شناسهٔ خبر: 38567753 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

توصیه‌های تغذیه‌ای به منظور پیشگیری از بیماری‌های تنفسی و کرونا

عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی ازجمله بیماری ویروسی کرونا دارد.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری بسیج از خراسان رضوی به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از علل ابتلا به این ویروس، بیماری‌های زمینه‌ای مثل دیابت، بیماری‌های ریوی، بیمار یهای قلبی، سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح است. کمبود دریافت غذایی و کمبود ویتامین‌هایی مثل ویتامین C. و A. و D. و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به این بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

توصیه می‌شود با مصرف روزانه منابع غذایی حاوی ویتامین C. مثل مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، میوه‌های حاوی ویتامین C. مثل پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، کیوی و سبزی‌های دارای ویتامین C. مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ای، جعفری، پیازچه، شاهی و گوجه فرنگی که از منابع غذایی خوب ویتامین C. هستند سیستم ایمنی بدن را تقویت نمایید. بعنوان مثال مصرف روزانه یک عدد پرتقال یا ۲ عدد نارنگی ویتامین C. مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می‌کند. همچنین هویج و کدوحلوایی و سبزی‌های سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر و برگ‌های تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین A. هستند.

بطورکلی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه ۳ واحد از گروه سبزی‌ها (بجز سبزی‌های نشاسته ایی) و حداقل ۲ واحد میوه توصیه شود.

همچنین رعایت نکات تغذیه‌ای زیر توسط تمامی افراد به ویژه افراد در معرض خطر شامل کودکان زیر ۵ سال، مادران باردار و سالمندان و بیمارانی که دارو‌های کورتنی مصرف می‌کنند ضروری است:

‏- هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه استفاده کنید.

‏- از هویج و کدوحلوایی در غذا‌های روزانه استفاده شود.

‏- مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C. همراه با غذا توصیه می‌شود.

‏- از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فود‌ها و غذا‌های چرب و سنگین اجتناب شود.

‏- استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است.

‏- کمبود ریز مغذی‌هایی مثل آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند. از منابع غذایی این ۲ ریز مغذی مثل حبوبات بعنوان جایگزین مناسب گوشت، شیر و لبنیات وسبزی‌های برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود.

‏- از خوردن غذا‌هایی که خوب پخته نشده (مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو، کباب‌هایی که مغز پخت نشده اند) خودداری شود.

‏- از خوردن غذا و مایعات در مکان‌هایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند خوداری شود.

‏- در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذا‌های آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید.

‏- از جوانه گندم، ماش و شبدر که حاوی ویتامین C. هستند در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید.

‏- از میوه‌های حاوی انتی اکسیدان فصل مثل انار، پرتقال‌های تو سرخ، گریپ فروت و ... استفاده کنید.

بخاطر داشته باشید رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریز مغذی‌ها و پروتئین از برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها از جمله ویروس کرونادارد.

نظر شما