به گزارش خبرنگار صنفی آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران» شرایط استثنایی امسال بواسطه شیوع گسترده ویروس منحوس کرونا شاید بیش از همه، آموزش و خصوصا آموزش عالی کشور را با چالش های گسترده مواجه کرده است، یکی از مهم ترین چالش های مسئولان ذی ربط برگزاری آزمون های دانشگاهی «کنکور» است، آزمون هایی مانند کنکور دکتری که بعضا چندین بار به تعویق افتاده اند و یا غولی به نام کنکور سراسری که تغییر چندباره آن همت و برنامه ریزی گسترده می خواهد.
این روزها با بالارفتن مجدد آمار بیماران و مرگ و میر هم وطنان و قرمز شدن شرایط چندین استان ها، زنگ خطر بیماری به صدا درآمده است و داوطلبین کنکورهای چندگانه به شدت خواستار تعویق کنکور هستند، موضوعی که از سمت مسئولین سازمان سنجش و وزارت علوم با دلایل مختلف رد می شود.
منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری در حاشیه اختتامیه کمپین دانشجویی در خانه بمانیم در جمع خبرنگاران، گفت: آزمونهای سراسری در تاریخهای اعلام شده برگزار میشود. با تدابیر اندیشیده شده در روند برگزاری آزمونهای سراسری مشکلی پیش نخواهد آمد و براساس پروتکلهای بهداشتی ستاد مبارزه با کرونا مراکز برگزاری آزمون را مدیریت میکنیم.
وزیر علوم درباره آمادگی سازمان سنجش برای برگزاری آزمونهای سراسری اظهار کرد: سازمان سنجش قبلا هم آمادگی برگزاری آزمونها را داشت و علت تغییر زمان آزمونها توصیههای ستاد کرونا بود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: داوطلبان وقت زیادی را برای درس خواندن و مطالعه کنکور گذاشته اند و قرار نیست فعالیتهای اجتماعی را در کشور به دلیل عدم مدیریت موردی در محیطهای اجتماعی در شرایط شیوع کرونا تعطیل کنیم.
احمد نادری عضو کمیسیون آموزش مجلس از بررسی موضوع تعویق کنکور ۹۹ در این کمیسیون با توجه به شیوع موج دوم کرونا خبر داد.
احمد حسینفلاحی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به تمهیدات این کمیسیون برای برگزاری کنکور 99 در شرایط بحران کرونا، گفت: گزارشها و پیامهای متعددی از مردم، والدین داوطلبان و داوطلبان کنکور امسال مبنی بر نگرانیها از شرایط بحران کرونا دریافت کردهایم که مستلزم تمهیداتی است.
وی افزود: برای پاسخ به نگرانی داوطلبان کنکور سال 99 و رفع دغدغهها از بابت شیوع بیماری کرونا، پیشنهاد طرحی از سوی تعدادی از اعضای کمیسیون برای تعویق در برگزاری کنکور سال 99 مطرح شده و در حال تدوین آن هستند.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اضافه کرد: براساس این طرح، نمایندگان مجلس خواستار تعویق در برگزاری کنکور 99 از سوی سازمان سنجش شدهاند.
حسینفلاحی در پایان خاطرنشان کرد: طرح نمایندگان برای تعویق در برگزاری کنکور سال 99، در یکی از جلسات این هفته کمیسیون مورد بررسی قرار میگیرد.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر چارهای جز برگزاری کنکور سراسری ۹۹ نیست؛ زیرا در غیر این صورت شروع سال تحصیلی در دانشگاه با اختلال رو به رو میشود.
محمد وحیدی پیرامون برگزاری کنکور سراسری ۹۹ در شرایط شیوع کرونا اظهار کرد: نحوه برگزاری کنکور سراسری ۹۹ در مجلس دهم با حضور وزیر آموزش و پرورش و معاونان این وزارتخانه بررسی شده و در همین راستا تصمیماتی برای برگزاری آن در شرایط ویژه شیوع بیماری کرونا با رعایت موازین بهداشتی و پزشکی اتخاذ شده است.
فاطمه زرین آمیزی سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: آزمون دکتری تخصصی (نیمه متمرکز) سال ۹۹ در روز پنجشنبه ۲۶ تیرماه برگزار میشود و نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد تعداد حوزههای امتحانی را با توجه به اقدامات و پروتکلهای بهداشتی افزایش داده ایم و امسال آزمون در ۱۴۳ حوزه امتحانی برگزار میشود.
وی افزود: امسال با توجه به شرایط شیوع کرونا با سه دسته از داوطلبان روبرو هستیم. دسته اول مبتلای قطعی به کرونا هستند که در بیمارستان بستری بوده و اسامی آنها در اختیار وزارت بهداشت است. دسته دوم مبتلا به کرونا هستند و در قرنطینه خانگی به سر میبرند و دسته سوم داوطلبانی هستند که مبتلا نبوده و در سلامت به سر میبرند.
مدیر روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: گروهی از داوطلبان که مبتلای قطعی به کرونا هستند و در بیمارستان بستری هستند، اسامی آنها در اختیار وزارت بهداشت قرار دارد. وزارت بهداشت با هماهنگی با سازمان سنجش، آمار این داوطلبان را در اختیار سازمان سنجش قرار میدهد. این دسته از داوطلبان روزی که کارت ورود به جلسه در سایت سازمان سنجش قرار میگیرد، باید به باجه رفع نقص مراجعه کنند.
وی افزود: در این صورت خود داوطلب یا بستگان درجه یک داوطلب به همراه مدارک هویتی باید به باجه رفع نقص که اسامی آنها همزمان با توزیع کارت در اختیار داوطلب قرار داده میشود، مراجعه کنند و تصویر کارت آزمون را به همراه تاییدیه و گواهی بیمارستان مبنی بر ابتلای داوطلب به بیماری کرونا به باجه رفع نقص ارائه دهد.
زرین آمیزی خاطرنشان کرد: در این صورت سازمان سنجش از تعداد داوطلبان مبتلای قطعی که در بیمارستان بستری هستند مطلع میشود و با توجه به تعداد مبتلایان، با هماهنگی وزارت بهداشت، آزمون در بیمارستان محل بستری افراد برگزار میشود. این کار با رعایت نهایت پروتکلهای بهداشتی صورت میگیرد.
وی یادآور شد: دسته دوم داوطلبانی هستند که مبتلا به کرونا هستند اما در قرنطینه خانگی به سر میبرند و علائم حاد ندارند این افراد هم باید تصویر کارت آزمون را به همراه تاییدیه و گواهی بیمارستانهای مورد تأیید وزارت بهداشت مبنی بر ابتلای قطعی را همراه داشته باشند و یا خودشان یا بستگان درجه یک آنها، تصویر کارت و گواهی را به باجه رفع نقص کارت آزمون مراجعه کنند و گواهی را ارائه دهند.
سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: به این ترتیبت در مورد این گروه هم سازمان سنجش از تعداد داوطلبان مبتلا که در قرنطینه خانگی به سر میبرند مطلع میشود و با توجه به تعداد مبتلایان، با هماهنگی وزارت بهداشت، آزمون در یک مرکز جداگانه از حوزههای امتحانی برگزار میشود. این کار با رعایت نهایت پروتکلهای بهداشتی صورت میگیرد و عوامل اجرایی هم توجیهات لازم را دریافت کرده اند.
وی درباره داوطلبانی که مشکلی از نظر سلامتی ندارند گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا تمامی داوطلبان آزمون دکتری تخصصی (نیمه متمرکز) سال ۹۹ باید از بدو ورود به حوزه امتحانی تا لحظه خروج از حوزه ماسک داشته باشند. داشتن ماسک برای تمامی داوطلبان و عوامل اجرایی الزامی است. البته در صورت همراه نبودن ماسک هم همکاری لازم با داوطلب صورت میگیرد.
زرین آمیزی اظهار داشت: ضمن اینکه به دلیل شیوع بیماری کرونا، تعداد عوامل اجرایی برگزاری آزمونها هم افزایش پیدا کرده است و پروتکلهای بهداشتی به همگی ابلاغ شده است. تمامی حوزههای امتحانی قبل از برگزاری آزمون ضدعفونی میشوند. تمامی عوامل اجرایی ماسک خواهند داشت. تمامی عوامل اجرایی که مسئول بازرسی بدنی و کنترل هویت داوطلب هستند، گان، دستکش و ماسک خواهند داشت و برگههای کارت هم ضدعفونی میشوند.
وی خاطرنشان کرد: فاصله بین صندلیهای آزمون هم به ۱.۶ متر بین هر داوطلب افزایش پیدا کرده است و سایر پروتکلهای ابلاغی هم اجرایی میشود.
از سوی دیگر دیروز ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور نیز درباره پیشنهاد کاهش تعداد سوالات کنکورهای کارشناسی ارشد و دکترای ۹۹ که چند روز گذشته از سوی برخی اعضای کمیسیون آموزش مجلس مطرح شده بود، تاکید کرد: در مباحث سنجش، ۲ عامل در اندازهگیری توانایی فرد اهمیت زیادی دارد؛ یکی از این عوامل زمان و دیگری تعداد سوال است؛ این ۲ فاکتور با هم هستند و یکی از اصول مسلم سنجش و اندازهگیری هم محسوب میشوند. مرجع تصمیمگیری در مورد افزایش یا کاهش تعداد سوالات و زمان کنکور، شورای سنجش و پذیرش است که تاکنون در این ارتباط مصوبهای نداشتهایم.
با توجه به شرایط عنوان شده از سمت مسئولین دولتی و نمایندگان مجلس، برگزاری کنکور قطعی و حتمی است، از طرفی برای امکان سنجش و پذیرش دانشجو حتما نیاز به برگزاری این آزمون ها وجود دارد و در غیر اینصورت چرخه آموزش عالی در کشور متوقف می شود و این مهم تاثیر بسزایی در روند آموزشی کشور بجا می گذارد اما علی ای حال با تمام موارد مطروحه بنظر نمی رسد شرایط و تمهیدات وزارت علوم بتواند خطر افزایش بیماران و خطرات جانی داوطلبین را کاهش دهد خصوصا این که بسیاری از مبتلایان بدون نشانه های بیماری و ناقل بیماری هستند.
شیوع مجدد و افزایش خیره کننده تعداد مبتلایان و فوتی های کرونا زنگ خطر بزرگی است که این روزها متوجه جامعه دانشجویی کشور و داوطلبین آزمون های سراسری است و بنظر می رسد عدم امکان تعویق کنکور به دلیل عدم توانایی در برنامه ریزی مجدد باعث شده است که این ریسک بزرگ از سوی مسئولین صورت بپذیرد، ریسکی که مستقیما با جان و سلامت داوطلبین ارتباط دارد.
∎
نظر شما