شناسهٔ خبر: 23035914 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

تغییراتی که نشانگر مشکلات جسمانی است!

خبرگزاری میزان- تغییرات صورت با افزایش سن کاملا طبیعی است، اما گاهی این تغییرات نشانه‌ای از یک بیماری جدی است که به پیگیری و مراجعه به پزشک نیاز دارد.

صاحب‌خبر -
تغییراتی که از مشکلات جسمانی را نشان می دهند!به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، ابرو‌های کم پشت، لک‌های پوستی قرمز روی گونه ها، حلقه‌های سیاه رنگ دور چشمها، جوش‌های صورت و افزایش مو‌های چانه و صورت می‌تواند علایمی مهم از ابتلا به نوعی بیماری جدی باشند و باید درپی تشخیص و درمان آن برآمد. چهار نمونه از تغییرات صورت که باید جدی گرفته شوند عبارتند از:

کم پشت شدن ابرو‌ها

ابرو‌های کم پشت می‌تواند نشاندهنده یک مشکل تیروئیدی باشد. با افزایش سن، مو‌های شما معمولا خشکتر و کم پشت‌تر شده و دچار ریزش می‌شوند. ابرو‌ها نیز به دلیل آرایش و برداشتن آن‌ها به مرور کم پشت‌تر می‌شوند. اما دلیل دیگر ریزش ابرو‌ها می‌تواند کم کاری تیروئید باشد که در اصطلاح پزشکی هایپوتیروئیدیسم نامیده می‌شود. البته کم پشت شدن ابرو‌ها به تنهایی نشانه کم کاری تیروئید نیست و باید به دنبال نشانه‌های دیگر آن نیز باشید. از نشانه‌های دیگر کم کاری تیروئید احساس خستگی و بی حالی، اضافه وزن، یبوست، افسردگی، حساسیت نسبت به سرما، خشکی پوست و مو و درد‌های ماهیچه‌ای هستند. اگر شما نیز تمامی این علایم و یا برخی از آن‌ها را دارید، باید به پزشک مراجعه کنید و با انجام یک آزمایش خون ساده می‌توانید به کم کاری تیروئید خود پی ببرید.

افزایش جوش ومو‌های صورت

ازدیاد جوش‌ها و مو‌های صورت می‌تواند نشاندهنده سندروم تخمدان پلی کیستیک باشد.

داشتن مو‌های زاید درصورت می‌تواند دلایل ژنتیکی داشته باشد و جوش صورت نیز می‌تواند به دلیل استرس ایجاد شود. اما این نشانه‌ها همچنین می‌توانند به دلیل عدم تعادل هورمونی در بدن به وجود آیند. سندروم تخمدان پلی کیستیک می‌تواند با سطح بالای تستوسترون در ارتباط باشد. این بیماری، یک بیماری متداول زنان است که از هر ۵ زن یک نفر درگیر آن است و بر عملکرد صحیح تخمدان‌های آن‌ها تاثیر می‌گذارد. با پیشرفت بیماری و افزایش عملکرد ضعیف تخمدانها، فولیکول‌های موجود در تخمدان‌ها که در برگیرنده تخمک‌ها هستند نیز تحت تاثیر قرار گرفته و این امر باعث کاهش قدرت باروری و یا حتی ناباروری خواهد شد. اگر کسی مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک باشد، باید بداند که علایم آن در انتهای دوران نوجوانی و اوایل بیست سالگی آشکار خواهند شد. این علایم عبارتند از:

نداشتن عادت ماهیانه و یا عادت ماهیانه نامنظم، عدم باروری و یا باروری سخت که در نتیجه تخمک کذاری نامنظم و یا عدم تخمک گذاری ایجاد می‌شود، رشد مو‌های زائد و پرمویی بدن که معمولا در صورت، قفسه سینه، پشت کمر و در امتداد خط ستون فقرات و یا نشیمنگاه ایجاد می‌شود، اضافه وزن، کم پشت شدن و ریزش مو‌های سر، چرب شدن پوست و ایجاد جوش‌های پوستی.

در صورت مشاهده این علایم حتما باید به یک متخصص بیماری‌های زنان مراجعه کرد. سندروم تخمدان پلی کیستیک می‌تواند باعث افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع دو و بالا رفتن سطح کلسترول خون شود.

ایجاد لک‌های قرمز پوستی روی گونه‌ها

وجود این لکه‌های قرمز رنگ روی گونه‌ها می‌تواند نشانه‌ای از بیماری لوپوس باشد. گونه‌های برخی افراد به راحتی سرخ شده و گل می‌اندازد و این می‌تواند به دلیل احساس خجالت، استرس و یا مصرف غذا‌های تند باشد. در زنان مسن تر، سرخی گونه‌ها می‌تواند به علت یائسگی (قطع عادت ماهیانه که معمولا بین سنین ۴۵ تا ۵۵ سال رخ می‌دهد) ایجاد شود. اما به غیر از این دلایل، سرخی گونه‌ها و در برخی موارد چانه، می‌تواند دلیل مهمتری داشته باشد که باید به آن توجه کرد.

اگر این لکه‌ها در طول تابستان تشدید شوند، می‌تواند دلیلی بر وجود بیماری خودایمن لوپوس باشد. لوپوس نوعی بیماری سخت و بغرنج است که روی بسیاری از بخش‌های بدن تاثیر می‌گذارد و بنا بر شدت بیماری، نشانه‌های آن خفیف و گاهی بسیار شدید و مرگبار است. سایر نشانه‌های احتمالی آن عبارتند از: کهیر و بثورات پوستی به ویژه در صورت، دست‌ها و مچ دست، درد و ورم مفاصل (آرتریت)، درد‌های ماهیچه ای، خستگی زیاد، افسردگی و بی حالی. تعداد بسیاری از افراد نیز قبل از عود لوپوس علایم کمی از بیماری را دارند و یا اصلا نشانه‌ای از بیماری در آن‌ها وجود ندارد و فقط عادت ماهیانه‌های طولانی مدت خواهند داشت و پس از آن به یکباره سایر نشانه‌های بیماری از جمله تب بالا، تورم غدد لنفاوی (غده‌های کوچکی که در گردن، زیر بغل و کشاله ران وجود دارند)، زخم‌های دهانی تکرار شونده و ریزش مو در آن‌ها عود خواهد کرد.

در صورت مشاهده یک یا چند علایم فوق حتما به پزشک مراجعه کنید.

حلقه‌های زیر چشم

حلقه‌های سیاه یا قرمز رنگ زیر چشم نه تنها ممکن است به دلیل فقدان خواب کافی ایجاد شود بلکه در برخی موارد می‌تواند نشانی از وجود نوعی بیماری خودایمن در بدن باشد. حلقه‌های دور چشم اگرچه ممکن است ظاهر ناپسندی داشته باشند، اما به ندرت از لحاظ پزشکی نگران کننده هستند. حلقه‌های دور چشم گاهی نشانه وجود نمک زیاد در رژیم غذایی و یا آلرژی‌های مزمنی است که باعث گشاد شدن رگ‌های خونی دور چشم و پاره شدن آن‌ها می‌شود.

اگر علاوه بر حلقه‌های دور چشم، لک‌های تیره و قرمز رنگ نیز در اطراف چشم‌ها ایجاد شود، می‌تواند نشانه‌ای از بیماری درماتومیوسیتی باشد که نوعی بیماری خودایمن نادر است و باعث درد و ضعف ماهیچه‌ای شده و متعاقب آن سبب لغزش پا‌ها یا افتادن به هنگام پیاده روی و یا خستگی مفرط پس از ایستادن و یا راه رفتن می‌شود. در این صورت باید حتما به پزشک مراجعه کنید. او با انجام ام. آر. آی، آزمایش خون و نمونه برداری از ماهیچه یا پوست به تشخیص بیماری و درمان آن خواهد پرداخت. معمولا برای درمان، استروئیدها، متداول‌ترین دارو‌های تجویزی هستند.

منبع:سلامت آنلاین

انتهای پیام/
 
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.