شناسهٔ خبر: 35317309 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

امضای قرارداد توسعه میدان گازی بلال؛

تکلیف میدان های مشترک مشخص می‌شود

قرارداد توسعه میدان گازی بلال به ارزش ۴۴۰ میلیون دلار با شرکتی ایرانی و با حضور وزیر نفت امضا شد.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما، وزیرنفت در آیین امضای قرارداد توسعه میدان گازی بلال گفت: تکلیف تمامی میادین مشترک مشخص می‌شود.
<div id="video-display-embed-code_3944851"><script type="text/JavaScript" src="https://iribnews.ir/fa/news/play/embed/2523190/3944851?width=400&height=300"></script></div>
وزیر نفت افزود: نمی‌خواهیم درباره صادرات نفت رجزخوانی کنیم، اما آمریکا نمی‌تواند صادرات نفت ما را صفر کند، تحریم‌ها ما را متوقف نکرده است، ما زنده‌ایم.
آقای بیژن نامدار زنگنه که در آیین امضای قرارداد توسعه میدان گازی بلال سخن می‌گفت با اشاره به اینکه تکلیف همه میدان های مشترک نفت وگاز تا پایان دولت دوازدهم مشخص خواهد شد گفت: تمام سکو‌های ۲۷ فاز پارس جنوبی تا پایان امسال نصب می‌شود و در بخش خشکی نیز شرایط پالایشگاه‌ها مطلوب است. به این ترتیب می‌توان گفت از تمام ظرفیت‌های دریایی تا پایان امسال استفاده می‌کنیم.
وی افزود: طرح توسعه میدان‌های غرب کارون خوب پیش می‌رود و قرارداد‌های آن‌ها امضا شده است و همان طور که پیش‌تر گفته بودم تکلیف همه میدان‌های مشترک در دولت تدبیر و امید مشخص می‌شود.
وزیر نفت گفت: عملیات توسعه میدان گازی فرزاد بی نیز امسال آغاز می‌شود و وقفه طرح توسعه فاز ۱۱ میدان گازی مشترک پارس جنوبی را می‌شکنیم و کار را آغاز می‌کنیم.
این عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه نگرانی مردم در میدان‌های مشترک را درک کرده‌ایم گفت: با وجود شدیدترین تحریم‌ها در پارس جنوبی نه تنها از طرف مقابل عقب نیستیم بلکه در تولید روزانه جلوتر هم هستیم و در غرب کارون هم از طرف مقابل عقب‌تر نیستیم.
آقای زنگنه تأکید کرد: در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ بخش اول فاز ۱۱ بهره‌برداری می‌شود و از آن به بعد، به طور هفتگی یک یا دو قرارداد در بخش‌های مختلف منعقد می‌کنیم که نشان می‌دهد تحریم‌ها، ما را متوقف نکرده است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف ما در عقد قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی با کنسرسیوم مورد رهبری توتال، احداث یک سکوی تقویت فشار بود که با توجه به شرایط کنونی اعلام کرده‌ام که بخش داخلی به حوزه طراحی و ساخت سکوی تقویت فشار ورود کند.
وزیر نفت با تاکید براینکه درباره صادرات به علت سوء استفاده دشمنان اطلاعات را رسانه‌ای نمی‌کنیم گفت: درست است هرچه همکاری بین‌المللی بیشتر شود، کار‌ها بهتر پیش می‌رود، اما اکنون نیز متوقف نشده‌ایم و طرح‌های ابتکاری و بی‌نظیری را در حوزه‌های مختلف در دستور کار داریم.
وزیر نفت با اشاره به امضای قرارداد توسعه میدان گازی بلال با دو شرکت ایرانی تاکید کرد: نوع جدیدی از قرارداد‌ها در قرارداد توسعه میدان گازی بلال امضا شد که در آن ایراد‌های قرارداد‌های بیع متقابل برطرف شده است. البته اگر کمک صندوق توسعه ملی نبود، نمی‌توانستیم در این زمینه کاری کنیم.
به گفته وزیر نفت، مدت قرارداد ۳۴ ماهه است و هزینه اعلام شده برای آن نیز ۴۴۰ میلیون دلار است البته سقف این قرارداد‌ها بسته نشده است و پیمانکاران متفاوت با شرکت در مناقصه، هزینه‌های خود را ارائه می دهند که با تائید وزارت نفت، سایر امور جاری قرارداد نهایی می‌شود.
 
قرارداد توسعه میدان گازی بلال
مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس پس از امضای این قرارداد، هدف از آن را تکمیل عملیات توسعه میدان پارس جنوبی و برداشت از بخش شرقی این میدان موسوم به میدان بلال عنوان کرد.
آقای محمد مشکین فام افزود: این قرارداد بصورت بیع متقابل است و به طرح توسعه جامع و یکپارچه فاز‌های ۱۱ تا ۲۴ پارس جنوبی الحاق می‌شود.
وی بابیان اینکه میدان گازی بلال در بخش شرقی میدان مشترک پارس‌جنوبی و در ۹۰ کیلومتری جنوب غربی جزیره لاوان واقع شده است، افزود: دستیابی به تولید روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز غنی برابر ۱۴ میلیون مترمکعب در ۳۴ ماه از اهداف این قرارداد است و گاز تولیدی این میدان برای فرآورش به پالایشگاه فاز ۱۲ منتقل می‌شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس افزود: شرکت پتروپارس براساس قرارداد امضا شده، مسئولیت راهبری و مدیریت قرارداد، اجرای مطالعات مخزنی، طراحی حفاری و تهیه اسناد مناقصه‌های فرعی را به‌عهده خواهد داشت و موظف است با هدف استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و توانمندی پیمانکاران و سازندگان تجهیزات داخلی، به برگزاری مناقصه‌های فرعی زیر نظارت و تایید کامل کارفرما اقدام کند.
وی ادامه داد: مطابق این قرارداد، پیمانکار داخلی موظف است حفاری هشت حلقه چاه، احداث و نصب یک پایه سکو (جکت) سرچاهی چهارپایه، ساخت و نصب یک عرشه با ظرفیت تولید روزانه ۵۰۰ میلیون فوت‌مکعب گاز غنی و احداث یک رشته خط لوله زیر دریایی به طول تقریبی ۲۰ کیلومتر را انجام دهد.
به گفته آقای مشکین فام این طرح به تایید شورای اقتصاد رسیده است و تامین مالی آن از محل سرمایه صندوق توسعه ملی انجام خواهد شد.