جوان آنلاین: علی غفاری که با فیلمی تحت عنوان «پیشمرگ» در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد در گفتوگویی درباره تأکید رهبر انقلاب درباره ارائه خبرهای خوش از موفقیتها، پیروزیها و امیدآفرینیها و نقش رسانه در این زمینه، درباره پیشنهاد خود به عرصه رسانه و بهویژه سازمان صداوسیما گفت: من خیلی غمگینم از این بابت که وقتی رهبرمان میگویند دغدغهشان فرهنگ و هنر است و عین عبارتشان که سالها قبل فرمودند حتی نیمههای شب از نگرانی برای رسانه و فرهنگ از خواب بیدار میشوند، ولی متأسفانه ما هنوز در این زمینه در جاده درست و مستقیم نیفتادهایم.
علی غفاری فیلمساز، با اشاره به نقش سازمان صداوسیما در زمینه به تصویر کشیدن پیشرفتها و ارائه آن به جوانان، بر لزوم قهرمانسازی تأکید کرد و گفت: پیشنهادم به مدیران سازمان صداوسیما این است که قهرمان معرفی کنیم. همانگونه که در برخی فیلمها دیدهایم و همه دنیا به این نتیجه رسیدهاند که شما تا یک الگو به مخاطب ندهی و مخاطب آرزو نکند که جای او باشد، به هیچ نتیجهای نخواهی رسید. غفاری ادامه داد: باید از داستانهای سرد و ناامید کننده عبور کنیم و دور شویم و امید را زنده کنیم. در وهله اول قصه تعریف کنیم. یکی بود یکی نبود، چیزی که مادربزرگهای ما میگفتند. الان متأسفانه انگار کسی دوست ندارد به این نوع روایتها بپردازد و اینها همه از اتاق فکرها شروع میشود، صدا و سیما، وزارت ارشاد و حوزه هنری و همه اقسام مراکز فرهنگی به وجود قهرمان و قهرمانسازی اهمیتی نمیدهند. این کارگردان افزود: معنی قهرمانسازی این نیست که برویم و فقط قصه در عرصه دفاع مقدس بسازیم. قهرمان میتواند در ورزش ما، علم و صنعت ما و در مقوله دانشبنیانها باشد. همه این موارد در هر میکروفونی عنوان میشوند ولی نمیدانیم چرا اتفاق نمیافتد. این کارگردان سینما و تلویزیون سپس گفت: ما در تاریخ این کشور شخصیتهای واقعی بسیاری داریم، از قصههای کهن گرفته تا قصههای معاصر؛ شخصیتهایی که جاودانه شدند و در ذهن مخاطبان هستند ولی در آثار نمایشیمان جایشان خالی است و ما میتوانیم به آنها بپردازیم. این همه کتاب، رمان و حتی افسانه داریم، اما کشورهایی که این میزان تاریخ را ندارند، برای خود هویتسازی میکنند. غفاری در پاسخ به اینکه با چه آثاری میتوان جوان را برای دیدن پیشرفتهای کشور ترغیب کرد، اظهار کرد: ما تا زمانی که در داستان هایمان قهرمان نسازیم، جوانان ترغیب نمیشوند. در عرصه اقتصاد، علم و دانش، هنر و ورزش، دفاع مقدس و خیلی از شاخههای دیگر تا قهرمان و الگو ندهیم این ارتباط شکل نخواهد گرفت.
علی غفاری، کارگردان سینمای مقاومت:
از داستانهای سرد عبور و امید را زنده کنیم
من خیلی غمگینم از این بابت که وقتی رهبرمان میگویند دغدغهشان فرهنگ و هنر است و عین عبارتشان که سالها قبل فرمودند حتی نیمههای شب از نگرانی برای رسانه و فرهنگ از خواب بیدار میشوند، ولی متأسفانه ما هنوز در این زمینه در جاده درست و مستقیم نیفتادهایم.
صاحبخبر -
∎