شناسهٔ خبر: 37569339 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ستاره‌صبح | لینک خبر

گزارش

سیستان و بلوچستان تنها در میانه سیلاب ها

اشاره: شهرستان‌های خاش، دلگان و روستاهای حاشیه تفتان در محاصره سیل قرار گرفته‌ و در پی آن مردم برخی شهرها و روستاها تا کمر در آب فرو رفته‌اند، مدارس 12 شهر تعطیل شده و امکانات هلال احمر برای کمک رسانی کافی نیست چرا که امکانات و زیرساخت‌های مناسب به اندازه کافی برای بازگشایی راه‌های مواصلاتی روستایی که گرفتار سیل شده‌اند وجود ندارد ، همچنین خدمات رسانی به سیل زده‌های استان به حد کافی نیست.این در حالی است که مسئولان باید با توجه به تغییر آب و هوایی در سال‌های اخیر از قبل برای وقوع سیل‌هایی مثل آنچه این روزها در سیستان و بلوچستان اتفاق افتاد آماده باشند.

صاحب‌خبر -

ستاره صبح-

گروهی از سیل زدگان سیستان و بلوچستان به خبرنگار ایسنا گفته‌اند، مردم دشتیاری چابهار و زرآباد کنارک، دلگان، نیکشهر، خاش و غیره در بارش‌های سنگین باران و برف خسارت  دیده‌اند و بر ضرورت و اهمیت توجه دولت، هلال احمر و خیران به آسیب دیدگان تاکید کرده‌اند.
 
راه ارتباطی 500 روستا مسدود و برق 130 روستا قطع شد
ارجمندی، مدیر کل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان به صدا و سیما گفته، نیاز شدید به اقلام امدادی شامل مواد غذایی و چادر برای اسکان موقت است و انتظار می رود استانهای معین همچون کرمان و هرمزگان کمک رسانی کنند. راه ارتباطی 500 روستا مسدود شده و برق 130 روستا قطع شده است. همچنین شبکه آب آشامیدنی 100 روستا در مناطق جنوبی و مرکزی استان از مدار خارج شده است. باغات موز و محصولات کشاورزی در منطقه کنارک، چابهار و دلگان به شدت خسارت دیده اند.

ریزش سقف اتاق بیمارستان زهک
رئیس بیمارستان سیدالشهداء شهرستان زهک گفت: بدنبال بارندگی بدلیل نفوذ آب از سقف یکی ازاتاقهای بخش ccu، قسمتی از سقف کاذب خیس کشیده و ریزش می کند. دکترعرب یعقوبی درگفت وگو با خبرنگار ایسنا افزود: خوشبختانه دربازدیدی که هنگام بارندگی از تمامی بخشهای بیمارستان داشتیم متوجه خیس کشیدن قسمت هایی از سقف کاذب دراتاق فوق الذکر شدیم که بلافاصله به همکاران دستور انتقال مریض به اتاق دیگری باامکانات بخش ccu داده شد. به هنگام بارندگی شدیدی که صورت گرفت یک قسمت از سقف کاذب ریزش می کند اما خوشبختانه هیچ مریضی در اتاق حضور نداشته و آسیبی هم به هیچ کس وارد نشده است، همانگونه که در فیلم منتشرشده هم معلوم است هیچ مریضی روی تخت نیست و دستگاهها نیز خاموش است.

راه ارتباط 350 روستا در جنوب سیستان و بلوچستان قطع شد
عباس ارجمندی، مدیرکل مدیریت بحران سیستان و بلوچستان به ایسنا گفت: راه ارتباط 350 روستا در جنوب سیستان و بلوچستان به علت سیلاب قطع شده است. در بارندگی های اخیر در 102 روستای جنوب استان، پل ها، تاسیسات برق و شبکه های آبرسانی به شدت آسیب دیده است.  در این مدت 850 نفر گرفتار در سیلاب نجات داده و 200 خودور هم از داخل سیلاب بیرون کشیده شده است. سه اردوگاه اسکان اضطراری در سه شهرستان فنوج، کنارک و قصرقند با امکانات لازم تدارک دیده شده است.

مدارس دلگان برای سومین روز متوالی تعطیل شد
 فرماندار و رئیس ستاد مدیریت بحران شهرستان دلگان گفت: به دنبال وقوع بارش‌های سنگین و سیلابی شدن رودخانه ها و آب ‌گرفتگی معابر و خیابان‌ها، تمامی مدارس شهرستان در دو شیفت صبح و عصر فردا دوشنبه ۲۳ دی ماه تعطیل است.مجتبی شجاعی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با تاکید بر اهمیت رعایت توصیه های ایمنی و امدادی افزود: با توجه به شرایط نامساعد و آبگرفتگی معابر دانشگاه آزاد اسلامی این شهرستان نیز تعطیل است.ایوب کرد، مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای سیستان و بلوچستان گفت: راه ارتباطی 90 روستای حاشیه تفتان و میرجاوه از شامگاه 21 دی ماه تا کنون بر اثر طغیان رودخانه های محلی و در مناطق کوهستانی بر اثر بارش برف مسدود شده و تلاش راهداران برای بازگشایی مسیر ارتباطی روستاییان با قوت ادامه دارد.پاک اندیش، فرماندار قصرقند گفت:  در حال حاضر 40 روستای این شهرستان در محاصره آب قرار دارند و هیچ ارتباطی با دیگر مناطق ندارند و 30 تیر برق در این شهرستان در جریان سیل سقوط کرده است.سلیم کدخدا، فرماندار سرباز نیز گفت: بر اثر طغیان رودخانه های فصلی ارتباط شهرستان سرباز با بندر چابهار قطع شده است. حال حاضر ارتباط بیش از دویست روستای این شهرستان با مرکز شهرستان قطع است.

علت بارش‌های شدید جنوب کشور چیست؟
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور دو عامل «تغییر پذیری آب و هوا» و «تغییرات اقلیمی» را علت تغییر الگوی بارش‌ها و بارش‌های شدید در جنوب کشور می‌داند.احد وظیفه، رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در گفت و گو با ایسنا درباره علت تغییر الگوی بارش‌ها در کشور اظهار کرد: در درجه اول می‌توان به این موضوع اشاره کرد که آب و هوا و اقلیم به‌صورت جهانی همواره تغییرپذیر است همچنین تغییرات اقلیمی الگوهای جوی را تا حدودی تحت تاثیر قرار داده است.وی با اشاره به اینکه سیستم‌های هواشناسی حرکت موجی دارند و فرآیندهای گسترده‌ای نیز در شکل‌گیری این امواج دخالت می‌کنند، تصریح کرد: برای مثال نوسانات جنوبی، نوسانات دو قطبی اقیانوس هند، نوسانات پرفشار سیبری و نوسانات اقیانوس اطلس شمالی امواج بزرگ مقیاسی هستند که که در شکل‌گیری امواجی که از غرب به شرق حرکت می‌کنند، تاثیرگذارند.

برچسب‌ها:

نظر شما