پارلمان اسرائیل (کنست) دارای ۱۲۰ کرسی است. از مهمترین وظایف آن معرفی نخستوزیر از سوی اکثریت میباشد. انتخابات در آوریل (فروردین ۹۸) و سپتامبر (شهریور ۹۸) سال گذشته میلادی، به دلیل عدم کسب اکثریت از سوی احزاب، ناکام ماند. در نهایت، پس از یک سال بنبست سیاسی و برگزاری دور سوم انتخابات در اسفند ۹۸، نتانیاهو رهبر حزب لیکود با ۳۶ کرسی و رقیب او ژنرال گانتس از حزب آبی-سفید با ۳۳ کرسی، بر سر تشکیل دولت به توافق رسیدند. یکی از مفاد توافق، الحاق رسمی ۳۰ درصد از منطقه کرانه باختری به قلمرو رژیم صهیونیستی بود. این مناطق، در واقع نیمی از منطقه C و شامل دره اردن و شمال بحرالمیّت است.
بحرالمیت یا دریای مرده نام دریاچه ای است که میان اردن و قلمرو رژیم صهیونیستی قرار دارد.
قسمت آبی، مناطقی است که اسرائیل برنامه دارد به قلمرو خود رسماً ضمیمه کند.
منطقه زرد رنگِ داخل محدوده آبی متعلق به منطقه A است و شامل الحاق نمی شود! (منبع عکس: الجزیره)
ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی، جنگ ویرانگر سوریه، تجزیه لیبی و علنی شدن روابط میان تل آویو و شیوخ حاشیه خلیج فارس، صهیونیستها را به طمع انداخت که با سو استفاده از فضای موجود، اندک مناطقی که فقط اسماً در اختیار فلسطینیان است را رسماً به نام خود کنند. در صورت تحقق این الحاق، اولین گام عملی معامله قرن که توسط آمریکا رونمایی شد، برداشته میشود.
امّا حکایت این الحاق، حکایت «فیل زیر فنجان پنهان کردن» است. الحاق کرانه باختری ظاهر ماجراست. هضم مناطق فلسطینی با تنگ کردن کمربند امنیتی اسرائیل به معنای کوچ میلیونها فلسطینی به سمت اردن است. بعید نیست ساقط کردن سلطنت هاشمی در اردن دستور کار آتی اسرائیل باشد. نیروهای رادیکال رژیم اسرائیل همواره اردن را وطن فلسطینیان قلمداد میکنند.
عبدالله دوم نیز آیه را خوانده؛ وی تهدید کرده است که اگر اسرائیل بخشهایی از کرانه باختری را الحاق کند، باعث درگیری بزرگی با اردن هاشمی خواهد شد. مشخص نیست ملک عبدالله که از قضا روابط خاصی با تلآویو دارد، تا چه میزان قادر به عملی کردن تهدیدات خود است اما آنچه واضح است، هرگونه تحولی در اوضاع داخلی اردن میتواند باب جدیدی را در تاریخ مبارزاتی علیه اشغالگران قدس باز کند.
کما اینکه عبدالباری عطوان، تحلیلگر مشهور جهان عرب نیز معتقد است: «اردن در حال تغییر است و سطح میهنپرستی و آمادگی محافل مردمی و ارتش و رهبری آن برای فداکاری به اوج رسیده است. شاید گام الحاق، در صورتیکه نتانیاهو جرات انجام آن را داشته باشد، سرآغاز پایان قلدری و نژادپرستی اسرائیل خواهد بود.»
در داخل سرزمینهای اشغالی هم آنگونه که اسرائیلیها نزد خود محاسبه کردند، مسیر چندان هموار نیست. ممکن است الحاق کرانه باختری، آتش زیر خاکستر انتفاضه، نظیر آنچه در سالهای ۱۹۸۷ و ۲۰۰۰ رخ داد را شعلهور کند. آتشی که منجر به از دست دادن نوار غزه از سیطره صهیونیستها شد. با این تفاوت که گروههای مقاومت فلسطینی، از سنگ به موشک رسیدهاند و به لطف مجاهدتهای شهید سلیمانی و شهید مغنیه در قرن حاضر، شکستهای پیدرپی را به اسرائیل متحمّل کردهاند.
[۱]:https://www.aljazeera.com/news/۲۰۱۹/۰۹/areas-occupied-west-bank-۱۹۰۹۱۱۰۹۳۸۰۱۸۵۹.html