به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، سیدمحمود نوابی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به ابلاغیه وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر واردات خودرو توسط نمایندگان رسمی، اظهار داشت: قانونگذار برای آنکه مصرف کنندگان متضرر نشوند و نمایندگان رسمی که دارای خدمات پس از فروش هستند در حوزه واردات خودرو وارد شوند اقدام به حذف افراد غیر نمایندگان رسمی از واردات خودرو کرده است.
وی با بیان آنکه در حال حاضر 35 نماینده رسمی واردات خودرو در کشور فعال هستند، اظهار داشت: در کنار این نمایندگان رسمی محدودیتی برای واردات خودرو برای سایر افراد ایجاد نشده منتها واردکنندگان خودرو باید توافقنامه ای را که وزارت صنعت، معدن و تجارت آن را تهیه کرده با نمایندگان رسمی به امضا برسانند.
نوابی ادامه داد: براساس این توافقنامه واردکنندگان خودرو مکلف هستند سه درصد از ارزش خودروهای وارداتی را به نمایندگان رسمی بدهند و این نمایندگان نیز در مقابل خدمات پس از فروش، گارانتی و وارانتی این خودروها را ارائه دهند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه این توافقنامه از لحاظ حقوقی قابل رسیدگی است و ضمانت اجرایی دارد، افزود: مسیر برای آنهایی که تاکنون اقدام به واردات خودرو می کردند هنوز باز است و می توانند با نظام مند کردن فعالیت خود اقدام به واردات خودرو کنند.
وی با بیان اینکه ضوابط تعیین قیمت خودروهای وارداتی را اعلام کرده ایم و بر آن نظارت جدی داریم، اظهار داشت: شورای رقابت در موارد انحصاری وارد عمل خواهد شد اما اعتقاد داریم در بحث واردات خودرو انحصاری وجود ندارد و ضرورتی برای ورود شورای رقابت به این موضوع وجود ندارد.
رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان همچنین در خصوص ثبت سفارش جدید خودروهای وارداتی، گفت: این ثبت سفارش در حال حاضر انجام نمی شود مگر آنکه مبنی بر توافقنامه یادشده بین واردکننده و نمایندگان رسمی، باید زمینه این ثبت سفارش موجود باشد.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت با تاکید بر اینکه واردکنندگان خودرو می توانند راسا اقدام به واردات خودرو نمایند مگر آنکه بتوانند بستر خدمات پس از فروش و گارانتی خودروهای وارداتی خود را ضمانت کنند.
وی در خصوص نظارت بر بازار پایان سال گفت: سازمان های صنعت، معدن و تجارت استان ها در حوزه نظارت کارگروهی را تشکیل داده اند تا بر این بازار نظارت جدی داشته باشند.
نوابی افزود: سازمان حمایت بیش از 3100 بازرس دارد و بیش از 23 هزار ناظر افتخاری برای نظارت بر بازار شب عید در اختیار دارد.
وی با اشاره به حجم واحدهای صنفی، صنعتی و تولیدی در کشور، اظهار داشت: بالغ بر 420 هزار واحد تولیدی، 620 هزار واحد صنفی، خدماتی و فنی و بیش از 932 هزار واحد صنفی توزیعی در کشور وجود دارد و به عبارتی بیش از دو میلیون واحد صنفی در کشور فعالیت دارد و یک میلیون واحد صنفی بدون پروانه نیز در کنار این واحدها فعالیت می کند.
نوابی با بیان اینکه ساماندهی واحدهای صنفی بدون پروانه هم اکنون یک الزام است، تصریح کرد: 84 هزار واحد تولیدی و صنعتی در کشور وجود دارد که باید آن ها نیز ساماندهی شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، گفت: در نمایشگاه های عرضه کالا که در پایان سال برگزار می شود از بازرسان سازمان حمایت با هماهنگی اتحادیه ها بخشی از اختیارات نظارتی را به اتاق اصناف واگذار شده است.
نوابی با بیان اینکه بخش عمده کار سازمان حمایت تعامل با تشکل ها و نهادهای غیردولتی است، اظهار داشت: با کمک این تشکل ها بخشی از بازرسان که در اختیار ما بوده در اختیار اصناف قرار می گیرد.
نوابی درخصوص ذخیره و تهیه کالاهای اساسی در پایان سال نیز ادامه داد: در بازار شب عید هیچ مشکلی وجود ندارد و نظارت بر بازار به صورت کامل اعمال می شود.
وی خاطرنشان کرد: نظارت ها در تمام حوزه ها برقرار است و بازار شب عید بازاری مطمئن و آرام خواهد بود.
رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با بیان اینکه سامانه 124 بصورت شبانه روزی برای دریافت شکایات مردمی فعال است، گفت: این سامانه در حوزه قیمت ها به روز و قابل استناد نیست و باید در این خصوص بازبینی و مهندسی مجدد شود.
وی افزود: این سامانه اگرچه برای دریافت شکایات فعال است اما اثر آن سریع نیست چون فرآیند بررسی و رسیدگی زمانبر است و امیدواریم با استفاده از سیستم های فناوری اطلاعات، نظارت باسرعت و مکانیزه شود.
وی در خصوص اینکه چه کالاهایی در سال 94 افزایش قیمت پیدا خواهند کرد، اظهار داشت: سازمان حمایت در حدی نیست که اعلام نماید چه کالاهایی افزایش قیمت پیدا خواهند کرد چرا که مکانیزم آن در مصوبات قانونی مشخص شده و می شود.
وی با بیان آنکه هم اکنون در مرحله دوم اجرای هدفمندی یارانه ها هستیم، اظهار داشت: سازمان هدفمندی یارانه ها به طور کامل بازار را رصد می کند و در مورد باقی کالاها مکانیزمی پیش بینی شده که اگر تولیدکننده ای درخواست افزایش قیمت داشته باشد آن شرکت تولیدی پیشنهاد قیمتی خود را ارائه می دهد و سازمان حمایت نیز پس از بررسی و تایید آن را ابلاغ خواهد کرد.
اقتصام(3)د.ت/1574**1558
رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان: هیچگونه انحصاری در واردات خودرو وجود ندارد
تهران - ایرنا - رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با بیان اینکه هیچگونه انحصاری در واردات خودرو ایجاد نشده است، گفت: در ده ماه گذشته 65 درصد خودروهای وارداتی توسط غیرنمایندگان رسمی وارد کشور شده است.
صاحبخبر -