شناسهٔ خبر: 23092709 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس:توتال در فاز 11پارس جنوبی طبق برنامه پیش می رود

تهران - ایرنا - مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: فعالیت شرکت توتال فرانسه در فاز 11 پارس جنوبی طبق برنامه پیش می‌رود و حتی در برخی بخش ها از برنامه جلوتر است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمد مشکین فام امروز (دوشنبه) در نشست خبری بیان داشت: 70 درصد مصرف گاز کشور از میدان گازی پارس جنوبی تأمین می شود که با تولید نفت کشور برابری می کند.
وی با بیان اینکه در مدت 20 سال 72 میلیارد دلار در مخزن پارس جنوبی سرمایه گذاری شده است، گفت: پیش بینی می شود میزان سرمایه گذاری به 87 میلیارد دلار افزایش یابد.
مشکین فام درباره امضای سایر قراردادهای جدید پیش بینی کرد که دومین قرارداد نفتی ایران در قالب قراردادهای جدید برای توسعه لایه های نفتی با شرکت مرسک منعقد شود.
وی درباره روند توسعه فازهای پارس جنوبی گفت: در 22 بهمن اولین ردیف فاز 22 تا 24 به صورت آزمایشی وارد مدار می شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: در اسفند امسال، سه سکو از مجموعه صدرا آماده نصب در پارس جنوبی می شود.
وی اضافه کرد: تا پایان امسال نیز یک ردیف شیرین سازی فاز 13 در مدار قرار می گیرد.
مشکین فام به روند توسعه فاز 11 پارس جنوبی اشاره کرد و ادامه داد: هم اکنون اسناد مناقصه توزیع شده و پاکت های پیمانکاران نیز باز شده و قرار است پیمانکاران ایرانی این طرح انتخاب شوند.
وی درباره ادعای جایگزینی شرکت چینی سی.ان.پی.سی با توتال در پارس جنوبی، افزود: در این قرارداد، سازوکاری طراحی شده تا اگر توتال از این پروژه خارج شود، هیچ اتفاقی برای این پروژه نیفتد، بدین صورت که حتی اگر توتال کنار برود، شرکت های سی.ان.پی.سی چین و پتروپارس ایران حضور خواهند داشت.
مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس درباره میزان تولید میدان پارس جنوبی گفت: میزان تولید اکنون به روزانه بیش از 550 میلیون مترمکعب رسیده که البته با تکمیل فازها به 700 میلیون مترمکعب افزایش خواهد یافت.
مشکین فام یادآور شد: با توجه به افت فشار در پارس جنوبی، باید به موضوع نگهداشت تولید این میدان توجه شود که برای تحقق آن به 20 میلیارد دلار بودجه نیاز است.
مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس با بیان این که اگر مذاکرات طبق روند ادامه یابد، تا پایان امسال قرارداد توسعه لایه نفتی پارس جنوبی با مرسک امضا می شود، گفت: در صورتی که در مسایل مالی و فنی به توافق برسیم، الحاق این شرکت به توتال مشکلی نمی تواند ایجاد کند.
مشکین فام درباره مذاکره با هندی ها برای توسعه میدان گازی فرزاد بی، بیان داشت: مساله مهم در این مذاکرات، فروش گاز این میدان است.
وی ادامه داد: هندی ها می گویند ایران این گاز را خریداری کند اما با توجه به این که در کشور، کمبودی در گاز وجود ندارد، نیازی به خرید این گاز نداریم.
مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس درباره مشارکت روسیه در این میدان گازی گفت: مذاکرات اولیه با شرکت گازپروم روسیه و سایر شرکت ها در این باره شده است.
به گزارش ایرنا، میدان گازی پارس جنوبی، بزرگ ترین منبع گازی جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران و قطر قرار دارد؛ مساحت این میدان 9700 کیلومتر مربع است که سهم متعلق به ایران 3700 کیلومتر مربع وسعت دارد.
ذخیره گاز این بخش از میدان 14 تریلیون مترمکعب گاز به همراه 18 میلیارد بشکه میعانات گازی است که هشت درصد کل گاز دنیا و نزدیک به نیمی از ذخایر گاز کشور را شامل می شود.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام : @IRNAeco
اقتصام**2022*1070* 6075
خبرنگار: میثم طاهری** انتشار: زهرا هجینی نژاد

انتهای پیام /*