به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجتالاسلام مهدی اسداللهی، مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان بیرجند در گفتو گو با خاورستان، اظهار کرد: حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان خراسان جنوبی از بهمنماه سال 1388 فعالیت خود را آغاز کرده و این حوزه زیر نظر دفتر نهاد رهبری در دانشگاههای کل کشور است.
وی افزود: از ابتدا تاکنون یکهزار نفر دینپژوه ثبتنام کردهاند و تقریبا حدود 500 نفر دورهها را طی این چند سال گذرانده و اکنون نیز حدود 200 نفر در حال تحصیل هستند.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان بیرجند با بیان اینکه دانشجویان و دانشگاهیان فارغالتحصیل تا رده سنی 35 سال میتوانند برای ثبت نام به سایت www.hodat.ir مراجعه کنند گفت: اگر تبلیغات و اطلاعرسانی به خوبی انجام شود، استقبال دانشجویان نیز افزایش مییابد.
حجتالاسلام اسداللهی با اشاره به اینکه کلاسهای حوزه روزهای چهارشنبه و پنجشنبه برگزار میشود، افزود: متقاضیان پس از ثبت نام و شرکت در آزمون و مصاحبه حضوری میتوانند مشغول به تحصیل در این مرکز شوند.
وی، عملیکردن بحث وحدت حوزه و دانشگاه و آشنایی دانشجویان متعهد به اسلام و انقلاب با مبانی و معارف اسلامی را از اهداف این مرکز عنوان کرد و گفت: برخی از دانشجویان به علت مشغلههای دروس دانشگاهی فرصتی برای آشنایی با مباحث دینی ندارند یا برایشان مقدور نیست به صورت مستقیم سراغ حوزه علمیه بروند به همین دلیل فرد دانشجو با شرکت در این مرکز از یک طرف میتواند درسهای دانشگاهی را بگذراند و از طرفی دیگر بحث تامین بخشیدن به معارف دینی خود را تقویت میکند.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان بیرجند، عناوین کلی دروس را مباحث تفسیر قرآن کریم، آشنایی با متون برگزیده حدیث اصول کافی، صحیفه سجادیه، نهجالبلاغه، کلام اسلامی با نگاه قرآنی به همراه نقد کلام جدید، انسانشناسی و نظام سیاسی اسلام، اخلاق اسلامی فردی، خانوادگی و اجتماعی، فقه و احکام، تاریخ اسلام، جریانشناسی فکری، فرهنگی، حدیثشناسی و سیری در تاریخ حدیث در اسلام، آشنایی با علوم حدیثی و آشنایی با ادیان دانست و یادآور شد: در کنار این دروس کلاسهای مهارتی نیز برای آمادگی دینپژوهان برای انجام فعالیتهای جهادی برگزار میشود.
حجتالاسلام اسداللهی با اشاره به سخن امام خمینی رحمهاللهعلیه که فرمودند مرکز تحولات، دانشگاه است گفت: مقام معظم رهبری نیز سفارش فراوانی در مورد مباحث دانشگاه دارند و بحث وحدت را زیاد مطرح میکنند که تأکید این امام و مقام معظم رهبری دلالت بر اهمیت این قضیه دارد.
وی با اشاره به اهمیت وحدت حوزه و دانشگاه افزود: حوزه و دانشگاه دو بال حقیقی این نظام است که حوزه میتواند بعد اسلامی بودن و دانشگاه نیز بعد تخصصی بودن را تقویت و پیشرفت علوم، صنعت و اقتصاد را تأمین کند.
وی خاطرنشان کرد: نظر مقام معظم رهبری از وحدت حوزه و دانشگاه این نیست که ما دانشگاهیان را حوزوی یا حوزویان را دانشگاهی کنیم بلکه باید هر دو برای یک هدفی که آن هم تمدن اسلامی است تلاش کنند که هم دانشگاه اسلامی شود و هم بتوانیم دولت، نظام و تمدن اسلامی داشته باشیم که اینها همه خواستههای مقام معظم رهبری است که از حوزه و دانشگاه ترسیم کردند که امیدواریم به نتیجه برسیم.
انتهای پیام/