به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، امیر خجسته نماینده مردم همدان و رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس امروز (چهارشنبه 22 آذر 96) در نشست خبری طی سخنانی اظهار داشت: نه تنها اقتصاد مقاومتی ما در سال جاری عملیاتی نشده است بلکه کارخانجات ما به مرور زمان با مشکل مواجه شدهاند.
وی افزود: به عنوان مثال در شرکت بافتینه ملایر در حال حاضر 300 کارگر اشتغال به کار داشتند که وزارت صنعت،معدن و تجارت با دادن مجوز به سرمایهگذاران ترکیهآی و فعالیت در داخل کشور باعث شد 300 کارگری که در شرکت مذکور کار میکردند بیکار شده و این شرکت قادر به فعالیت نیست.
رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس همچنین یادآور شد: در حال حاضر بین 70 تا 90 درصد کالای قاچاق از مبادی رسمی وارد کشور میشود که هیچ کسی پاسخگو نیست. هر گاه هم که این موضوع را مطرح میکنیم با برخورد تند مسئولان گمرکی و وزارت اقتصاد مواجه میشویم.
خحسته با اشاره به اینکه سالانه 900 میلیون دلار قاچاق کالا وارد کشور میشود، گفت:حقیقتا قاچاق کالا کنترل نمیشود البته جالب است بدانید خودروی قاچاق هم به طرق مختلف وارد کشور میشود.
وی بر همین اساس گفت:از وزیر اقتصاد و مسولان گمرکی میخواهیم یک مناظره تلویزیونی برای تنویر افکار عمومی ترتیب دهد. چرا که یک طرفه صحبت کردن و روبروی تلویزیون نشستن چندان جالب به نظر نمیرسد.
رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس از ورود 5 هزار و 362 خودروی لوکس قاچاق شامل پروشه، ولوو، بنز، بیام و، رنو، تویوتا،نیسان و هیوندا از سال 95 تا پایان مهر سال جاری خبر داد و افزود: اینها تماما به صورت قاچاق از مناطق آزاد و گمرکات وارد کشور شده اما گویا دوستان اطلاعی ندارند.
وی همچنین یادآور شد: با نام شخصی به نام مریم دوسر دهلیز حدود 600 خودروی قاچاق وارد گمرک بوشهر و بندرعباس شده است. فردی که برای نان شب خود هم مانده است و بسیار نیازمند است. متوجه شدیم که به صورت سیستمی و از طریق گمرک با نام این شخص که اصلا اطلاعی هم ندارد این تعداد خودروی قاچاق وارد کشور شده است. آن هم از طریق همان شبکهای که با کمک و همکاری مدیر گمرک صورت گرفته است که به صورت کارت بازرگانی یکبار مصرف 20 میلیارد تومان هم مالیات برای او در نظر گرفته است.
«همچنین با اسم شخصی به نام سکینه معرف چندین هزار کانتینر وارد بوشهر و گمرک اهواز شده است که چند صد ماشین به نام این خانم وارد کشور شده است».
خجسته در ادامه سخنان خود عنوان کرد که 550 هزار وسیله خانگی قاچاق در یکی از انبارهای خانگی توسط نیروی انتظامی کشف شده که پروانه گمرک همه اینها را با عنوان اجزا و قطعات خانگی ذکر کردند اما لازم به ذکر است که بگویم فرقی بین قطعات و وسیله خانگی در این است که عوارض گمرکی وسایل خانگی 76 درصد و عوارض گمرکی قطعات 10 درصد است و جالبتر اینکه بدانید همه اینها از طریق همین سامانه گمرکی صورت گرفته است.
وی بر همین اساس اضافه کرد: آقایان به خاطر اینکه جایگاه خود را از دست ندهند گفتند این قاچاق بوده و 100 میلیارد تومان عوارض مالیاتی برای آن در نظر گرفتند.
رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه اسباببازی، کاغذ دیواری و ظروف شیشهای از بزرگترین قاچاق کالا است، گفت: بالای 5 هزار کانتینر ظروف شیشهای و کریستال تحت عنوان شیشه خرد از گمرک خارج شده است که این هم از طریق مسیر سبز خارج شده است.
وی بر همین اساس اضافه کرد: آقای کرباسیان وزیر اقتصاد اعلام میکند که حتی یک کانتینر هم کالای قاچاق وارد کشور نشده است اما ما کانتینرهایی که به صورت مرموزانه وارد کشور میشوند را بیان میکنیم.
خجسته در ادامه خاطرنشان کرد: 3 هزار اظهارنامه متعلق به 4 خلافکار است که یکی از آنها به نام «س.ح» است که در حال حاضر در زندان به سر میبرد آنگاه مسئولان ما انکار میکنند و میگویند ما قاچاق کالا نداریم.
وی با اعلام اینکه 90 درصد قاچاق کالا در گمرک بندرعباس صورت گرفته است، گفت: شرکت کیانتراش خاورمیانه با کارت بازرگانی یک بار مصرف و با 2 هزار و 500 اظهارنامه، هزاران کانتینر لوکس آن هم با تبانی سازمان یافته مدیران گمرک خارج کرده است.
«ترخیص هزاران کانتینر کریستال در بندرعباس تحت عنوان درب پوششی شیشهای و ظروف دهنگشاد و شیشه صورت گرفته است همچنین ضایعات شیشه که تماماً با تبانی سازمان یافته از گمرک خارج شده و وارد کشور شده است نیز از جمله خلافهای مسیر سبز گمرکی و اداره گمرک است»
رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بازرسی گمرک این موارد را اعلام کرده اما هیچ برخوردی با آنها نمیشود تصریح کرد: 18 درصد دستگاه بیهوشی با تبانی سازمانیافته و بدون مجوز وزارت بهداشت و درمان با مبلغ 2 هزار دلار از گمرک وارد فرودگاه امام خمینی و ترخیص شده است آن هم توسط سلطان قاچاق تجهیزات پزشکی که فردی با نام «ب» است.
وی همچنین با اشاره به عبور 70 درصد اظهارنامه گمرک از مسیر سبز گمرکی افزود: اینها بدون هیچ گونه کنترل و به بهانه تسهیل واردات رد و بدل میشوند که منجر به خروج میلیاردها دلار ارز از کشور شده است.
خجسته در ادامه با انتقاد از عدم کنترل و نظارت بر فساد گسترده در گمرک، خاطرنشان کرد: اگر وزیر اقتصاد و گمرک موارد ذکر شده را اصلاح نکنند تمام این تشکیلات و تبانیهایی که ایجاد کردند و فکر میکنند که کسی نمیداند را افشا میکنیم و تمامی مدارک و مستندات ریز و درشت را در اختیار مناظره تلویزیونی و رسانهها قرار میدهیم.
وی همچنین توضیح داد که وزارت اطلاعات در این رابطه خیلی هم خوب عمل کرد اما به این وزارتخانه بیحرمتی شد. باید بگویم که ورود 1128 کانتینر قاچاق در کشور حقیقت دارد و وزارت اطلاعات اشتباه نگفته است لذا باید از وزارت اطلاعات عذرخواهی کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: در روز گذشته گمرک شهید رجایی و شهید بهشتی را بررسی کردیم و از تمام دستگاههای نظارتی میخواهیم که محکم مقابل این موضوع بایستند چرا که برخی مسئولان ما مست هستند و غرور دارند.
خجسته در بخش پایانی سخنان خود اظهارداشت: ما تذکر میدهیم که این موارد عنوان شده را اصلاح کنند و سامانه گمرک و به معنای واقعی اصلاح کنند البته من در اینجا خیلی از موارد را هنوز بازگو نکردم، قوه قضاییه هم باید در مقابل این میزان از قاچاق کالا مقتدرانه بایستد چرا که با ادامه این روند نظام به خطر میافتد.
انتهای پیام/
∎