شناسهٔ خبر: 41983903 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

شکست واشنگتن در شورای امنیت؛ قطعنامه ضد ایرانی رای نیاورد

خبرگزاری میزان- قطعنامه پیشنهادی ضد ایرانی آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل با شکستی مفتضحانه مواجه شد تا سریال ناکامی‌های واشنگتن برای اجرای رویکرد‌های ضد ایرانی اش تکمیل شود.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری میزان – قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران که توسط آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل ارائه شده بود، شکستی مفتضحانه را برای این کشور در پی داشت؛ شکستی که اکنون به گفته ساکنان کاخ سفید، «واشنگتن» را به سمت اجرای تهدیدش مبنی بر فعال سازی مکانیسم ماشه برجام، آن هم در شرایطی که ۲ سال از خروجش از این توافق می‌گذرد و عملا عضو این توافق برای اجرای مفاد آن نیست، سوق می‌دهد.

نشست شورای امنیت سازمان ملل برای رای گیری در مورد قطعنامه پیشنهادی آمریکا، جمعه شب و صبح شنبه برگزار شد.

رای کشورها به قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران چگونه بود؟

نتیجه این رای گیری پس از ماه‌ها تلاش واشنگتن برای جلب نظر اعضا و متقاعد کردن آنها به منظور تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، به صورت ۲ رای موافق آمریکا و «جمهوری دومینیکن»، ۲ رای مخالف روسیه و چین و ۱۱ رای ممتنع اعلام شد.

تقریبا ۱۳ عضو شورای امنیت پس از اعلام نتیجه رای گیری، بر تناقض قطعنامه پیشنهادی آمریکا با قطعنامه ۲۲۳۱ و عدم حمایت اعضا از آن تاکید کرده و بر شکست همه اقدام‌های احتمالی آتی آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها تاکید کردند.

این نتیجه برای آمریکا شکستی بزرگ در ادامه سایر شکست هایش در رویکرد ضد ایرانی واشنگتن مانند فشار حداکثری محسوب می‌شود.

واکنش مقام‎های آمریکایی به شکست قطعنامه ضد ایرانی

وزارت خارجه آمریکا و «مایک پمپئو»، ، ضمن انتقاد از شورای امنیت، این نهاد را با ناکامی در انجام ماموریتش که حفظ امنیت جهانی است، متهم کردند.

«پمپئو» پس از اعلام نتیجه رای گیری و شکست قطعنامه ضد ایرانی، بیانیه‌ای منتشر کرد؛

وی در این بیانیه شورای امنیت را هدف انتقادات خود قرار داد و مدعی شد «شورای امنیت یک قطعنامه معقول را برای تمدید تحریم‌های ۱۳ ساله علیه ایران رد کرد.»

وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد «شکست شورای امنیت در اقدام قاطعانه برای دفاع از صلح و ثبات بین المللی غیر قابل توجیه است.»

«کلی کرافت»، نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز اعلام کرد «از فردا همه تلاش خود را برای بازگرداندن تحریم‌های لغو شده ایران به کار خواهیم بست.»

واکنش «رابرت اوبراین»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید به شکست قطعنامه پیشنهادی آمریکا که با اعتراف به شکست همراه بود، نیز نشان می‌دهد آمریکا برای فعال کردن مکانیسم ماشه مصمم است.

بیانیه نماینده چین در سازمان ملل

«ژانگ جون»، نماینده چین در سازمان ملل، نیز بلافاصله بعد از اعلام نتیجه رای گیری، گفت «این نتیجه بار دیگر نشان داد که یکجانبه گرایی حمایتی را دریافت می‌کند و زورگویی شکست خورده است.

بیانیه روسیه

«واسیلی نبنزیا»، نماینده روسیه در سازمان ملل، با انتشار بیانیه‌ای از تمامی طرف‌ها خواستار شد تا از تنش بیشتر بر سر موضوع ایران خودداری کنند.

این بیانیه می‎گوید «روسیه آماده همکاری با تمامی طرف‌ها برای کاستن از تنش‎هاست.»

«نبنزیا» در بیانیه خود افزود «روسیه به قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران رای منفی داد. ما با تلاش‌های آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران مخالفیم.»

چالش فعال کردن مکانیسم ماشه برای آمریکا

به نظر می‌رسد آمریکا که پیشتر تهدید کرده بود، در صورت شکست قطعنامه پیشنهادی اش، مکانیسم ماشه طراحی شده در توافق هسته‌ای ایران به منظور بازگرداندن کلیه تحریم‌های لغو شده سازمان ملل علیه ایران را فعال می‌کند، اکنون با چالش جدی تری مواجه است.

کاخ سفید نهایتا تا ۲۶ شهریور ماه سال جاری یعنی یک ماه دیگر فرصت دارد تا در میانه اعتراض‌ها به این تهدیدش به دلیل عدم عضویتش در برجام، مکانیسم ماشه را فعال کند.

این تلاش آمریکا در حالی آغاز می‌شود که کشور‌های طرف توافق هسته‌ای ایران بر مخرب بودن راه اندازی مکانیسم ماشه برای ادامه حیات برجام تاکید داشته و صراحتا مخالفت خود را با آن اعلام کرده اند.

انتهای پیام/