به گزارش تسنیم، مسعود نیلی در دومین کنفرانس اقتصاد ایران گفت: برای عملکرد بلندمدت رشد اقتصادی باید به این نکته توجه کرد که تورم بالا، نرخ بیکاری 12درصدی، رشد اقتصادی سرانه 3.8درصدی و ضریب جینی تا 42درصدی داریم که متوسط عملکرد اقتصاد ایران را نشان میدهد.
وی افزود: ٩ عامل زیرساختهای رشد را در برمیگیرند که شامل حکمرانی توانمند، محیط باثبات اقتصادی، تعامل پایدار و متوازن، تامین مالی پایدار، تجهیز و تخصیص سرمایه انسانی و به کارگیری دانش، نظام موثر مقابل با فقر، محیط زیست متوازن، بخش خصوصی توانمند و در نهایت نحوه تجهیز زیرساختها با درآمدهای نفتی است.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقتصادی با بیان اینکه عملکرد بلندمدت اقتصاد ایران نشانگر آن است که به رغم اینکه تمایل سیاسی برای رشد وجود داشته، هیچ یک از این نه ویژگی در اقتصاد ایران به صورت بلندمدت وجود نداشته است، گفت: برآیند عملکرد ما در سالهای اخیر رشد اقتصادی 2.5 تا 3درصدی را نشان میدهد که اگر متناسب با آن عملکرد بلندمدت حرکت کنیم، مشکلاتی را هم خواهیم داشت.
نیلی افزود: سوال این است که اگر این مشکلات را به عنوان ابرچالشها تکرار کنیم، راهحلی وجود دارد که این مسائل را حل کرد، باید پاسخ داد که راهحل وجود دارد که البته شرط و شروطی دارد که باید به آن پایبند باشیم. اگر ابرچالشهای کشور به نحو درستی حل نشوند، وارد سایر حوزهها میشود و این مشکلات دوچندان میشود.
وی با بیان اینکه تمایل به خرج کردن زیاد در اقتصاد، محور وفاق همه گروههای سیاسی است، افزود: این درحالی است که درآمدهای نفتی و مالیاتی باعث میشود که این اشتها بیشتر شود.در این صورت، به تعهدات بلندمدت دولت اضافه میشود و اگر یک تعهد اجتماعی نیز پذیرفته شود و کارمند بیشتری جذب کند، خود را تا دهها سال متعهد میکند.
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقتصادی اضافه کرد: به علاوه این امر منجر به افزایش جزئی از پایه پولی میشود، این در حالی است که قیمت نفت با نوسانات مواجه است و وقتی که قیمت کاهش مییابد، کسری بودجه بیشتر و بدهی دولت به بانک مرکزی یا بدهی بانکها به بانک مرکزی نیز رشد میکند و درنتیجه برآیند آنها تورم زا خواهد بود.
وی تاکید کرد: ایران به عنوان دارنده مزمنترین تورم دنیا به ثبت رسیده است بنابراین باید به این امر توجه کنیم.