شناسهٔ خبر: 32114965 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

توان توليد ماشين هاي سانتريفيوژ گازي، مايعات، جامدات و ترکيبي را داريم

صاحب‌خبر -
خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا - رييس ستاد برگزاري روز ملي فناوري هسته اي گفت: ما از سال 94 به اين سمت، طراحي و ساخت انواع سانتريفيوژها را در دستور کار قرار داديم و امروز مي توانيم صد در صد ماشين هاي سانتريفيوژ گازي، مايعات، جامدات و ترکيبي را طراحي کرده و توليد کنيم.

به گزارش روز يکشنبه خبرنگار سياسي ايرنا، علي اصغر زارعان در نشستي که عصر يکشنبه به مناسبت برگزاري روز ملي فناوري هسته اي برگزار شد، اظهار داشت: دستاوردهاي صنعت هسته اي در سال هاي اخير روند رو به رشدي داشته است.
وي گفت: در سال 96 صنعت هسته اي 44 دستاورد ارائه کرد که اين رقم در روز ملي فناوري هسته اي در سال 97 به 83 دستاورد رسيد و امسال قرار است 114 دستاورد در صنعت هسته اي ارائه شود.
دستيار رييس سازمان انرژي اتمي در عين حال گفت: البته امسال 155 دستاورد به دبيرخانه ستاد برگزاري روز ملي فناوري هسته اي واصل شده بود که بعد از مميزي و با در نظر گرفتن الزامات طرح ها و پروژه ها 114 پروژه انتخاب شده است.
زارعان با بيان اينکه اين دستاوردها روز سه شنبه مصادف با ميلاد امام حسين (ع) رونمايي و يا افتتاح خواهد شد، اظهار داشت؛ پنج دستاورد در سالن اصلي رونمايي مي‌شود و چهار دستاورد از طريق ويدئو کنفرانس توسط رئيس‌جمهوري بهره‌برداري مي‌شود.
به گفته رئيس ستاد برگزاري روز ملي فناوري هسته اي از چهار دستاورد فوق دو دستاورد در سايت شهيد احمدي روشن نطنز، يک پروژه ملي در فردو و يک پروژه هم در اصفهان بهره‌برداري خواهد رسيد.
رييس ستاد برگزاري روز ملي فناوري هسته اي در عين حال گفت: با توجه به محدوديت هايي که وجود دارد 104 دستاورد ديگر در سالن جنبي محل برگزاري مراسم رونمايي مي‌شود و روز شنبه رئيس جمهوري به همراه مسئولان لشکري و کشوري از اين پروژه ها بازديد خواهند کرد.
دستيار ويژه رئيس سازمان انرژي اتمي خاطرنشان کرد: ما زماني با مهندسي معکوس طرح ها و پروژه ها را اجرا مي کرديم ولي امروز اين طرح‌ها را هم طراحي مي کنيم و هم مي سازيم و همه اين اقدامات توسط متخصصان داخلي انجام مي‌شود.
زارعان ادامه داد: يکي از دستاوردهاي چهل سالگي انقلاب پرورش نيروي انساني است که مهمتر از هر ابزاري است. همکاران ما در سازمان با کار جهادي پروژه‌ها را به نتيجه مي‌رسانند. برخي از اين پروژه‌ها نتيجه چهار سال کار تحقيقاتي است. يک نمونه از طرح هاي ما نتيجه 10 سال کار تحقيقاتي و پژوهشي است که قرار است در روز ملي فناوري هسته‌اي هم رونمايي شود.
وي اظهار داشت: روز چهارشنبه 21 فروردين هم نمايشگاه براي اصحاب رسانه، خبرنگاران و کساني که تمايل به بازديد دارند از ساعت 9 صبح تا 20 باز است و مي‌توانند از دستاوردهاي ارائه شده در اين نمايشگاه بازديد کرده و اخبار و تصاوير آن را منتشر کنند.
رييس ستاد برگزاري روز ملي فناوري هسته اي خاطر نشان کرد: سازمان انرژي اتمي بر اساس هدف گذاري اقدامات خود را پيش مي‌برد به طوري که تا سال 1400 يک برنامه ميان مدت ترسيم کرده و علاوه بر اين برنامه دراز مدت هم ترسيم کرده است.
به گفته دستيار ويژه رئيس سازمان انرژي اتمي، نزديک به 16 پروژه کلان در يک مقطع زماني مشخص شده است که به نتيجه برسد و اين پروژه‌ها بر اساس اهداف و نيازمندي هاي کشور در مسير و ريل خود قرار مي گيرد.
وي سامانه ‌سنجش بحرانيت را يکي ديگر از پروژه هاي ملي صنعت هسته‌اي کشور عنوان کرد که با حمايت مجلس شوراي اسلامي در دست اجرا است و در اين زمينه گام‌هاي خوبي برداشته شده است.
زارعان اضافه کرد: پروژه در هم تنيدگي فوتون ها که سال گذشته توسط رئيس سازمان انرژي اتمي اعلام شد هم از ديگر پروژه هاي ملي صنعت هسته اي است که در اين زمينه هم اخبار مسرت بخشي به اطلاع مردم خواهد رسيد.
رييس ستاد برگزاري روز ملي فناوري هسته اي گفت: 16 پروژه مشخص و برآورد هزينه شده و در دستور کار سازمان قرار گرفته است که پس از بهره برداري به اطلاع مردم خواهيم رساند.
وي خاطر نشان کرد: امسال سازمان انرژي اتمي در مقايسه با سال هاي گذشته محصولات متنوع تري ارائه کرده به نحوي که در حوزه‌هاي مختلف غني سازي سانتريفيوژ، راديو داروها و سرريز دانش محصولاتي ارائه خواهد شد.
زارعان با اشاره به اقدامات سازمان انرژي اتمي در حوزه سرريز دانش اظهار داشت: سازمان مي‌تواند در 700 رشته تاثيرگذار بوده و محصولاتي ارائه کند؛ براي مثال سانتريفيوژها فقط کارکرد غني‌سازي ندارند و هزاران کاربرد ديگر در زمينه هاي مختلف دارند.
رئيس ستاد برگزاري روز ملي فناوري هسته اي تصريح کرد: هيچ مشکلي در حوزه طراحي و ساخت انواع سانتريفيوژها از نظر دانش و مواد آن نداريم. شايد اوايل سانتريفيوژها را مهندسي معکوس مي‌کرديم ولي الان بر اساس نيازها و هدف گذاري که داريم، اين ماشين ها را طراحي کرده و مي سازيم.
وي بيان کرد: هيچ سدي براي متخصصان صنعت هسته اي در اين عرصه وجود ندارد ولي نبايد فراموش کرد که صنعت هسته اي و انرژي اتمي فقط سانتريفيوژ نيست، بلکه فعاليت هاي متنوع ديگري هم دارد.
زارعان گفت: بهمن ماه امسال ما محصول اکسيژن 18 را دريافت کرديم و مي توانيم سالانه 100 کيلو از اين محصول را توليد کنيم، ولي نياز ما دو کيلو است.
وي خاطر نشان کرد: سازمان انرژي اتمي سازمان اقتدار آفرين است و در 20 فروردين خواهيد ديد که چه اتفاقات مبارکي در صنعت هسته‌اي رخ داده است.
وي اظهار داشت: مرکز آزمايشگاه ملي مواد فردو در سال 97 افتتاح شد که جزو پروژه هاي کوتاه‌مدت سازمان انرژي اتمي است و آزمايشگاه بعدي آزمايشگاه خلا است. مرکز ايزوتوپ هاي پايدار هم مرحله به مرحله فرآيندهاي خود را طي مي کند تا به هدف گذاري نهايي برسد. ما جداسازي ايزوتوپ هاي پايدار را با همکاري روس ها کامل مي کنيم و به دنبال تکميل اين فرآيند هستيم.
زارعان در خصوص پروژه در هم تنيدگي فوتونها نيز گفت: اين پروژه از سال 95 کليد خورده و امسال اخبار خوبي را درباره اين پروژه خواهيم داشت.
رييس ستاد برگزاري روز ملي فناوري هسته اي با اشاره به هدف گذاري که درباره اين پروژه انجام شده بود، گفت: ما توانستيم از فاصله هفت کيلومتر پيش‌بيني شده در جابه جايي فوتون‌ها عبور کنيم. ما آنچه را که نياز کشور و سازمان است با رعايت استانداردهاي بالا طراحي کرده و مي سازيم و به بهره‌برداري مي‌رسانيم و رعايت استانداردهاي بالا هميشه از اولويت هاي صنعت هسته اي در همه موارد از جمله غني سازي ساخت و توليد راکتور سامانه سنجش بحرانيت و يا راديوداروها بوده است.
وي اظهار داشت: ما امروز به اروپا صادرات راديودارو داريم که اين نشان مي دهد نشان دهنده الزامات و استانداردهاي بالاي ما است.
زارعان گفت: پروژه تترا با 60 ميليون يورو برآورد هزينه در حال ساخت است و طبق هدف گذاري تا قبل از سال 1400 به بهره‌برداري خواهد رسيد که از دستاوردهاي آن هم مردم استفاده خواهند کرد و هم صادرات خواهيم داشت.
دستيار ويژه رئيس سازمان انرژي اتمي در پاسخ به سوالي در خصوص تحريم شرکت پارس ايزوتوپ و اينکه آيا تحريم ها مشکلاتي در اين حوزه ايجاد کرده يا خير، اظهار داشت: زماني که مشکلي براي ما پيش بيايد ما مجبور هستيم به سمت خودکفايي گام برداريم براي مثال يکي از خروجي ها و محصولات اکسيژن 18 تحت عنوان پت هست که راديو دارو است.
وي خاطر نشان کرد: براي مردم ايران و متخصصان صنعت هسته اي بُن بستي وجود ندارد، اقدام بدخواهان در تحريم يک شرکت اقدام عليه بشريت است چون مساله جان انسان در ميان است. ما علاوه بر تامين نياز خود محصولات را صادر هم مي کنيم و اين اتفاق بعد از تحريم آمريکا اتفاق افتاد. وزارت خزانه داري آمريکا بي خود تلاش مي کند.
زارعان بيان کرد: ما منتظر نمي مانيم که به ما بگويند چه بکنيد و چه نکنيد آنچه را که نياز داريم مي سازيم و به بهره‌برداري مي‌رسانيم.
وي اظهار داشت: هر سانتريفيوژ فرآيندي دارد و بايد فرايند صحه گذاري آن طي شود، براي مثال کنسرسيوم يورنکو چند نسل سانتريفيوژ توليد کرده است اما در جمهوري اسلامي نسل هاي مختلفي را ديديم که اعلام شد.
وي اظهار داشت: ما بايد مراحل تک ماشين، سه ماشين، 10 ماشين و 20 ماشين را طي کنيم تا به زنجيره نهايي برسيم مثل پي وان 160 تايي است که مي‌تواند 172 تايي هم باشد.
زارعان تاکيد کرد: آي آر 8 هم با قامتي بلند در نطنز تست‌هاي نهايي را پشت سر مي‌گذارد. زماني که به زنجيره برسد ما در چارچوب برجام و بعد از صحه گذاري محصول را مي گيريم.
وي با بيان اين که اين پروژه به نام قمر بني هاشم طراحي و ساخته شد، تصريح کرد: نخست باور نمي کردند ساخته و عملياتي شود و حتي بازرسان انرژي اتمي باور نمي کردند، ولي امروز مي بينيم که اين ماشين با قامتي استوار فعاليت خود را پي مي‌گيرد.
زارعان گفت: فرهنگ رعايت حفاظت جا افتاده و پيش از اين که هر چيزي را به بهره برداري برسانيم حتما بررسي فني و کنترل کرده و بعد در زيرساخت استفاده مي کنيم.
وي افزود: از خرابکاري هاي نرم افزاري مثل بدافزارهايي که معمول شده همه سرويس ها هم براي جاسوسي و هم خرابکاري استفاده مي کنند و سازمان انرژي اتمي هم از اين بابت مستثني نبوده و نيست.
سيام**2021**1751**1535
انتهاي پيام /*