خبرگزاری تسنیم: بیژن زنگنه وزیر نفت در مراسم امضای قرارداد توسعه میدان گازی بلال اظهار داشت: تا اواخر امسال تمامی سکوهای ۲۷ فاز استاندارد پارس جنوبی نصب میشود و در بخش پالایشگاهی نیز بجز پالایشگاه فاز ۱۱ همه پالایشگاهها به بهرهبرداری خواهند رسید و میتوان گفت تقریبا ظرفیت تولید از دریا در ۲۷ فاز نزدیک به نهایی خواهد رسید.
وی افزود: قراردادی که امروز با شرکت ایرانی پتروپارس امضا شد در واقع بخش شرقی میدان پارس جنوبی است که قرار است در مدت ۳۴ ماه و با رقم سرمایهگذاری ۴۴۰ میلیون دلار اجرایی شود.
وزیر نفت نوع قراردادی که امروز برای توسعه میدان گازی بلال امضا شده را نوعی جدید دانست و گفت: این قرارداد مثل قراردادهای Open Capex آی پی سی یا بیع متقابل است به طوریکه برای تعیین پیمانکاران در بخشهای مختلف توسط پیمانکار عمومی مناقصاتی برگزار میشود و ارقام این مناقصات به تایید کارفرما خواهد رسید.
زنگنه تصریح کرد: در این سالها اگر کمکهای صندوق توسعه ملی نبود نمیتوانستیم عملکرد موثری در غرب کارون و پارس جنوبی داشته باشیم و در قرارداد امروز نیز تمامی تامین مالی به میزان ۴۴۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه من در برنامهای که در سال ۹۲ ارائه کردم تعهد کرده بودم که تا پایان دولت تکلیف تمام میادین مشترک روشن میشود گفت: این تعهد و برنامه همچنان پابرجا است و تا پایان این دولت هیچ میدان مشترک مهمی که تکلیف توسعه آن به صورتی که پیمانکاری با یک نظام مالی و اجرایی روشن و شفاف برای توسعه میادین انتخاب شود، نخواهیم داشت.
وزیر نفت افزود: همچنین در این دولت بجز فاز ۱۱، تمامی فازهای پارس جنوبی نیز به نتیجه خواهند رسید و تلاش میکنیم که مرحله اول فاز ۱۱ نیز تا میانه سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری برسد.
زنگنه تصریح کرد: از این پس هر دو هفته یک بار یک افتتاح جدید یا امضا قرارداد جدید خواهیم داشت و این نشان میدهد تحریم نه تنها نتوانسته توسعه صنعت ایران را متوقف کند بلکه سرعت ما در توسعه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بیشتر شده است.
وی افزود: اینکه در بخش گاز بجز روزهای تعطیل در هر روز به ۱۰ روستا گازرسانی میشود یعنی اینکه در سال جاری نزدیک به ۳ هزار روستا گازرسانی خواهند شد مسئلهای است که در هیچ جای دنیا مشابه آن را نمیبینید و کمتر کشوری در دنیا وجود دارد که مثل شرایط امروز ایران نزدیک ۹۵ درصد کل جمعیت آن تحت پوشش شبکه گاز باشد.
وزیر نفت درخصوص صادرات نفت خام اذعان داشت: در بخش صادرات نفت هم نشان دادیم که آمریکا نمیتواند صادرات ما را صفر کند، البته نمیخواهیم در این بخش رجزخوانی کنیم چرا که هر اطلاعاتی در این بخش ارائه دهیم دشمنان ایران از این اطلاعات سوء استفاده میکنند، اما تاکید میکنم با تلاش شبانهروزی در این بخش پیش میرویم.
زنگنه با اشاره به برگزاری نمایشگاه سیزدهم ایران پلاست در آیندهای نزدیک گفت: اکنون در شرف به نتیجه رسیدن جهش دوم پتروشیمی کشور هستیم که ظرفیت تولید در صنعت پتروشیمی ایران به بالای یکصد میلیون تن خواهد رسید و پس از آن جهش سوم پتروشیمی را برای رسیدن ظرفیت تولید به بیش از یکصد و پنجاه میلیون تن در دستور کار داریم.
وی توسعه ظرفیت پالایشگاهی کشور را با استفاده از سرمایههای بخش خصوصی طرحی بینظیر خواند و اظهار کرد: توسعه بخش پاییندستی صنعت نفت با استفاده از سرمایههای بخش خصوصی میتواند علاوه بر رونق تولید، موجب ایجاد اشتغال و ارزش افزوده بیشتر نیز شود.
وزیر نفت با اشاره به اینکه تقویت فشار یکی از بندهای قرارداد توسعه فاز ۱۱ با شرکتهای توتال فرانسه و شرکت چینی بود، گفت: اگرچه به دلیل تحریمها، قرارداد فاز ۱۱ با توقف همراه شد، اما ما متوقف شدنی نیستیم و همینجا از شرکتهای ایرانی میخواهم که کار طراحی سکوهای تقویت فشار و تجهیزات مربوطه را خودمان شروع کنیم و مطمئنا تمام تلاش و قدرت خلاقانه خود را در داخل کشور بکار میگیریم تا بتوانیم به طراحی تاسیسات تقویت فشار در حد استانداردهای بینالمللی به خصوص در بخش سکوهای فشارافزایی برسیم و همیشه تاکید کردهام که پارس جنوبی را دلار نساخت بلکه پارس جنوبی را عشق مدیران و کارکنانی ساخت که برای سربلندی ایران حاضر شدند از همه چیز خود بگذرند.
قرارداد توسعه میدان گازی بلال امضا شد
مراسم امضای قرارداد توسعه میدان گازی بین ۲ شرکت ایرانی با حضور بیژن نامدار زنگنه برگزار شد.
قرارداد توسعه میدان گازی بلال امضا شدبه گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم امضا قرارداد توسعه میدان گازی بلال بین ۲ شرکت پارس و متروپارس با حضور بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت برگزار شد.
میدان گازی بلال در بخش شرقی میدان گازی پارس جنوبی و در ۹۰ کیلومتری جنوب غربی جزیره لاوان قرار دارد.
این میدان گازی در سال ۸۱ با تولید روزانه ۲ میلیارد فوت مکعب گاز راه اندازی شد و قرار است با تکمیل فازهای ۱۳،۱۴،۲۲،۲۳ و ۲۴ تولید این میدان به ۲۶ میلیارد فوت مکعب گاز در روز برسد.