شناسهٔ خبر: 23067739 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

ادامه‌ی مشکل دفع فاضلاب درمیان؛

دفع فاضلاب روستاها از حوزه شرکت آب و فاضلاب روستایی خارج است!/ مردم خودشان اقدام کنند

در گفتگو با مسئولان مربوطه اعلام شد: دفع فاضلاب در روستاها پروژه ملی است و از طریق اعتبارات ملی تامین اعتبار شده و از حوزه شرکت آب و فاضلاب روستایی خارج است.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، پیرو درج گزارش مربوط به مشکل فاضلاب خانگی در روستای درمیان از توابع شهرستان مرزی درمیان و گلایه مردم و اهالی این روستا در این خصوص، با مسئولان مربوط در شهرستان درمیان گفتگو کردیم و برنامه‌هایشان را برای رفع مشکل فاضلاب خانگی در روستای درمیان و مشکلات زیست محیطی و بیماری‌های احتمالی برای مردم آن روستا پیگیری کردیم.

 

محمد شفیع عثمانی بجد، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان درمیان، در گفتگو با خاورستان، اظهار کرد: شبکه بهداشت و درمان، ناظر وضعیت بهداشت و سلامت مردم و محیط است.

 

وی افزود: برای رصد کردن و بررسی مسائل بهداشتی سطح روستای درمیان کارشناسان بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان درمیان چندین بار در روستای درمیان حاضر شده و از نزدیک شاهد وضعیت فاضلاب در روستا بوده‌اند.

 

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان درمیان بیان کرد: به دلیل وجود سنگ و لاخ در این روستا، حفر چاه با مشکل مواجه است از این رو در نزدیک‌ترین نقطه به تعدادی از منازلی که در منطقه کوهستانی قرار دارد دو حلقه چاه حفر شده است که این دو حلقه چاه نیز بعد از گذشت چند سال به واسطه بسته شدن حفره‌ها زود پر می‌شود.

 

عثمانی‌بجد عنوان کرد: از این رو در حال حاضر تنها راه‌حل موقت که می‌توان برای رفع مشکل فاضلاب روستای درمیان داشت؛ قطع کردن خط انتقال لوله‌هایی که آب را از منازل به چاه‌ها هدایت می‌کند و حفر چاه داخل منازل افراد است.

 

وی ضمن اشاره به این‌که وضعیت نامطلوب فاضلاب روستای درمیان احتمال دارد برای سلامتی افراد و محیط مشکل‌ساز شود، گفت: در حال حاضر مرکز بهداشت روستای درمیان دارای پزشک مستقر است و چنان‌چه مشکلی برای فردی از اهالی روستای درمیان اتفاق بیفتد معاینه و درمان خواهدشد.

 

مدیر شبکه بهداشت و درمان درمیان اظهار کرد: بیمارستان اسدیه نیز در خدمت و پاسخگوی مردم شهرستان درمیان جهت درمان بیماری‌های احتمالی اهالی روستای درمیان در این مورد و سایر موارد است.

 

عثمانی‌بجد خاطرنشان کرد: تاکنون گزارشی از بیماری اهالی روستای درمیان که ناشی از وضعیت نامطلوب فاضلاب باشد به دست ما نرسیده است و کارشناسان بهداشت محیط نیز برای مشکلات محیطی این روستا وضعیت را پیگیری و رصد می‌کنند.

 

وی یادآور شد: طی مکاتبه‌ای که با بخشداری مرکزی شهرستان درمیان شده، اعلام کردم که دیگر در روستای درمیان امکان تخلیه چاه‌ها وجود ندارد و باید مردم برای رفع این مشکل خود را به حفر چاه در منازل خود ملزم کنند.

 

محسن صفایی، بخشدار بخش مرکزی شهرستلان درمیان نیز در گفتگو با خاورستان، به وضعیت کوهستانی روستای درمیان اشاره کرد و گفت: مسئله فاضلاب روستای درمیان در حال پیگیری و انجام است.

 

وی افزود: در روستای درمیان به دلیل کوهستانی و سنگ و لاخ بودن، حفر چاه با مشکل مواجه است؛ از این رو چند سال قبل با همکاری اهالی محل و دهیاری دو حلقه چاه برای فاضلاب خانگی آن تعداد خانه حفر شده است.

 

بخشدار بخش مرکزی شهرستان درمیان گفت: اکنون به واسطه این‌که حفره های چاه ها گرفته شده است، چاه‌ها زود به زود پر شده که اخیرا هم سرریز کرده و در سطح روستا جریان دارد؛ تخلیه چاه ها راه حل مناسبی نیست.

 

صفایی بیان کرد: برای رفع این مشکل باید فاضلاب کشی در سطح روستا انجام شود که طی مکاتبات با آب و فاضلاب روستایی شهرستان درمیان و درخواست برای فاضلاب کشی سطح روستا مسئولان گفته اند در حال حاضر آب و فاضلاب روستایی شهرستان درمیان درحال آبرسانی (آب شرب) برای اهالی این روستا است و تا آبرسانی انجام نشود نمی‌توان موضوع لوله‌کشی برای دفع فاضلاب را آغاز کرد.

 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر هر روز چاه ها پر می‌شود که نیاز به تخلیه دارد، گفت: قبلا برای تخلیه چاه ها از خود افرادی که آب منازلشان وارد چاه می‌شود و با همکاری دهیاری، هزینه تخلیه چاه پرداخت می‌شد اما اکنون برای مردم هم به صرفه نیست که هر روز هزینه برای تخلیه چاه بدهند با وجود اینکه وسیله تخلیه چاه نیز باید از شهر مود یا سربیشه بیاید.

 

بخشدار بخش مرکزی شهرستان درمیان بیان کرد: در حال حاضر هیچ روستایی در بخش مرکزی شهرستان درمیان فاضلاب‌کشی نشده است؛ به دلیل بحث‌های اعتباری و هزینه‌هایی که دارد، فقط قسمت کوتاهی از روستای فورگ که آن هم مسیر منتهی به قلعه است، انجام شده است.

 

صفایی خاطرنشان کرد: همکاران فنی در بخشداری، کارشناسان بهداشت محیط و شبکه بهداشت و درمان شهرستان درمیان و کارشناسان آب و فاضلاب روستایی شهرستان درمیان نیز از روستای درمیان بازدید کرده و مشکل را از نزدیک رصد کرده‌اند و در حال حاضر تا زمانی که بحث لوله‌کشی برای دفع فاضلاب آغاز نشود، حفر چاه در منازل افراد تنها راه حل است.

 

وی با اشاره به این‌که اگر محل دفع فاضلاب را به نقطه دیگری در روستا هدایت کنیم، از نظر زیست محیطی مشکل‌ساز خواهد شد، یاد آور شد: قرار شده است فردا (27 آذرماه 1396) رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی و کارشناسان آن اداره برای بررسی میدانی تک‌تک منازل و این‌که آیا حفر چاه در منازل وجود دارد یا نه به روستای درمیان رفته و از نزدیک بررسی کنند.

 

بخشدار بخش مرکزی شهرستان درمیان عنوان کرد: اگر ابتدا بررسی شود که در منازل امکان حفر چاه وجود دارد یا نه و مسائل بهداشتی در نظر گرفته شده و چاه حفر شود بهتر است که چاه ها حفر شود و مجدد به مشکل بخورد.

 

عطا قربانی، مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی در گفتگو با خاورستان، اظهار کرد: درحالت کلی بحث فاضلاب کشی در روستاها پروژه ملی است و از طریق اعتبارات ملی تامین اعتبار شده و از حوزه شرکت آب و فاضلاب روستایی خارج است.

 

وی افزود: تاکنون تعداد کمی از روستاهای خراسان جنوبی فاضلاب کشی شده است.

 

مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با اشاره به مشکل فاضلاب در روستای درمیان گفت: با توجه به این‌که شبکه فاضلاب روستای درمیان (حفر دو حلقه چاه) به صورت مشارکتی از سوی مردم، شورا و دهیاری اجرا، مدیریت و بهره‌برداری می‌شود، تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی نیست.

 

قربانی اظهار کرد: حال که چاه های روستای درمیان بر اثر رسوب گرفتن و چند سال استفاده با مشکل مواجه شده است، شرکت آب و فاضلاب روستایی شهرستان درمیان آمادگی مشاوره دادن برای رفع مشکل فاضلاب روستای درمیان را دارد.

 

راستین رستگار، رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان درمیان نیز در گفتگو با خاورستان، عنوان کرد: با توجه به اینکه بحث فاضلاب کشی در روستاها جزو پروژه‌های ملی است و تحت پوشش و حمایت آب و فاضلاب روستایی نیست تنها کاری که ما در اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان درمیان می‌توانیم برای اهالی روستای درمیان انجام دهیم مشاوره دادن به مردم برای رفع مشکل است.

 

وی افزود: قرار است فردا با کارشناسان اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان درمیان برای بررسی و مشاوره دادن و این‌که چه راه‌حلی برای رفع این مشکل بهتر است، به روستای درمیان برویم .

 

رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان درمیان گفت: بر اساس بررسی مشخص خواهد شد که آیا افراد در منازل خود چاه حفر کنند یا این‌که تصفیه خانه‌ای احداث شود که نتیجه بعد از بررسی مشخص می‌شود.

 

رستگار تاکید کرد: فقط و فقط اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان و استان می‌توانند مشاوره و راه حل ارائه دهند اما اینکه تعهدی بدهیم که کاری را برعهده بگیرم و انجام دهیم، از طرف آب و فاضلاب روستایی امکان ندارد و بر عهده اداره آب و فاضلاب روستایی نیست.

 

 مهدی اله‌پور، معاون فنی محیط زیست خراسان جنوبی نیز در گفتگو با خاورستان، اظهار کرد: فاضلاب از هر نوعی که باشد برای سلامت محیط زیست و افراد خطرساز است.

 

وی افزود: با توجه به اینکه وقتی فاضلاب در جایی جمع شده یا روان باشد، کانونی برای تولید مثل و تغذیه حشرات است، تصریح کرد: حشرات خود باعث انتقال بیماری در سطح محیط شده و سلامت افراد تهدید می‌شود.

 

معاون فنی محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: در بحث کلان اداره آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی و شهرستان درمیان باید با توجه به بافت زمین و سنگ بستر موجود در منطقه بحث نحوه مدیریت چاه جاذب را داشته باشد و تهمیداتی برای رفع این مشکل بیندیشند.

 

انتهای پیام/