به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) از همدان، آیتالله مصطفی موسوی اصفهانی رئیس حوزه علمیه همدان و عضو شورای خبرگان رهبری امروز 26 آذر در آیین گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه که در دانشگاه بوعلیسینا با حضور اساتید حوزه و دانشگاه و مسئولین نهاد رهبری در دانشگاههای همدان برگزار شد، اظهار کرد: از اینکه در این جلسه حضور دارم احساس غرور علمی و تقوایی دارم که در کنار اساتید دانشگاه و حوزه به عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه نشستی برگزار شده است.
وی ادامه داد: نباید از این موضوع اینگونه تعبیر شود که به صورت سالانه نشستی برگزار میشود اما پس از آن شاهد اتفاق جدیدی در حوزه و دانشگاه نیستیم لذا باید درصدد تبیین این امر باشیم در حال حاضر شاهد تعامل خوبی بین حوزه علمیه و دانشگاه هستیم.
آیتالله موسوی اصفهانی با بیان اینکه فعالیت اساتید حوزه و مسئولین دفاتر نهادهای رهبری در دانشگاه نمونه عینی تعامل حوزه و دانشگاه است، گفت: این امر مسئله قابل توجهی است و این اتحاد، برادری و برابری باعث میشود تا هم در دانشگاه آرامش بیشتری حاکم شود و هم نشاط و محبت بین روحانیون ایجاد شود.
وی با تأکید بر اینکه نباید به این امر بسنده کنیم، افزود: مدتی است پیشنهادی را مطرح کردهام که برای طلاب درس خارج از فقه که قریب 70 نفر که 10سال در حوزه تحصیل کردند، زمینه ورود بیشتر طلبههای فاضل در دانشگاه برای طلاب فراهم شود.
وی عنوان کرد: علاوه بر این امر از ظرفیت حضور طلاب از پایه 7 تا پایه 10 که حدود 260 طلبه در ایجاد وحدت حوزه و دانشگاه استفاده شود و راهکار آن را پیدا کنیم که چگونه میتوان از این طلاب را هم از نظر فکری و هم عملی در دانشگاه بهره برد.
نماینده مردم همدان در مجلس خبرگان با بیان اینکه این تعامل، وحدت است، ابراز کرد: اینکه از یکدیگر اطلاعات علمی، ایمانی و تقوایی دریافت کنیم و در این راستا عامل داشته باشیم، وحدت است.
وی با بیان اینکه در این صورت آیه اخوت یعنی إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ تحقق مییابد، اذعان کرد: از دیگر مزایای این امر میتوان به تقویت بنیه دانشگاهها، جلوگیری از بسیاری از فسادها اشاره کرد و همینطور برای طلاب نیز مفید خواهد بود چراکه وقتی با نسل دانشمند، جوان و اساتید دلسوز دانشگاه که علاوه بر مسائل علمی دغذغه معنوی را نسبت به دانشجویان دارند و این دغدغهها را حوزه نسبت به طلاب دارد تعامل داشته باشند، خود نیز به اهداف مقدسی دست خواهند یافت.
وی خاطرنشان کرد: پیشنهاد میکنم که در صورت امکان گروهی مرکب از چند تن از اساتید دانشگاه و حوزه تشکیل و به صورت مستمر جلسات مشترک برگزار کنند و هدف از این امر تعامل حداکثری بین حوزه و دانشگاه باشد.
آیتالله موسویافهانی بیان کرد: در وقوع زلزله کرمانشاه امری را مشاهده کردم که بسیار خوشایند بود؛ در آن زمان 20نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی که در آستانه دریافت مدرک پزشکی بودند، به مرکز هلال احمر مراجعه کردند و اعلام آمادگی هرگونه کمکرسانی به زلزلهزدگان نمودند و داوطلبانه به یاری این مردم شتافتند.
وی تأکید کرد: ثمرات وحدت حوزه و دانشگاه جهتدار شدن علم است که پزشک، مهندس و ... برای خداوند طبابت کند و این عمل پزشکان نشاندهنده تحقق این امر است.
وی تشریح کرد: اگر علم جهتدار شود و افراد برای خداوند گام بردارند، در این صورت جوانها که آماده پذیرش بعد معنوی هستند چراکه فطرت انسان گرایش به سمت معنویات و خداوند دارد، به راحتی حق را خواهند پذیرفت.
وی گفت: باید توجه کرد که این جوانان دانشگاهی و حوزوی در دست ما امانت هستند و باید علم و تقوای آنها را رشد بدهیم و به صورت جهتدار در مسیر انقلاب اسلامی و تولید علم برای مملکت اسلامی گام برداشت و باعث پیشرفت کشور شد.
مدیر حوزههای علمیه استان همدان گفت: دانشمندان هستهای فدای جهتدار شدن علم خود شدند و این افتخار برای نظام جمهوری اسلامی است که علوم به صورت جهتدار در خدمت اطاعت از خداوند باشد.
ثمره وحدت حوزه و دانشگاه جهتدار شدن علم است
گروه معارف: آیتالله موسوی اصفهانی گفت: ثمره وحدت حوزه و دانشگاه جهتدار شدن علم است که پزشک، مهندس و ... برای خداوند طبابت کند و این عمل پزشکان نشاندهنده تحقق این امر است.
صاحبخبر -
∎