شناسهٔ خبر: 23062310 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران:

دوره چهارساله توسعه پژوهش در حوزه علمیه خواهران آغاز شد

گروه اجتماعی: معاون پژوهش حوزه‎های علمیه خواهران کشور از آغاز دوره جدید توسعه پژوهش در این حوزه خبرداد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از قم، حجت‎الاسلام والمسلمین علی اکبر حصاری صبح امروز 26آذرماه در جمع خبرنگاران گفت: دوره پنج ساله آموزش و تربیت پژوهشگر در سراسر حوزه‎های علمیه خواهران کشور برگزار شده است.
وی افزود: امسال، مرحله دوم برای فعال سازی خواهران طلبه در امر پژوهش و تحقیق و در آینده نزدیک برای تولید علم دینی آغاز خواهد شد.
معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران تصریح کرد: در حقیقت برای تحقق امر تربیت پزوهشگر در حوزه علمیه خواهران، حرکت پنج ساله دنبال شد و هر سال یک گام برداشته شد.
وی گفت: این روند از بحث فرهنگسازی پژوهش و آموزش ابزارهای نوین در عرصه پژوهش در سیر آموزشی این حوزه قرار گرفت؛ آشنایی با مدیریت پژوهشگری و تولید اثر علمی پژوهشی از دیگر مباحثی بود که در این امر مورد نظر قرار گرفت.
وی افزود: حوزه علمیه خواهران نسبت به فرهنگسازی فرایند پژوهش موفق عمل کرده است و بدون نیاز به بخش نامه های ستادی، خوشبختانه درسطح مدارس، این فعالیت‌ها به صورت خودجوش به پیش می رود.
معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران تصریح کرد: در زمینه کرسی های علمی و دوره های توجیهی پژوهشگری و فعالیت هایی که در این پنج سال وجود داشته تلاش های خوبی در این حوزه انجام شده است.
وی گفت: دوره چهارساله پژوهشی حوزه علمیه خواهران با شعار پژوهشگری و جنبش علمی آغاز می شود؛ شعار سال 96، 97 توسعه پژوهش با تاکید بر تاسیس مراکز پژوهشی قرارداده شده است.
حصاری اظهارکرد: با توجه به جوان بودن و تازه تاسیس بودن این حوزه، مراکز خاص حوزه علمیه خواهران تاسیس نشده است ولی این حرکت در حوزه علمیه خواهران از امسال آغاز خواهد شد.
وی افزود: هم اکنون مقدمات بیش از 15 نقطه کشور مقدمات تاسیس پژوهشکده و موسسات پژوهشی فراهم شده است وامسال تعدادی از این مراکز راه اندازی خواهد شد؛ این حرکت تا سال 1400 ادامه خواهد یافت و نهادسازی های پژوهشی برای تولید علم دینی فراهم خواهد شد؛ امیدواریم نقش موثری نسبت به تربیت طلاب خواهر پژوهشگر در زمینه تولید علم دینی داشته باشیم.
معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران تصریح کرد: شهرهای قم، تهران، یزد، میبد، تبریز، کرج و قزوین، گرگان، اهواز و زاهدان از جمله شهرهایی هستندنکه امسال، مراکز پژوهشی حوزه علمیه خواهران آنها راه اندازی خواهد شد.
وی گفت: حوزه‎های علمیه یک مجموعه ای از نهادهای علمی فرهنگی و آموزشی است؛ آنچه در حوزه علمیه خواهران راه افتاده است نهادهای آموزشی آنها بوده است؛ 450 واحد آموزشی حوزه علمیه خواهران در کشور موجود است؛ همه حوزه، مدرسه نیست زیرا حوزه فرانهاد و مجموعه‎ای از نهادها است.
حصاری اظهارکرد: اعقتاد داریم که حوزه، زمانی حوزه علمیه است که از همه نهادهای کارکردی خود برخوردار باشد؛ آموزش و پژوهش از کارکردهای حوزه است؛ مراکز پژوهشی یکی از بال های حوزه است.
وی گفت: کرسی‎های علمی در سال 90 آغاز شد و امروزه تنها نهاد علمی آموزشی است که کرسی علمی در این مرکز نهادینه شده است؛ امروزه بیش از920 کرسی در مدارس علمیه با همت مدارس و تقاضا و انگیزه‎مندی طلاب شکل گرفته است؛ این کرسی‎ها کاملا مبتنی بر استانداردها برگزار شده است.
معاون پژوهش حوزه بیان کرد: در سال 91، با 945 گروه کار خود را آغاز کردیم وامسال 1550 گروه در این مسابقه شرکت می کنند که بخش مهمی از این تحقیقات، تحقیقات میدانی و موفق بوده است؛ جشنواره علامه حلی با رشد177 درصدی مواجه بوده است؛ جشنواره بانوی کرامت(جشنواره خاص خواهران) نیز شاهد رشد 230 درصدی بودیم.
وی گفت: خواهران طلبه در این سالها 500 طرح پژوهشی را به عرصه آورده اند ولی در این سالها بیشتر به دنبال تمرین و مشق پژوهش بودیم و از این دوره وارد فازهای میدانی می‎شویم.

نظر شما