تبریز – خبرنگار اطلاعات: توسعه صادرات و ایجاد منافع مشترک اقتصادی با دیگر کشور می تواند ضمانت های لازم برای حفظ امنیت ایران را فراهم آورد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در بیست و سومین همایش ملی توسعه صادرات غیر نفتی در تبریز افزود: در دنیای امروز توسعه بدون توجه به بخش صنعت و تولید ممکن نیست.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم تاکید کرد: فضای اقتصادی کشور باید فسادزدایی و رانت زدایی شود.
امام جمعه تبریز اظهار داشت: ایجاد اشتغال و خلق ارزش افزوده و رشد اقتصادی پایدار فقط زمانی محقق می شود که بنگاههای اقتصادی بتوانند کالاهای تولیدی خود را به بازار جهانی صادر کنند.
وی مقاومت اقتصادی و حمایت از بخش تولید و صادرات غیر نفتی را مهمترین راهبرد دانست وگفت : توسعه صادرات غیر نفتی موجب افزایش تولید و افزایش اشتغال می شود و همان طور که در شعار سال رهبری مطرح شده، اشتغال آفرینی باید مهمترین برنامه کشور باشد.
به گفته امام جمعه تبریز با افزایش صادرات ،میزان وابستگی به خارج کاهش می یابد و این می تواند در ابعاد سیاسی و اقتصادی تاثیر گذار باشد.
وی افزود : تامین منابع مالی ارزان قیمت یکی از الزامات رونق تولید و توسعه صادرات غیر نفتی و رفع انحصار در فرایندهای تولید و واردات است.
*بدون برندسازی نمی توان در صادرات موفق بود
در این همایش وزیرپیشین صنعت، معدن و تجارت گفت: بدون برندسازی نمی توان در صادرات موفق بود، بطوری که می بینیم برای شرکت هایی که صادرات موفق دارند، برندشان از سهام شان ارزشمندتر است.
“محمدرضا نعمت زاده” تاکید کرد : ما باید به خودمان اتکاء کنیم، چرا که دولت با توجه به شرایطی که دارد نمی تواند بیشتر از این از بخش تولید حمایت کند.
وی افزایش راندمان خطوط تولید واحدهای صنعتی را ضروری دانست و گفت: باید از کمترین فرصت ها هم برای افزایش راندمان تولید استفاده کرد.
او افزود: ما شاید نتوانیم به همه بازارهای جهانی صادرات داشته باشیم، اما باید بازارهای هدف تعیین کنیم و حتما از بازار داخلی بیرون برویم تا بتوانیم رشد کنیم.
نعمت زاده درباره ستاد اجرایی رویداد تبریز ۲۰۱۸ گفت: در تهران، اصفهان، مشهد و دیگر شهرها خبری از رویداد “تبریز ۲۰۱۸″ نیست، اما عجیب تر این است که در خود تبریز هم خبری از این رویداد نیست.
وی افزود : در سایت تبریز ۲۰۱۸ فقط از زبان فارسی استفاده شده است در صورتی که حداقل باید تبریز به ۷ یا ۸ زبان معرفی شود.
برخی کارها هستند که هزینه چندانی ندارند، اما باز هم بی توجهی می شود. او با تاکید بر این که نباید فرصت تبریز ۲۰۱۸ از دست برود، گفت : کارهای بسیار زیادی می توان انجام داد وخواهش من این است که به بخش خصوصی اجازه داده شود تا در این زمینه ایفای نقش کند.
*دفاع اتاق بازرگانی ایران از حقوق بخش خصوصی
دبیرکل اتاق بازرگانی ایران نیز در این همایش گفت: اتاق ایران از هر فرصتی برای دفاع از حقوق بخش خصوصی استفاده کرده است.
“علیرضا اشرف” افزود:اتاق ایران در تمامی نشست ها و شوراهای تصمیمگیری از حقوق بخش خصوصی دفاع می کند، اما گاه یا حق رای ندارد و یا یک رای در برابر ۲۰ رای دارد.
وی با تاکید به لزوم حمایت از صنایع کوچک و اشاره به نقش آنها در حل مشکل بیکاری، گفت : ایجاد سازمان ISPX که به معنای تجمیع صنایع کوچک و حمایت از توسعه بازار آنها است در حال اجرایی شدن است. او افزود : در اقتصاد نباید
سیاست زدگی داشته باشیم واگر دولت خواستار توسعه صادرات غیر نفتی است، باید زمینه تضمین صادرات را فراهم کند.
*نرخ بالای بهره های بانکی مصیبت بزرگ تولید
در ادامه رئیس اتاق تبریز نرخ بالای بهره های بانکی را یک مصیبت بزرگ برای صنعت و تولید دانست .
“صمد حسن زاده” با انتقاد از
بی توجهی به بخش تولید در قانون بودجه پیشنهادی دولت ، گفت: در بودجه سال ۹۷ هیچ رقمی برای بخش تولید دیده نشده است و رقم های جزئی به هیچ وجه در شان تولیدکنندگان نیست.وی در پایان این پرسش را مطرح کرد که آیا با این وضع بیمه تامین اجتماعی، بانک ها و مالیات میتوان با بازار جهانی رقابت کرد؟
*نیاز کشورهای افریقایی به محصولات ایرانی
رئیس انجمن صنایع غذایی آذربایجان شرقی در بیست و سومین همایش توسعه صادرات غیر نفتی ایران در تبریز گفت: برای یک سری کالاهای غیر ضروری ارز مبادله ای تعلق می گیرد، اما برای واردات ماشین آلات و تجهیز خطوط تولید صنایع کشور می گویند از ارز خودتان استفاده کنید!
یونس ژائله افزود : از بانک ها انتقاد می کنیم، اما وقتی به دل بانک ها می رویم می بینیم بانک مرکزی ۱۲ درصد از سود تسهیلاتی که بانک ها پرداخت می کنند را سهم می برد.
وی همچنین گفت :۵۲ کشور افریقایی نیاز به محصولات ایرانی دارند، اما ما در افریقا حضور نداریم، بانک نداریم ناوگان و کشتی برای صادرات نداریم.
این کار وزارت خارجه است که هماهنگی کند و بازار را در اختیار تولیدکننده داخلی قرار دهد. وقتی حرف از مونیخ میشوند صدها نفر برای انجام ماموریت صف می کشند، اما کسی به بازار افریقا نمیرود، آقایان بازار ما افریقاست.
او با اشاره به قوانین دست و پاگیر بخش تولید یاد آورشد : مجلس در تصویب قوانین دقت کند، قوانینی مصوب شده اند که بازپرداخت وام ۲میلیادری را به ۱۰ میلیارد می رسانند.
به گفته ژائله امروز همه متخصصین ما را خارجی ها می برند، ما نمی توانیم آنها را نگه داریم، چون همه فکر ما به جای نوآوری ،درگیر بروکراسی ها است.
امام جمعه تبریز: فضای اقتصادی کشور باید فسادزدایی و رانتزدایی شود
صاحبخبر -
∎