شناسهٔ خبر: 22637995 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: فرهیختگان آنلاین | لینک خبر

کلافگی‌های نامنظم بودن

اگر قاعدگی نامنظم در دوران بلوغ یا نزدیک سن یائسگی رخ دهد، نیازی به درمان آن نیست. معمولا بانوانی که به سندروم تخمدان پلی‌کیستیک مبتلا هستند از اضافه‌وزن هم رنج می‌برند.

صاحب‌خبر -

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»،  دوره‌های ماهیانه برای بانوان کلافگی‌ها و رنج‌های معمول خود را به دنبال دارد. اتفاقی که ماهانه برای خانم‌های جوان می‌افتد و ضمن عوارض جسمی که دارد بعضا از لحاظ روحی هم روی رفتار آنها موثر است. اما نکته قابل توجه تاخیر یا به قول معروف عقب و جلو شدن‌های هفتگی و ماهیانه دوره‌های قاعدگی است. اتفاقی که می‌تواند برای یک خانم متاهل نشانه‌ای از بارداری باشد یا نشانه‌ای از کیست‌های تخمدانی. در این مطلب به بررسی عوامل اختلالات و مشکلات قاعدگی نامنظم می‌پردازیم.

 اختلال قاعدگی چیست؟

گروهی از مشکلات و ناراحتی‌های تاثیرگذار بر دوران قاعدگی بانوان را اختلال‌ قاعدگی می‌گویند. اختلال‌های قاعدگی شامل قاعدگی دردناک (دیسمنوره)، نامنظم یا تاخیر طولانی در پریود شدن و خونریزی شدید در قاعدگی است. گرفتگی شدید و مکرر در طول عادت ماهانه را قاعدگی دردناک (دیسمنوره) می‌گویند. پریود نامنظم غیرمعمول نیست و قریب به 30 درصد از بانوان در سنین باروری با این مشکل روبه‌رو می‌شوند. هر گونه خونریزی غیرطبیعی در مقایسه با سیکل قاعدگی معمول، برای مثال افزایش یا کاهش فاصله زمانی بین دو عادت ماهانه، خونریزی بین دو پریود، خونریزی شدید قاعدگی (منوراژی) یا خونریزی بسیار کم قاعدگی را پریود نامنظم گویند.

 علت‌های اختلال قاعدگی

بعضی از روش‌های پیشگیری از بارداری می‌توانند باعث بروز قاعدگی نامنظم شوند. تا زمانی که قرص مورد استفاده قرار می‌گیرد، خونریزی غیرمنظم یکی از عوارض جانبی شایع آن است. عفونت‌های منتقله از راه جنسی به‌ویژه عفونت کلامیدیایی نیز می‌تواند اختلالات قاعدگی را به همراه داشته باشد. بیماری التهابی لگن علاوه‌بر دیسمنوره می‌تواند خونریزی‌های شدید قاعدگی را به دنبال داشته باشد. به هم خوردن تعادل هورمونی می‌تواند اختلال‌های قاعدگی را به دنبال داشته باشد. این مشکل در بانوانی که نخستین عادت ماهانه خود را تجربه می‌کنند یا در سنین نزدیک به یائسگی قرار دارند، اتفاق می‌افتد. سندروم تخمدان پلی‌کیستیک نیز از عوامل شایع در اختلال‌های دوران قاعدگی است.

 درمان کلافگی

اگر قاعدگی نامنظم در دوران بلوغ یا نزدیک سن یائسگی رخ دهد، نیازی به درمان آن نیست. معمولا بانوانی که به سندروم تخمدان پلی‌کیستیک مبتلا هستند از اضافه‌وزن هم رنج می‌برند.   در این افراد با کاهش وزن می‌توان مشکل قاعدگی نامنظم را حل کرد. بیماری‌های مرتبط با تیروئید هم می‌تواند در اختلالات قاعدگی موثر باشند پس بهتر است در صورت نامنظمی و علائم همراه دیگر به پزشک و متخصص زنان مراجعه شود. در بعضی موارد خونریزی‌های شدید و نامنظم نیاز به عمل‌های تشخیصی و جراحی زیر نظر پزشک دارد.

 

* نویسنده : مینا اخلاقی کارشناس مامایی