شناسهٔ خبر: 37418413 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

ایستگاه

دانشمندان رشته کامپیوتر دانشگاه کالیفرنیا، با ساخت نسخه‌ای مجازی از «سالواتور موندی» - گران‌ترین تابلو نقاشی جهان- مدعی شده‌اند

صاحب‌خبر -

راز نقاشی‌های «داوینچی» پایان ندارد

دانشمندان رشته کامپیوتر دانشگاه کالیفرنیا، با ساخت نسخه‌ای مجازی از «سالواتور موندی» - گران‌ترین تابلو نقاشی جهان- مدعی شده‌اند علم توانسته یکی از بزرگ‌ترین رازهای یکی از مشهورترین تابلوهای نقاشی جهان را حل کند.  تابلو نقاشی «سالواتور موندی» یا «منجی عالم» که عیسی مسیح(ع) را به تصویر می‌کشد در سال ۲۰۱۷ در حراجی کریستیز به قیمت ۴۵۰ میلیون دلار فروخته شد و بلافاصله از دید عموم خارج شد. عوامل زیادی، از مالک ناشناس این اثر گرفته تا قیمت بالایی که برای خرید آن پرداخته شده، این تابلو نقاشی را به یک اثر هنری پرحاشیه تبدیل کرداند. در حال حاضر یکی از موضوعات مربوط به «سالواتور موندی» این است که آیا این تابلو نقاشی گران‌قیمت را می‌توان به عنوان یکی از آثار اصلی «داوینچی» محسوب کرد یا خیر. شاید یکی از عواملی که می‌تواند به پاسخ این سوال کمک کند «گوی کریستالی» است که در دستان مسیح دیده می‌شود و به عنوان نمادی از کره زمین محسوب می‌شود. «مایکل دیلِی» که یک متخصص آثار هنری است، معتقد است یکی از دلایلی که‌می‌توان «سالواتور موندی» را به عنوان یک اثر تقلبی محسوب کرد آن است که «گوی» در دستان مسیح(ع) به‌طور واقعی انکسار نور را نشان نمی‌دهد این درحالی است که انکسار طبیعی نور در گوی‌های نقاشی‌های بدل «سالواتور موندی» را می‌توان به وضوح مشاهده کرد.

«انگل» بهترین فیلم جامعه ملی منتقدان شد

برندگان جوایز جامعه ملی منتقدان فیلم معرفی شدند و در این میان «انگل» عنوان بهترین فیلم ۲۰۱۹ را از آن خود کرد. به گزارش ورایتی، جامعه ملی منتقدان فیلم شب پیش ۵ ژانویه با رای اعضای خود «انگل» ساخته بونگ جون هو را به عنوان برنده جایزه بهترین فیلم سال ۲۰۱۹ انتخاب کرد. این فیلم همچنین جایزه بهترین فیلمنامه را نیز برای بونگ جون هو و هان جین وون دریافت کرد. جایزه بهترین بازیگر مرد به آنتونیو باندراس برای فیلم «درد و افتخار» و جایزه بهترین بازیگر مرد نقش مکمل به برد پیت برای بازی در فیلم «روزی روزگاری در هالیوود» تارانتینو اهدا شد. بهترین فیلم از نظر جامعه ملی منتقدان فیلم، «پارازیت» یا «انگل» و انتخاب‌های بعدی «زنان کوچک» و «روزی روزگای در هالیوود» بودند.  بهترین فیلمنامه، بونگ جون هو و هان جین وون برای «انگل» و انتخاب‌های بعدی کوئنتین تارانتینو برای «روزی روزگاری در هالیوود» و گرتا گرویگ برای «زنان کوچک» بودند.  بهترین فیلمبرداری، کلر ماتون برای «پرتره بانو در آتش» و انتخاب‌های بعدی رابرت ریچادرسون برای «روزی روزگاری در هالیوود» و یوریک لساس برای «زنان کوچک» اعلام شدند.  بهترین بازیگر مرد نقش مکمل، برد پیت برای «روزی روزگاری در هالیوود» و انتخاب‌های بعدی جو پشی برای «ایرلندی» و وسلی اسنایپس برای «دولمایت نام من است» و سونگ کانگ هو برای «انگل» بودند.  بهترین بازیگر مرد نیز آنتونیو باندراس برای «درد و افتخار» و انتخاب‌های بعدی آدام درایور برای «داستان ازدواج» و آدام سندلر برای فیلم «الماس‌های تراش نخورده» هستند. بهترین بازیگر زن نقش مکمل، لورا درن برای «داستان ازدواج»بود.