شناسهٔ خبر: 33894871 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

علی نصیریان

ازدیدن این مجسمه هیجان زده شده ام

یازیگر پیشکسوت سینما پس از بازدید از سمپوزیوم مجسمه مفاخر معاصر گفت: متاسفانه در ایران آن گونه که باید به مفاخرمعاصر ارج نمی نهند و باید به هنرمندان، نویسندگان و شاعران در زمان حیات شان توجه کنیم و آن ها را نادیده نگیریم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان زیباسازی شهرتهران، جمعه چهاردهم تیرماه «علی نصیریان» بازیگر و چهره ماندگار که بیش از هفت دهه مردم چهره او را از قاب تلویزیون و پرده نقره ای سینما دیده اند و با او خاطره دارند، برای بازدید از دومین سمپوزیوم مجسمه سازی مفاخر معاصرایران به عمارت عین الدوله آمد.


او بهمن ماه 1313 درتهران متولد شد و ضمن تحصیل درمقطع متوسطه بود که به کلاس های هنری رفت و هنرپیشگی و موسیقی آموخت. او نقش های متفاوتی را ایفا کرده و با هرنقش، گروهی از مخاطبان را با خود همراه کرده است، «سربداران»، «کفش های میرزا نوروز»، «هزار دستان»، «میوه ممنوعه»، «شهرزاد» و«برادر جان» ازجمله فیلم ها ومجموعه تلویزیونی است که نصیریان در آن ایفای نقش کرده است. از او در سال 1380 به عنوان چهره ماندگار تجلیل شد.


نصیریان پس ازبازید ازغرفه های مختلف سمپوزیوم مجسمه سازی درباره اهمیت برگزاری این رویداد گفت: به نظرم برگزاری سمپوزیوم مجسمه سازی اتفاق بسیارخوبی است و فرصتی را فراهم می کند تا درفضای بسیار دوستانه و هنری مجسمه سازان اثر هنری خلق کنند.


او افزود: باید از هر رویدادی که در جهت ارج نهادن به فرهنگ، هنر و اندیشه در کشور برگزارمی شود، تقدیر کرد. به نظرم فعالیت های سازمان زیباسازی و شهرداری تهران در این زمینه قابل تامل و اثر بخش بوده است و باید این روند تداوم پیدا کند.


به گفته او، یکی از رویدادهایی که به منظور ارج نهادن به مفاخر ملی برگزار شده، سمپوزیوم مجسمه مفاخر معاصراست. هر چند می دانم برای رقم خوردن چنین رویدادهایی، برگزار کنندگان با چه دشواری هایی روبرو هستند. متاسفانه در ایران آن گونه که باید به مفاخر معاصر ارج نمی نهند و باید به هنرمندان، نویسندگان و شاعران در زمان حیات شان توجه کنیم و آن ها را نادیده نگیریم وسازمان زیباسازی شهر تهران با برپایی سمپوزیوم مجسمه سازی به نوعی از هنرمندان تجلیل کرده است.


به گفته این هنرمند پیشکسوت، مردم نسبت به هنرمندان عرصه های مختلف حساسیت خاصی دارند و باید در انتخاب شخصیت هایی که قرار است پرتره شان ساخته شود، سخت گیری بیشتری صورت گیرد. باید پرتره هنرمندانی ساخته شود که درعرصه خود شاخص هستند.


او افزود: وقتی قرار است پرتره هنرمند شناخته شده ای ساخته شود، کار را باید به مجسمه سازان برجسته و صاحب سبک بسپارند تا نتیجه کار خوب باشد.


او همچنین درباره این موضوع که چرا در فیلم ها و سریال ها، کمتر شاهد مجسمه هستیم گفت: من یک بازیگرم؛ وقتی نقشی به من پیشنهاد می شود، اگر با نقش بتوانم ارتباط برقرار کنم آن را می پذیرم. اما نظری از ما درباره سایرعوامل فیلم پرسیده نمی شود. باید این نکته را بگویم که من بیشتر درمجموعه های تلویزیونی و تاریخی بازی کرده ام و در این دوره های تاریخی، مجسمه کمتر مورد توجه قرار می گرفته و در زندگی مردم حضور داشته است.


نصیریان پس مواجه با پرتره اش که توسط «مهناز نوروزی شهری» در حال ساخت است،گفت: از دیدن این مجسمه هیجان زده شده ام و خیلی حس خوبی نسبت به این پرتره دارم. این سومین مجسمه ای است که از من ساخته شده است.


در روند ساخت یکی از مجسمه ها، عکاس چند ساعتی به خانه من آمد، عکاسی کرد و مجسمه ساز نیزتلاش کرد که مجسمه من را در ابعاد واقعی بسازد.


او در ادامه بیش از نیم ساعت در محل ساخت مجسمه اش نشست تا مجسمه ساز جوانی که مشغول ساخت پرتره او بود، بتواند از چهره اش طراحی کند و درتمام این مدت مهناز نوروزی، هنگام طراحی از چهره نصیریان، از شدت هیجان اشک در چشمانش حلقه زده بود.


نصیریان درباره جانمایی مجسمه اش گفت: برای من فرقی نمی کند مجسمه ام کجا نصب شود، اما چنین مجسمه هایی باید در مکان هایی که هم هنرمندان و هم مردم حضور دارند، از جمله تئاتر شهر یا پارک خانه هنرمندان نصب شوند.

نظر شما