شناسهٔ خبر: 22975999 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

رئیس کل گمرک ایران در گفت و گوی مشروح با میزان مطرح کرد

افزایش 37درصدی درآمدهای گمرکی / ثبت اطلاعات تمامی کانتینرهای وارداتی در سامانه جامع گمرکی

خبرگزاری میزان- رئیس کل گمرک ایران از افزایش 37 درصدی درآمدهای گمرکی در سالجاری خبر داد و گفت : در حال حاضر جزئی ترین اطلاعات تمامی کانتینرهای وارداتی در سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی ثبت می شود.

صاحب‌خبر -

افزایش 37درصدی درآمدهای گمرکی / ثبت اطلاعات تمامی کانتینرهای وارداتی در سامانه جامع گمرکیبه گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، با توجه به اقدامات اخیر گمرک و افزایش درآمدهای این مجموعه گفت و گویی انجام دادیم با فرود عسگری رئیس کل گمرک ایران که در ادامه می خوانید.

میزان: در آمدهای گمرکی در نیمه سال جاری چقدر بوده است؟

عسگری: مجموع درآمدهای گمرکی را در نیمسال اول سال‌جاری 158 هزار میلیارد و 835 میلیون ریال بوده که از این میزان 104 هزار و 62 میلیارد ریال از محل حقوق ورودی و 54 هزار و 773 میلیارد ریال از محل عوارض و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی اخذ شده است.

میزان: درآمدهای گمرکی بدون احتساب درآمدهای واردات خودرو افزایش داشته است؟

عسگری:  بدون در نظر گرفتن درآمدهای حاصل از واردات خودرو ،عملکرد درآمدی گمرک ایران نشان می‌دهد که درآمدهای گمرکی از محل حقوق ورودی سایر کالاها 37 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.

میزان: وصولی گمرک از محل مالیات بر ارزش افزوده تغییری داشته؟

عسگری: وصولی‌های گمرک از محل مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی نیز 28 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشت و در مدت یادشده در بخش خودرو به 4 هزار و 855 میلیارد ریال و در بخش سایر کالاها به 49 هزار و 918 میلیارد ریال رسید. 

میزان: علل افزایش درآمدهی گمرک در سال جاری چه بوده است؟

عسگری: رصد 100 درصدی کالاهای ورودی با کمک سامانه‌های هوشمند را عمده‌ترین دلایل افزایش درآمدهای گمرکی در سال‌جاری دانست و گفت: با راه‌اندازی بارنامه الکترونیک، فاکتور الکترونیک و عدل‌بندی الکترونیک ، کنترل های هوشمند گمرکی وارد مرحله جدیدی شده است.

میزان: رکود بیشترین درآمدهای گمرکی در چه سالی بوده است؟

عسگری: با اشاره به اینکه گمرک در سال 95 رکورد بیشترین میزان درآمدهای گمرکی سالانه را شکست، همزمان با راه‌اندازی سامانه‌های هوشمند و الکترونیکی شدن گمرک، هر ساله شاهد افزایش درآمدهای گمرکی بوده‌ایم و گمرک ایران موفق شده است براساس عملکرد درآمدی نیمسال اول سال‌جاری به اندازه مجموع درآمدهای سال 1394 درآمد داشته باشد.

میزان: عملکرد گمرک نسبت به سال های اخیر پیشرفتی داشته است؟

عسگری: در حالی که رقم واردات از 60 میلیارد دلار در سالهای گذشته به 40 میلیارد دلار رسید، درآمدهای گمرکی از 8 هزار به 18 هزار میلیارد تومان فقط از محل اخذ حقوق ورودی و سود بازرگانی کالاها افزایش یافت .

میزان: آیا تحول بزرگی در واحد عملیات گمرک ایران رخ داده است؟

عسگری: راه اندازی سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی و گمرک الکترونیک را بزرگترین تحول گمرکی در تاریخ گمرک ایران عنوان کرد و در توضیح شکل گیری و توسعه سامانه گفت: این سامانه ها کاملا بومی است و با تکیه بر تخصص جوانان و دانش پژوهان داخلی راه اندازی شده است.

میزان: طرح گمرک الکترونیک چه میزان موفق بوده است؟

عسگری:  يكي از دستاوردهاي مهم گمرك در قالب گمرك الكترونيك حضور 27 سازمان همجوار در سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزي است كه سبب تسهيل و توسعه تجارت از طريق كاهش زمان و هزينه صاحبان كالا شده است و به گفته دبیرکل سازمان جهانی گمرک، این اقدام در میان کشورهای عضو سازمان جهانی منحصر به فرد است.

میزان: آیا تمامی کالاهای خروجی دارای شناسنامه هستند؟

عسگری: تمامی کالاهای خروجی از گمرکات شناسنامه دار هستند و اطلاعات کانتینرهای ترخیص شده از گمرک در سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی ثبت و جزئی ترین اطلاعات این کانتینرها از طریق سامانه های گمرک قابل رهگیری است .

میزان: آیا زمان اجرای سامانه جامع گمرکی و پنجره تجارت فرامرزی فراهم شده است؟

 عسگری: زمان اجرای سامانه جامع گمرکی و پنجره تجارت فرامرزی امکان رهگیری تمامی کالاها و کانتینرهای خروجی از گمرک فراهم شده است، پروانه (برگ سبز) به شکل الکترونیکی صادر می شود، ضمن اینکه امکان استعلام الکترونیکی پروانه ها در هر زمان و مکانی از طریق پنجره واحد تجاری فراهم شده و به طور میانگین فقط نیروی انتظامی برای تعیین تکلیف محموله ها روزانه از سامانه های گمرک، 10000 مورد استعلام الکترونیکی دریافت می کند.

میزان: انجام تشریفات گمرکی به چه نحوی صورت می گیرد؟

عسگری: هم اکنون اطلاعات کالاهایی که به کشور وارد می شود به صورت هوشمند با بارنامه الکترونیک ، مانیفست الکترونیک ، فاکتور الکترونیک ، عدل بندی الکترونیک ، اظهار الکترونیک ، گواهی مبدا ، قبض انبار الکترونیک و مجوزهای الکترونیکی سازمان های همکار گمرک تطبیق و در صورت هر گونه مغایرت سامانه جامع گمرکی به صورت خودکار  از ادامه مراحل انجام تشریفات گمرکی جلوگیری می کند و اطلاعات ورودی در چندین مرحله به صورت کاملا هوشمند توسط سامانه جامع گمرکی و دستگاه های کنترلی ایکس ری راستی آزمایی می شود .

میزان: سامانه های الکترونیکی گمرک چه مزیت هایی دارد؟

عسگری: ذخیره سازی اطلاعات تمامی کالاهای وارداتی و چگونگی اظهار و اسناد مرتبط با کالاها را یکی از مزیت های مهم سامانه های الکترونیکی گمرک است که این اطلاعات از ابتدای راه اندازی سامانه جامع گمرکی در بانک اطلاعات این سامانه ذخیره سازی و در خدمت مبارزه با قاچاق کالا و ارز قرار گرفته است و در صورت ارائه هر کد رهگیری یا سندی در خصوص  یک محموله یا کانتینری که از گمرکات ترخیص شده به راحتی جزئی ترین اطلاعات محموله در گمرک قابل رصد است .

میزان: بانک اطلاعاتی گمرکی چه کاربردهایی دارد؟

عسگری:  بهره گیری از این بانک اطلاعاتی را در طرح رجیستری یکی از کاربردهای بانک اطلاعاتی گمرکی است که به کمک این بانک،قابلیت های سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی در خصوص ثبت و استعلام شماره شناسه بین المللی گوشی های تلفن همراه وارداتی یا اصطلاحا IMEI کالا روشن و مشخص است .

میزان: عملکرد گمرک در کشفیات مواد مخدر چگونه بوده است؟

عسگری: در سالجاری  50 تن انواع مواد مخدر و پیش ساز در گمرک کشف شده و ما هم اکنون بر اساس ارزیابی سازمان جهانی گمرک (wco) رتبه اول دنیا را در مبارزه با قاچاق داریم و اینها بخشی از ثمره تلاش ها و زحمات کارکنان گمرک و همچنین سامانه ای است که با حداقل  هزینه در گمرک ایجاد شده است .

میزان: چه اقدامات برای برای مبارزه با قاچاق کالا صورت گرفته است؟

عسگری: ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز سال گذشته پیش بینی کرده بود که بین 700 تا 900 میلیون دلار قاچاق از مبادی گمرکی صورت می گیرد که البته این آمار در سالجاری منتشر نشده است و ما هم اعلام کردیم قاچاق از مبادی گمرکی در سالجاری نداشته ایم ، البته امکان تخلف وجود دارد و منکر تخلفات احتمالی در گمرکات هم نیستیم . با این وجود گمرک ایران از ابتدای سالجاری آسیب شناسی در خصوص سامانه جامع گمرکی و برخی خلاها که امکان سوء استفاده داشت را انجام داد و قابلیت های سامانه جامع گمرکی را ارتقا داد.

میزان: طرح تجهیز تمامی گمرکات به تجهیزات کنترلی به کجا رسید؟

عسگری: در تلاش هستیم که با استقرار ایکس ری های جدید و پرسرعت که در حال حاضر بزرگترین گمرک کشور یعنی گمرک شهید رجایی به این نسل از ایکس ری ها مجهز شده ،علاوه بر کنترل های قبلی تصاویر ارسالی ایکس ری ها را به سامانه جامع گمرکی متصل کنیم‌، تا علاوه بر ثبت اطلاعات دقیق کانتینرها تصویر محتوای کالاها هم در سامانه ثبت و ذخیره شود، با این کار علاوه بر کنترل های دقیق از سوء استفاده ها پس از خروج کانتینرها از گمرک و جاسازی های بعدی هم پیشگیری خواهد شد.

میزان: بهترین راهکار برای مبارزه با قاچاق کالا چیست؟

عسگری: بهترین راهکار برای مبارزه با قاچاق کالا را شفاف سازی قوانین و مقررات و بکارگیری سامانه های الکترونیکی است که کاهش معافیت های غیر ضرور و مهم تر از همه بکارگیری سامانه های الکترونیکی و هوشمند تا مرحله عرضه کالاها و صندوق های فروش در مبارزه با قاچاق کالا بسیار مهم و تاثیر گذار است، و گمرک ایران همانطور که قبلا هم در این زمینه ها پیشگام بوده در حال حاضر هم آماده است تا برای رسیدن به این اهداف تمامی امکانات را بکار گیرد .

انتهای پیام/