شناسهٔ خبر: 33018105 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

با فرمان جدید ترامپ

محدودیت های جدید گوگل برای هوآوی رقم خورد

به‌ نظر می‌رسد جنگ تجاری چین و امریکا وارد دور تازه‌ای شده است، چرا که دونالد ترامپ به افزایش تعرفه گمرکی بسنده نکرده و بر شرکت‌های فناوری چینی فشارهایی مضاعف وارد کرده است. رئیس جمهوری امریکا در ادامه این فشارها و در تازه‌ترین فرمان خود، عرصه را بر برند چینی «هوآوی» تنگ‌تر کرد و با اعمال محدودیت‌هایی جدی‌تر علیه این کمپانی، عملاً هرگونه فعالیت هواوی در خاک امریکا ممنوع شد.

صاحب‌خبر -

برخی شرکت‌های امریکایی ازجمله گوگل بلافاصله از این فرمان پیروی کردند و در این راستا از این پس گوشی‌های هوآوی به خدمات اصلی سیستم عامل اندروید گوگل ازجمله جی میل، یوتیوب، گوگل مپ و... دسترسی نخواهند داشت.
«هوآوی» در لیست سیاه امریکا
به‌دنبال فرمان ترامپ عملاً هرگونه همکاری بین شرکت مادر تخصصی گوگل(آلفابت) و هوآوی به محاق می‌رود و گوگل همه همکاری‌هایی که باید طی آن، سخت افزار، نرم افزار یا سرویس‌های فنی به این کمپانی چینی انتقال دهد را به‌طور کلی متوقف کرد. گوگل در قالب یک توئیت اعلام کرد که همکاری‌های تجاری خود را با هوآوی تعلیق می‌کند. وقتی نام هوآوی به لیست مشخصی با نام Entity List وارد شده به این معناست که این کمپانی در یک لیست سیاه جا خوش کرده و دیگر نمی‌تواند بدون اجازه دولت امریکا از شرکت‌های فناوری امریکایی هیچ محصولی را خریداری کند. البته خدماتی که به‌صورت عمومی و از طریق پروانه‌های متن باز در اختیار کاربران قرار می‌گیرد از این اقدام گوگل مستثنی هستند و همچنان هوآوی می‌تواند از آنها استفاده کند.
سخنگوی گوگل البته اعلام کرد، خدمات این کمپانی همچنان برای گوشی‌های موجود هوآوی ارائه خواهد شد و این محصولات از تصمیمات ترامپ تأثیر نمی‌گیرند. وی افزود: ما پیامدهای این موضوع را می‌دانیم ولی به‌دلیل فرمان ترامپ، گوشی‌های آینده هوآوی نمی‌توانند به آپدیت‌های اندروید، گوگل پلی و همچنین موتور جست و جوی کروم و اپلیکیشن‌های اصلی گوگل ازجمله جیمیل دسترسی داشته باشند و ازسوی دیگر آپدیت‌های امنیتی را نیز دریافت نمی‌کنند پس بشدت در معرض خطر حمله‌های هکری قرار خواهند داشت. به گفته وی، دستیار صوتی گوگل نیز یکی دیگر از ویژگی‌های محبوب در جهان است که گوشی‌های آینده هوآوی از آن محروم خواهند بود. درواقع گوشی‌های فعلی هوآوی، وصله‌های امنیتی و آپدیت‌های سرویس‌های مختلف گوگل را می‌توانند دریافت کنند ولی وقتی گوگل نسخه بعدی اندروید را در سال جدید ارائه کند دیگر در دستگاه‌های هوآوی از آن خبری نخواهد بود و گوشی‌های آینده عملاً یوتیوب، گوگل مپ و... را نخواهند داشت.
«کوالکوم» علیه هوآوی
برخی معتقدند با فرمان جدید ترامپ روزهایی سخت در انتظار هوآوی -این کمپانی بزرگ فناوری- که عنوان دومین فروشنده برتر تلفن همراه را در جهان با خود یدک می‌کشد خواهد بود. در سه ماهه نخست سال 2019 میلادی بیش از 49درصد فروش هوآوی در خارج از چین و در بازارهای بین‌المللی انجام شده و به‌عنوان دومین کمپانی پرفروش تولیدکننده تلفن همراه شناخته شد. در حالی که این شرکت برای صدرنشینی در سال 2020 و عقب زدن سامسونگ خیز برداشته بود اتفاقات جدید می‌تواند چالش‌های زیادی برای این شرکت ایجاد کند. ازآنجا که موتور جست و جوی گوگل، یوتیوب و... در چین مسدود است در این کشور نسخه‌ای از هوآوی به فروش می‌رسد که این اپ‌ها در آن دیده نمی‌شود ولی بی‌شک در بازارهای بین‌المللی گوشی‌های هوآوی باید با یک سیستم عامل کامل عرضه شود تا خریدار داشته باشد. موضوع وقتی پیچیده‌تر می‌شود که بدانید علاوه بر گوگل، کمپانی‌های فعال در عرصه ساخت تراشه ازجمله کوالکوم، اینتل، Xilinx و همچنین Broadcom نیز به کارمندان خود اعلام کرده‌اند که دیگر به هوآوی هیچ محصولی را نخواهند فروخت.
راهکارهای این برند چینی
اما چرا امریکا تا این حد نسبت به کمپانی هوآوی حساس است؟ امریکا معتقد است کمپانی‌های چینی هوآوی و ZTE از تجهیزاتی بهره برده‌اند که براحتی می‌توانند برای دولت چین جاسوسی کنند و اطلاعاتی را از شبکه اینترنت امریکا به سرقت ببرند. در سال 2018، آژانس‌های امنیتی امریکا نسبت به استفاده از تجهیزات هوآوی و ZTE در امریکا هشدار دادند و حالا دیگر سیاستمداران امریکایی هوآوی را به‌عنوان یک ارتش برای دولت چین می‌شناسند؛ اتهامی که هوآوی هربار آن را رد کرده و یادآور شده که این کمپانی هرگز به دولت چین اجازه نمی‌دهد در تجهیزات آن یک در پشتی برای شنود یا جمع‌آوری داده‌ها و اطلاعات کاربران امریکایی ایجاد کند.
سؤال دیگری که مطرح می‌شود این است که این کمپانی چه راهکارهایی برای عبور از این بحران در پیش دارد؟ این شرکت بارها عنوان کرده که خود را برای روزهایی سخت‌تر آماده کرده و حتی اگر استفاده از سیستم‌های عامل اندروید یا ویندوز در گوشی‌های این کمپانی ممنوع شود مطمئناً هوآوی یک سیستم عامل جدید ارائه خواهد داد هرچند بسیاری به این موضوع نیز نقد دارند و معتقدند که یک سیستم عامل بومی به مراتب ترسناک‌تر از نرم افزار گوگل است.
«رن ژنگ فی» یکی از مدیران هوآوی به یک روزنامه ژاپنی گفته است: این کمپانی خود را برای چنین روزهایی آماده کرده است. این کمپانی که سالانه 67میلیارد دلار قطعات مختلف را خریداری می‌کند در صورت مواجهه با چنین مشکلاتی قطعات و اجزای مورد نیاز را خودش تأمین می‌کند. حالا دیگر بسیاری از کشورهای غربی علیه هوآوی متحد شده‌اند و معتقدند از اینترنت 5G برای نظارت بیشتر چین استفاده می‌شود درحالی که هرگز اینگونه نیست. وی افزود: به هرحال هوآوی بشدت در تلاش است که اپ گالری و نرم افزارهای ویژه خود را راه‌اندازی کند تا با مشکلی که ترامپ و گوگل برایش ایجاد کرده‌اند مقابله کند و سرنوشتش را در دست خود بگیرد. به هرحال وقتی گوگل گوشی‌های پیکسل را با قدرت راهی بازار کرده است احتمالاً در آینده می‌خواهد سهم بیشتری از بازار را به دست بگیرد و بهتر است هوآوی نیز به سوی استقلال بیشتر برود.

کلمات کلیدی

هواوی

گوگل

ترامپ

برچسب‌ها:

نظر شما