به گزارش
گروه بین الملل
خبرگزاری میزان
؛
تنشهای مربوط به برگزیت در انگلیس که در روزهای اخیر به اوج رسیده و از پارلمان و خانه شماره ۱۰ «داونینیگ استریت» به خیابانهای شهرهای مختلف انگلیس، فرانسه و آلمان کشیده شده، با گمانه زنیها در مورد برگزاری انتخابات زودهنگام در این کشور وارد مرحله جدیدی شد.
براساس گزارش ها، یک منبع دولتی در انگلیس اظهار داشت در صورت موفقیت نمایندگان مخالف با خروج بدون توافق، احتمال برگزاری انتخابات زودهنگام تا ۱۴ اکتبر (۲۲ مهر) وجود دارد.
«بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس که روز دوشنبه نمایندگان هم حزبی خود را به اخراج از حزب محافظه کار در صورت مخالفت با خروج بدون توافق در ضرب الاجل ۳۱ اکتبر (۹ آبان) تهدید کرده بود، با انتشار بیانیهای تاکید کرد که هرگز از اتحادیه اروپا درخواست تاخیر در اجرای برگزیت را نخواهد کرد. وی در پایان جلسهای اضطراری در اظهاراتی در مقابل دفتر نخست وزیری مجددا از عدم امکان پذیر بودن تعویق در تاریخ خروج از اتحادیه اروپا در ضرب الاجل تعیین شده سخن گفت.
در حالی که نخست وزیر انگلیس از پیشرفت در جریان مذاکرات با بروکسل سخن میگوید، «فیلیپ هاموند» وزیر پیشین خزانه داری انگلیس و مقامات ایرلند شمالی از وجود اختلافات بزرگ در مذاکرات سخن میگویند. از سوی دیگر «جرمی کوربین» رئیس حزب کارگر انگلیس اعلام کرد با انتخابات زودهنگام مشروط بر آن که فرآیند خروج از اتحادیه به تاخیر بیفتد، موافق است.
نمایندگان پارلمان انگلیس امیدوارند که با پیشبرد لایحهای که توسط هاموند، «دیوید گاوک» وزیر پیشین دادگستری و شماری دیگر امضا شده، جانسون را ناچار به تمدید فرآیند خروج تا ۳۱ ژانویه (۱۱ بهمن) کنند؛ چه نمایندگان از توافقی حمایت کنند و چه توافقی را تصویب نکنند.
این لایحه به منزله رای اعتمادی به نخست وزیر انگلیس خواهد بود. از این رو به نظر میرسد جانسون در صورت تصویب این لایحه با توسل به قانون FTPA مصوب سال ۲۰۱۱ برگزاری انتخابات زودهنگام را در دستور کار قرار دهد. مخالفان اعلام کردند آخرین فرصت جانسون ۱۷ اکتبر (۲۵ مهر) و روز دیدار با شورای اروپا خواهد بود.
در صورت برگزاری انتخابات زودهنگام، این نخستین انتخابات زودهنگام انگلیس از سال ۱۹۳۱ خواهد بود که در روز پنجشنبه برگزار نمیشود و جانسون کوتاه مدتترین دوره نخست وزیری تاریخ این کشور را خواهد داشت.
این اختلافها و تنشها در سطح دولتی در حالی انجام میشود که خیابانهای انگلیس نیز شاهد اعتراضهای گسترده هستند. این اعتراضها که از روز شنبه آغاز شده، علاوه بر ابراز نارضایتی از تعلیق پارلمان توسط جانسون، خواهان تصویب قانونی برای جلوگیری از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بدون توافق است.
معترضان، تعلیق پارلمان را راهی برای ایجاد محدودیت و مانع تراشی در مسیر مخالفتها علیه جانسون میدانند. از این منظر نخست وزیر انگلیس با تعلیق پارلمان زمان بررسی راهکارهای مخالفت سازماندهی شده را از بین میبرد.
دهها هزار نفر طی روزهای اخیر در لندن پایتخت انگلیس علیه اقدام جانسون به خیابان آمدند. این اعتراضها در مقابل سفارت انگلیس در «برلین» و «بروکسل» نیز برگزار شد. پیشتر نیز انگلیسیهای ساکن فرانسه در اعتراض به تعلیق پارلمان اقدام به برگزاری تظاهرات در «نیس» کرده بودند. گزارشها حاکی از برنامه ریزی معترضان برای ادامه اعتراضها و تجمعات در روزهای آینده است.
پارلمان انگلیس در حالی تا ۱۴ اکتبر تعلیق شد که تعطیلات تابستانی روز سه شنبه پایان مییابد.
انتهای پیام/