خبرگزاری شبستان ، گرگان- داود خاندوزی؛ مردم استان گلستان آنطور که باید کرونا را در هفته گذشته جدی نگرفتند و این مهم منجر به آن شد که در روز جمعه 9 اسفند تفرجگاه های استان گلستان مثل النگدره و ناهارخوران گرگان جایی برای سوزن انداختن نباشد.
حتی«حسین ربیعی»، سخنگوی شورای اسلامی شهر گرگان عنوان کرد که شهربازی گرگان با وجود خطر شیوع بیماری کووید 19 به فعالیت خود ادامه داده و از مردم گرگان درخواست کرد که توصیه های پزشکی را جدی بگیرند.
آیت الله «سید کاظم نورمفیدی» نیز به این مهم تاکید داشت و درخواست کرد که مردم با دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا همکاری کنند.
اما از روز شنبه با ارائه آمار از سوی وزارت بهداشت و طرح این موضوع که گلستان کانون شیوع ویروس کرونا است التهاب و نگرانی به جان جامعه رخنه کرد و این مهم منجر به آن شد که مردم خود قرنطینگی را در منازل جدی بگیرند.
از سویی دیگر بیش از ویروس کرونا مردم از آمارهای ضد و نقیضی که از سوی دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت مطرح می شد نگران شدند.
این مهم منجر به آن شد که «عبدالرضا فاضل» رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان در جمع برخی از فعالان رسانه استان نسبت به آمار ارائه شده گزارشی بیان کند.
براساس آمارهای رسمی از سوی دانشگاه علوم پزشکی از 27 بهمن با 13 نفر بستری نگرانی ها در خصوص شیوع بیماری کووید 19 در گلستان آغاز شد.
اما بنا به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی با توجه به آنکه هنوز کیت های تشخیص کووید 19 از چین وارد کشور نشده بود تشخیص افراد مبتلا به این بیماری کار سختی بود و بر اساس سی تی اسکن ها و بررسی شرایط بیمار احتمال شیوع ویروس کرونا در استان گلستان ارزیابی می شد.
اما با این وجود دانشگاه علوم پزشکی گلستان از روز پنجشنبه یکم اسفند با مثبت اعلام شدن تست نخستین ایرانی به کووید 19 اقدامات پیشگیرانه را در دستور کار قرار داد.
نخستین فردی که در استان گلستان آزمایش کرونای آن مثبت اعلام شد در روز سه شنبه 6 اسفند بود و زنگ خطر جدی مقابله با کرونا پس از آن در جامعه به صدا در آمد، گرچه در دانشگاه علوم پزشکی اقداماتی انجام شده بود ولی تا به آن لحظه مردم نسبت به این بیماری و شیوع این ویروس چینی آنگونه که باید حساس نشده و حتی از آن طنز ساخته بودند.
اما در روز شنبه 10 اسفند با اعلام آنکه سه گلستانی بر اثر بیماری کووید 19 جان باختند بخشی از جامعه که تصور نمی کرد این بیماری تا چه میزان در جامعه شیوع دارد غافلگیر شده و از سویی دیگر هجوم مردم به داروخانه ها و مراکز درمانی افزایش یافت.
همچنین در بسیاری از نمونه های مراجعات برای ویزیت به بیمارستان ها افراد زیادی بودند که با کوچکترین احساس سردرد، گلودرد و یا تب به پزشک مراجعه کردند و این مهم منجر به آن شده بود که حتی برخی از افراد بیان کنند که برای رسیدگی به آنها و ویزیت چند ساعت در بیمارستان منتظر ماندند.
از سویی دیگر این رفتار مردم از این جهت که در بیمارستان ها افرادی مبتلا به بیماری کووید 19 حضور دارند پرخطر شده بود لذا مسئولان دانشگاه علوم پزشکی از طریق رسانه ها درخواست کردند که با چنین علائمی به بیمارستان مراجعه نکنند و خود قرنطینگی و مراقبت خانگی را پیشه کنند.
همچنین به منظور راهنمایی مردم سامانه 3150 در دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان با بهره گیری از 30 کارشناس و دانشجوی پزشکی راه اندازی شد تا به سوالات مردم در خصوص کرونا پاسخ دهند.
اما مردم در فضای مجازی از نحوه اطلاع رسانی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت در کشور بیشتر از ویروس کرونا نگران شدند، در حالی که دانشگاه علوم پزشکی در 10 اسفند اعلام کرده بود که 6 آزمایش کرونا در گلستان مثبت شده و سه نفر از این افراد فوت کردند ولی دقایقی بعد وزارت بهداشت بیان کرد که تست آزمایش کرونای 22 گلستانی در طول 24 ساعت گذشته در تاریخ 10 و 11 اسفند مثبت شده است و این تناقض در آمار منجر به تنش در جامعه شد.
به طوری که تقریبا هجمه های مردم به بیمارستان ها و داروخانه ها افزایش یافت و حتی بی تدبیری در یکی از داروخانه های شبانه روزی پر ازدحام شهر که مردم را در خارج از داروخانه در نوبت نگه داشته بود منجر به آن شد که مردم برای خرید استامینوفن، قرص تب بر و هر گونه لوازم ضدعفونی و بهداشتی به داروخانه های سطح شهر مراجعه کنند.
این وضعیت در حالی بود که تولیدات مواد ضدعفونی کننده و بهداشتی و ماسک به میزان اندک و مورد نیاز بیماران در داروخانه های سطح شهر عرضه شده بود و منجر به آن شد که تدابیر استان برای حل مشکلات کمبود مواد ضدعفونی کننده نقش بر آب شود.
از سویی دیگر با چنین شرایطی بسیاری از افرادی که به بیماری های حاد تنفسی مبتلا هستند و نیاز بیشتری به خدمات درمانی و پزشکی داشتند در صف های ازدحام بیمارستان ها و داروخانه ها قرار می گیرند و این مهم قطعا شیوع ویروس کرونا در جامعه را افزایش می دهد.
دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان نیز برای کنترل این شرایط در تلاش است با راه اندازی 30 اکیپ پزشکی برای مراجعه به درب منازل و بررسی وضعیت بیماران در روزهای آینده و اقداماتی مثل خودقرنطینگی و بررسی وضعیت خانواده مبادرت کند.
حال بر اساس آخرین وضعیت آماری در حالی که وزارت بهداشت در روز گذشته اعلام کرده بود آزمایش تست 24 نفر در گلستان مثبت اعلام شده از تاریخ 27 بهمن تا به امروز بنا به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان و مستندات وزارت بهداشت تنها 13 گلستانی تست آنها در خصوص کرونا مثبت اعلام شده که هفت نفر از بیمارستان مرخص شدند و پنج نفر متاسفانه فوت کردند.
همچنین شرایط بررسی و پاسخ آزمایش های کرونا در کشور نشان می دهد که بسیاری از آزمایش های ارسالی به تهران برای تقریبا 10 روز گذشته بوده و هنوز در تهران توان پاسخگویی در مدت 72 ساعت به آزمایش های انجام شده در شهرستان وجود ندارد.
دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان برای حل این مشکل نیز در تلاش است که در دو روز آینده آزمایشگاهی به منظور شناسایی بیماران مبتلایان به کرونا راه اندازی کند که کیت ها و امکانات این آزمایشگاه نیز تقریبا برای یک هزار بیمار در نظر گرفته شده است.
رئیس انستیتوی پاستور نیز بیان کرده که روزانه تنها یک هزار و 200 مورد آزمایش تشخیص کرونا در پاستور می تواند انجام شود و با توجه به اپیدمی شدن این بیماری در کشور قطعا این مجموعه توان بررسی همه افراد مشکوک به کرونا را در کشور ندارد، همچنین کیت های تشخیص تست های کرونا نیز 10 درصد ممکن است پاسخ درستی ارائه نکند و نحوه گرفتن آزمایش بیماران مشکوک به کرونا نیز با شرایط قدرت انتشار این ویروس برای پرستاران بسیار خطرناک است.
در چنین شرایطی باید مردم هر فرد مبتلا به بیماری های تنفسی را یک فرد مبتلا به ویروس کرونا بدانند و بدون توجه به آمار و ارقام اعلام شده از سوی وزارت بهداشت و یا دانشگاه علوم پزشکی نسبت به رعایت مسائل بهداشتی و پیشگیرانه اقدام کنند تا زنجیره کرونا در گلستان شکسته شود.
همچنین بر اساس نمودار جهانی انتشار ویروس کرونا در یک بازده زمانی 40 روزه که در طول این ایام شرایط ابتلا به آن رشد فزاینده ای خواهد داشت مردم می توانند با خود قرنطینگی و دوری از مراکز کانونی انتشار این ویروس زنجیره انتقال آن را بشکنند.
آن چیزی که مسلم است هیچ عدد و رقمی نمی تواند مسیر انتشار این ویروس چینی را کند کرده و همه چیز در دست جامعه است که چه میزان این ویروس را جدی بگیرند و به توصیه پزشکان و مراکز بهداشتی اهتمام داشته باشند.
با توجه به اینکه این ویروس در گلستان اپیدمی شده اقداماتی مثل قرنطینه شهر و یا قرنطینه افراد تب دار برای 14 روز که در دیگر شهرها اتفاق افتاده بی فایده خواهد بود چرا که 80 درصد افرادی که این ویروس به آنها تاثیر ندارد و ناقل ویروس هستند در آنها علائمی مثل تب بالا بروز نمی کند و یا اینکه برخی افراد ویروس در آنها در دوره نهفتگی قرار دارد و در آن زمان با تب همراه نیست و به راحتی می توانند منجر به انتشار این ویروس در جامعه شوند.
قطعاً کلید مقابله با کرونا برای هر فردی در دست خودش است که با رعایت نکات بهداشتی و پیشگیرانه از ابتلا خود و دیگران به این ویروس جلوگیری کند.
پایان پیام/ 587
نظر شما