حجت الاسلام حمید حسن زاده امام جمعه میاندوآب در گفت و گو با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) از آذربایجان غربی با اشاره به اینکه قوانین موجود حوزه و دانشگاه یکی از موانع اساسی ایجاد وحدت بین حوزه و دانشگاه است اظهار کرد: می توانیم با وضع قوانینی اجازه دهیم همزمان دانشجویانی که علاقه دارند در حوزه و هم در دانشگاه تحصیل کنند ، برخی رشته های دانشگاهی وجود دارند که فقط اساتید حوزه می توانند از عهده تدریس آن بر بیاییند و برخی رشته های حوزی هم من جمله آموزش زبان های خارجی و رشته های کامپیوتری وجود دارد که باید به اساتید دانشگاهی واگذار شود، این دو نهاد می توانند با اشتراک گذاشتن طلبه ها و اساتید در کنار همدیگر می توانیم به صورت عملی به اتحاد بین دانشگاه و حوزه دست پیدا کرد.
وی افزود: باید نگرش حوزه به دانشگاه و همچنین نگرش دانشگاهیان به حوزه باید تغییر کند، هر دو نهاد مستلزم ارتباط و تعامل بیشترهستند تا زمینه تغییر نگرش ها فراهم شود چرا که تلفیق دیدگاهها موجب نزدیکی و وحدت بیشتر این دو نهاد خواهد شد و همچنین برگزاری کرسی های آزاد اندیشی محدود به هفته وحدت و گرامی داشت شهید مفتح نباشد و این برنامه در طول سال به صورت مستمر ادامه یابد.
امام جمعه میاندوآب با اشاره به اینکه وحدت حوزه و دانشگاه به معنای ادغام این دو نهاد نیست، گفت:مراد از وحدت به معنی هدف مشترک است و هدف هر دو نهاد باید توسعه و تعالی و پیشرفت جامعه باشد چه از بعد فرهنگی، چه معنوی و چه اقتصادی و عمرانی باشد.
وی یاد آور شد: دانشگاه و حوزه باید همگام با یکدیگر بتوانند تدین و عمران آبادی جامعه را فراهم و تقویت نمایند و دوشادوش همدیگر و در تمام ابعاد حرکت کنند چرا که اگر در غیر این صورت و در صورت حرکت ها تک بعدی پیشرفتی نخواهیم داشت.
حجت الاسلام حسن زاده با اشاره به حدیثی از پیامبر اسلام که فقر می تواند انسان را به کفر سوق دهد، گفت:دانشگاه موظف است اقتصاد و عمران جامعه را مدیریت کند و حوزه نیز موظف است مسائل فرهنگی و دینی جامعه را مدیریت کند اگر این دو نهاد هم راستا و در کنار هم باشند شاهد موفقیت و پیشرفت های روز افزون در جامعه خواهیم بود.
وی با نامطلوب ارزیابی کردن وضعیت فعلی وحدت حوزه و دانشگاه یادآور شد: انتظاری که امام خمینی(ره) و بعد ها شهید مفتح از وحدت داشتند محقق نشده است و در حد اجتماع این دو نهاد و سخنرانی های کلیشه ای در این مراسمات آن هم سالی یکبار مانده است ،در حالی که باید این وحدت ها عملی و مستمر باشد.
حسن زاده در ادامه گفت: تخصص در تمام زمینه ها نیاز است و محدود به عمران و آبادانی و علوم تجربی نمی شود بلکه در زمینه علوم انسانی هم باید تخصص داشت اگر تخصص علوم انسانی در کنار تخصص علوم تجربی قرار گیرد موجب تربیت پزشک متدین، کارشناس متدین و مهندس متدین و ... خواهد شد که نیاز جامعه امروزی هم همین است، همانطور که در دین ما هم اشاره شده است علم باید در اختیار انسان های پارسا باشد اگر انسان های بی دین به علم دست یابند شاهد فجایع بسیاری از جمله هیروشیما و ناکازاکی خواهیم بود که میلیون ها انسان را نابود کرد و عامل اصلی کشت و کشتارهای امروزی هم قرار گرفتن علم در دستان آدم های نااهل زمانه است.