به گزارش
گروه بین الملل
خبرگزاری میزان
؛ تنشهای سیاسی در انگلیس در موضوع برگزیت همچنان ادامه دارد و تحولات در این کشور سرعت یافته است.
براساس گزارشها، نمایندگان مخالف برگزیت بدون توافق از هر دو حزب محافظه کار و کارگر در راستای تلاش برای ممانعت از خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا، سه شنبه شب طرحی را به تصویب رساندند.
تصویب این طرح سبب شد تا «بوریس جانسون» نخست وزیر جدید انگلیس که بر خروج با یا بدون توافق از اتحادیه اروپا در ضرب الاجل تعیین شده ۳۱ اکتبر (۹ آبان) تاکید داشت، فشار برای برگزاری انتخابات زودهنگام را تشدید کند.
در نتیجه جلسه سه شنبه ۳۲۸ نماینده پارلمان انگلیس موفق شدند در برابر مخالفت ۳۰۱ نماینده، مخالفت با خروج بدون توافق خود را تصویب و مانعی در مسیر دولت «بوریس جانسون» ایجاد کنند.
پیروزی پارلمان این قدرت را در اختیار نمایندگان قرار میدهد تا کنترل اوضاع را در دست بگیرند.
جانسون که با تعلیق پارلمان تا ۱۴ اکتبر (۲۲ مهر) تلاش کرد از سازمان یافتن تلاشهای مخالفان برای مقابله با خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا ممانعت کند، اکنون علاوه بر تهدید نمایندگان هم حزبی مخالفش به اخراج از حزب محافظه کار، تهدید به برگزاری انتخابات زودهنگام کرده است.
نمایندگان پارلمان که نخستین پیروزی خود در برابر دولت جانسون را رقم زدهاند، روز چهارشنبه نیز برای تصویب قانونی تلاش میکنند که محدودیتهایی در مسیر اختیارات جانسون را در پی خواهد داشت.
این قانون جانسون را وادار میکند خروج از اتحادیه اروپا را برای سومین بار به مدت ۳ ماه یعنی تا ۳۱ ژانویه (۱۱ بهمن) به تعویق بیندازد تا بتواند به توافق جدیدی دست یابد. تصویب این قانون شرایط جانسون را به موقعیت ترزا می نزدیک خواهد کرد؛ چرا که «می» نیز ناچار به تعویق فرآیند برگزیت برای کسب توافق شده بود، اما در نهایت با مخالفت سه باره پارلمان با توافقهای حاصل شده، از سمت خود استعفا داد.
جانسون که با وعده دستیابی به توافقی بهتر با اتحادیه اروپا ۶ هفته پیش توانست وارد خانه شماره ۱۰ داونینگ استریت شود، اکنون ۲۱ هم حزبی مخالف خود را به اخراج از حزب تهدید کرده که از جمله آنها میتوان به «نیکلاس چرچیل سومز» نوه «وینستون چرچیل» نخست وزیر انگلیس در جنگ جهانی دوم و نیز «فیلیپ هاموند» و «کنت کلارک» دو وزیر پیشین کابینه انگلیس اشاره کرد.
بحران سیاسی برگزیت از سال ۲۰۱۶ و در پی برگزاری همه پرسی خروج از اتحادیه اروپا آغاز شد. با گذشت سه سال از رای مثبت مردم این کشور به خروج، این فرآیند همچنان اجرایی نشده و علاوه بر سرنگونی دولت محافظه کار ترزا مینخست وزیر پیشین انگلیس، آشفتگیهای گستردهای را در عرصههای سیاسی و اقتصادی به بار آورده است.
انتهای پیام/