شرق: رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری مجلس در گفتوگو با «شرق» از واردات بیمحابای کالای قاچاق به داخل کشور و اطلاعات محرمانهای گفته که حالا بناست در قالب یک نشست خبری به تفصیل از آن سخن بگوید. امیر خجسته همچنین از برخی تهدیدهای ضمنی برای افشانكردن اطلاعات مرتبط با واردات قاچاق کالاهای لوکس به داخل ایران سخن گفته است.
آيا از قاچاق کالا به داخل کشور آماری دارید؟ و اینکه اين كالاها از چه مبادیاي وارد میشوند؟
برای قاچاق کالا به داخل کشور شبکههای مختلفي فعالیت میکنند؛ یعنی نمیشود اسم مرز و مکان خاصی را گفت.
اطلاعاتتان را از کجا بهدست آوردهاید و بنا دارید چه کنید.
اطلاعات ما از طریق رابطانمان در همه دستگاهها جمعآوری شده است. سامانه ثبت تخلف و فساد فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی به مردم عادی هم امکان ثبت تخلفها را میدهد و گاهی خود مردم اسناد و اطلاعاتی به دست ما میرسانند.
آمار را نگفتید.
شما بنویسید هزاران کانتینر قاچاق.
هزاران کانیتر کمی کلی است؛ رقم دقیق چقدر است؟
آن را در نشست خبری میگویم، ولی هزارو 128 کانیتر قاچاق از طریق وزارت اطلاعات شناسایی شده بود و افراد اصلی مرتبط با آن هم درحالحاضر بازداشت شدهاند.
با این اطلاعات به قول خودتان محرمانه چه خواهید کرد؟
تذکر اهرم اول ماست؛ از آنها میخواهیم به این کارشان پایان دهند. اگر اينطور نشد، دادهها و مستندات به مراجع ذیربط فرستاده میشود. تهدیدهای گاهوبیگاه هم نمیتواند جلوی کار ما را بگیرد.
بههرحال رقم دقیق ورود کالای قاچاق به داخل کشور مشخص است؟
خود رئیس گمرک که جایی گفته بود حتی یک کانتینر قاچاق به کشور نیامده و جای دیگری رقم حدودی واردات کالای قاچاق را 900میلیون دلار (سال 95) ارزیابی کرده بود. اینها یعنی تناقض، یعنی قاچاق هست و خودشان هم میدانند و به روي خودشان نمیآورند.
بخش عمده کالاهای وارداتی قاچاق چیست؟
کالای لوکس. البته گاهی هم عنوان کالا حذف میشود و بهجای کالای لوکس چیز دیگری بیان میشود.