شناسهٔ خبر: 38410286 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

ویروس کرونا؛ مهم‌ترین راهکار‌ها برای جلوگیری از ابتلا به کرونا

با به کارگیری برخی راهکار‌ها می‌توانید از خودتان در برابر ویروس کرونا محافظت کنید.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علائم ویروس کرونا ابتدا با تب و سرفه خشک شروع شده و بعد از یک هفته با تنگی نفس همراه خواهد شد. سردرد، درد‌های عضلانی و احساس خستگی هم از دیگر علائم این بیماری است.

راه‌های زیادی برای جلوگیری از ابتلا به کرونا وجود دارد. اولین راهکاری که پزشکان و متخصصان برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا توصیه می‌کنند شستن صحیح دست هاست که در ابتدا باید کف دستان خود را با مایع دستشویی به مدت چند ثانیه شسته و سپس لای انگشتان، زیر ناخن ها و پشت دست‌ها را تمیز کنید.

اگر کسی سرفه یا عطسه می‌کند از او فاصله بگیرید؛ چرا که ویروس از طریق سرفه و عطسه گسترش پیدا می‌کند، باید برای انجام این کار داخل آرنج خود عطسه یا سرفه کنید و حتما بعد از استفاده از دستمال کاغذی آن را به طور کامل بسته و در یک سطل زباله درپوش دار بیندازید تا دیگران را به این ویروس خطرناک و کشنده مبتلا نکنید.

بیشتر بخوانید: ویروس کرونا برای کدام گروه سنی خطرناک‌تر است؟

ماسک تا چه میزانی در پیشگیری از ویروس کرونا تاثیر دارد؟

بیشتر متخصصان معتقدند که زدن ماسک کمک زیادی به این ماجرا نخواهد کرد. ماسک تنها به کسانی کمک می‌کند که مبتلا به ویروس کرونا هستند، چرا که استفاده از ماسک برای این افراد مانع پخش ویروس می‌شود.

۱۳ نکته کلیدی برای جلوگیری از ابتلا به کرونا

ویروس کرونا از راه دهان، بینی، چشم و گوش وارد بدن می‌شود؛ بنابراین دستهایتان را قبل از شستشوی کامل با آب و مایع دستشویی به این ۴ قسمت بدن نزنید.

هر روز چندین بار دستهایتان را با آب و مایع دستشویی و هر بار به مدت نیم دقیقه با دقت بشویید. استفاده از مایع یا ژل ضدعفونی کننده هم تاثیر زیادی خواهد داشت.

همراهتان یک مایع ضدعفونی کننده کوچک داشته باشید تا در محیط‌های عمومی مانند: مترو، اتوبوس، خیابان و ... که دسترسی سریع به آب و مایع دستشویی ندارید، بعد از تماس با افراد و اشیا، مدام دستهایتان را ضدعفونی کنید.

بیشتر بخوانید: اسم‌هایی که ویروس کرونا بعد از گذر چند سال به خود گرفت

اگر نزدیک شما، کسی سرفه با عطسه کرد، فوری دهان و بینیتان را ببندید و چند متری از او دور شوید، چون یکی از راه‌های انتقال کرونا، تنفس است.

اگر مسئول اشیایی هستید که دست‌های افراد مدام با آن‌ها در تماس است مانند: دستگیره‌های در، ستون‌های فلزی اتوبوس و مترو که افراد برای حفظ تعادل، آن‌ها را می‌گیرند، پیشخوان بانک‌ها و ادارات، خودکار‌های عمومی بانک ها، دکمه‌های آسانسور و خودپرداز‌ها، نازل بنزین، نرده‌های کنار پله‌ها و ... دستهایتان را حتما ضد عفونی کنید.

دست دادن و روبوسی را به حداقل ممکن برسانید.

بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ آمار مبتلایان قطعی کرونا در آمریکا به ۳۴ تن رسید

بلافاصله بعد از ورود به خانه، دست‌های خود را بشویید و ضدعفونی کنید. این را از همه اعضای خانواده بخواهید. همچنین در محل کار نیز با همکاران چنین قراری بگذارید.

سیستم ایمنی بدنتان را با خوردن ویتامین C، میوه‌ها، سبزیجات و دارو‌های تقویتی، ارتقا دهید. مصرف روزانه یک لیوان «آب ولرم + آب لیموی تازه + یک قاشق عسل طبیعی» را جدی بگیرید.

میوه‌ها و سبزیجات را با آب و چند قطره مایع ظرفشویی بشویید.

یکی از موثر‌ترین راه‌های انتقال کرونا مصرف زیاد غذا‌های آلوده است. از مصرف غذا و مایعات در مکان‌های غیر مطمئن پرهیز کنید.

بیشتر بخوانید: هر آنچه که باید درباره ضدعفونی کننده دست بدانید

سعی کنید غذاهایتان به طور کامل پخته شود؛ از خوردن غذا‌های نیم پز مانند تخم مرغ عسلی، استیک نیم پز یا آبدار خودداری کنید. تاکید می‌شود مرغ و گوشت قرمز و شیر را خوب بجوشانید و کامل بپزید.

مسواکتان را مدام با مایع دستشویی بشویید و ضدعفونی کرده و از قرار دادن آن در مکان دستشویی پرهیز کنید.

تا حد امکان در خانه بمانید، اگر بیرون رفتید بکوشید به جا‌های شلوغ نروید و مدام دست هایتان را ضدعفونی کنید.

انتهای پیام/