نگرانی شدید شده، در این فک‌شیت اصلاح و منتشر شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: رئیس سازمان انرژی اتمی و وزیر امورخارجه توضیحات امیدوارکننده‌ای را در خصوص تحقیق و توسعه فناوری هسته‌ای در کشور که در مذاکرات بر روی آن توافق شده ارائه کردند و نیز عنوان کردند بعد از شروع توافق که تزریق گاز به سانتریفیوژهای IR8 انجام خواهد شد.

 

سلفی با ظریف

*  ظریف: ما به امریکا اعتماد نداریم

حسین محمدزاده، نماینده مردم درگز نیز با تأکید بر اینکه یکی از محورهای سؤالات اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس از ظریف این بود که آیا تیم مذاکره‌کننده به آمریکا و سیاست‌های این کشور اعتماد دارد یا خیر، گفت: وزیرامورخارجه در پاسخ به این سؤال به صراحت گفت که ما اصلا به سیاست‌های آمریکا اعتماد نداریم.

وی ادامه داد: یکی دیگر از سؤالات اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس پیرامون موضوع توسعه نظارت‌ها بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران در بیانیه لوزان بود که آقای ظریف در پاسخ به این سؤال نظارت‌های بیشتر بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران را رد کرد و گفت که ما اجازه نظارت بیشتری را ندادیم، مگر در چارچوب‌‌های مدون و متقنی که وجود دارد.

نماینده مردم درگز در مجلس به یکی دیگر از سؤالات اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس از ظریف درباره بیانیه لوزان اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از سؤالات این بود که آیا طرف مقابل در زمانی که تفاهم‌نامه اجرایی شود به اجرای مفاد آن پایبند است یا خیر که آقای ظریف گفت که ما کاری را انجام می‌دهیم که برابر مفاد بیانیه باشد که براساس آن قرار شده در بدو اجرا، یک قطعنامه توسط سازمان ملل و شورای امنیت صادر شود و 6 قطعنامه قبلی ابطال شود.

محمدزاده همچنین، تصریح کرد: وزیرامورخارجه در این جلسه بر روی لغو یک جای تحریم‌هایی که پایه و محور بین‌المللی دارد تأکید کرد؛ البته ظریف این اطمینان را به نمایندگان مجلس داد که تحریم‌‌های مرتبط با هسته‌ای و آن دسته از تحریم‌هایی که جنبه و زمینه بین‌المللی دارد یک جا لغو می‌شود.

سلفی با ظریف

* صالحی: دستیابی به فناوری هسته ای ادامه خواهد داشت و هیچ چیز متوقف نمی شود

مهر هم از جزئیات این نشست گزارش داد: وزیر امور خارجه علام کرد تا صدور قطعنامه شورای امنیت ذیل فصل ۷، جمهوری اسلامی هیچ تعهدی را اجرا نخواهد کرد.

ظریف تاکید کرد: جمهوری اسلامی به هیچ عنوان تا صدور قطعنامه شورای امنیت در راستای اجرای تعهدات خود پیشقدم نخواهد شد.

ظریف اعلام کرد: فکت شیت ایرانی از بیانیه لوزان نیز به زودی تهیه و ارائه خواهد شد و فکت شیت آمریکایی به هیچ وجه قابل قبول نیست.

همچنین ظریف تاکید کرده است که تحریم ها در توافق نهایی به صورت یکجا لغو خواهد شد.

صالحی نیز در این جلسه اعلام کرده است که تحقیق و توسعه و دستیابی به فناوری هسته ای ادامه خواهد داشت و هیچ چیز متوقف نمی شود.

نمایندگان معتقدند بودند در مجموع اظهارات ظریف و صالحی در بیانیه لوزان امیدوارکننده و در راستای تامین منافع ملی کشور بوده است.

 

* توصیه لاریجانی:

به گفته نماینده ارومیه، پس از نشست غیرعلنی، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی از نمایندگان درخواست کرد که جزئیات جلسه را منعکس نکنند چرا که این کار به ضرر امنیت ملی و منافع کشور است.