به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، موضوع «وحدت حوزه و دانشگاه» از آثار انقلاب فرهنگی است که با نظر امام راحل مطرح شد؛ هدف بزرگ و متعالی گسترش پژوهشهای علمی و معارف عمیق اسلام از اهداف اصلی وحدت حوزه و دانشگاه به شمار میرود.
وحدت حوزه و دانشگاه در آذرماه مدتی بر سر زبانها میافتد و پس از آن تب و تاب آن دوباره میخوابد. آنچه که مهم است این است که وحدت حوزه و دانشگاه قرار است به چه نتیجهای ختم شود.
گفتوگوی ایکنا خوزستان با حجتالاسلام عبدالحسین مطهری مدرس دارالعلم آیتالله بهبهانی اهواز در اینباره را در متن زیر میخوانید:
حجتالاسلام عبدالحسین مطهری مدرس دارالعلم آیتالله بهبهانی اهواز در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، با تاکید بر شكلگيری تعاملهای پژوهشی ميان حوزه و دانشگاه بيان كرد: اگر حوزه و دانشگاه با يكديگر تعامل و همكاری داشته باشند، میتوانند زمينهساز تحول بزرگی در مباحث علوم انسانی باشند. ظرفيت كار و پژوهش در مباحث علوم انسانی و زيرمجموعههای آن فراوان است كه نيازمند اقبال دو مجموعه در بهرهگيری از اين ظرفيتها است.
وی ادامه داد: حوزه و دانشگاه با توجه به رسالتی كه بر دوش دارند، به منزله دو بال علم و فرهنگ كشور محسوب میشوند كه نبود هر يك میتواند موجب ناكارآمدی نسبی ديگری شود چرا كه حوزه و دانشگاه مكمل يكديگرند و كاركرد هر كدام میتواند به افزايش توانمندی ديگری منجر شود.
مطهری گفت: ما در رشتههای مختلف تخصصی مانند حقوق و روانشناسی و ... نياز به كار تخصصی داريم. بايد اين رشتهها را به صورت تخصصی در حوزه علميه ببينيم. اگر بخواهيم تعامل پژوهش ميان حوزه و دانشگاه در سطح وسيعی صورت گيرد و طلبههای زيادی وارد اين عرصه شوند، نياز به راهاندازی رشتههای تخصصی علوم اسلامی هست.
مدرس دارالعلم آیتالله بهبهانی اهواز بیان کرد: تحقيقات علمی فراوانی در دانشگاهها براساس علوم پزشكی، فيزيك و رياضی تدوين شده است كه نقش مهمی در اثبات آيات قرآن كريم دارند و اين موضوع برای جوانان نسل سوم و چهارم انقلاب اسلامی لازم و ضروری است.
وی بیان کرد: نتیجه وحدت حوزه و دانشگاه باید در نمایشگاه هفته پژوهش دیده شود؛ وقتی که دستاوردهای علمی حوزویان و دانشگاهیان در تحقیقات مشترک عرضه شود و همگان بتوانند از آن استفاده کنند میتوان گفت که نمایشگاههای هفته پژوهش در زمینه علوم انسانی هم خوب عمل کرده است. هفته پژوهش باید به بزرگترین نماد وحدت حوزه و دانشگاه و عرضه مشترکات تحقیقاتی و علمی این دو مجموعه اثرگذار تبدیل شود. اکنون مشاهده میشود که نمایشگاه هفته پژوهش محلی برای ابراز دستاوردهای صنعتی و فناورانه است که این امر خوب است اما اگر وحدت حوزه و دانشگاه محقق شده بود میتوانستیم شاهد ارائه و عرضه تحقیقات علمی دانش پژوهان حوزه و دانشگاه باشیم.
مطهری گفت: تحقیقات علمی مرتبط با علوم قرآنی و احادیث اهلبیت(ع) میتواند یکی از بهترین شیوههای برطرف کردن نیاز مردم به مطالعات میان رشتهای به روز داشته باشد. نیاز مردم به علوم دینی و قرآنی و تطابق آنها با علم روز دنیا امری انکار ناپذیر است که بزرگترین تجلی وحدت حوزه و دانشگاه خواهد بود.
iqnakhouzestan@