شناسهٔ خبر: 22971509 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خرداد | لینک خبر

روسیه و اتحادیه اروپا در باره برجام گفت وگو کردند

صاحب‌خبر -
خرداد: مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه و نماینده اتحادیه اروپا در روسیه دیدار و درباره برجام گفت و گو کردند.

به گزارش خرداد به نقل از ایرنا، وزارت خارجه روسیه در بیانیه ای اعلام کرد: سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه و مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه امروز (سه شنبه) با «مارکوس ادرر» نماینده اتحادیه اروپا در روسیه دیدار و با وی در خصوص روند اجرای برجام گفت وگو و تبادل نظر کرد.
در این دیدار، دو طرف در خصوص مسائل موجود در مسیر اجرای برجام گفت و گو کردند.
ریابکوف و ادرر همچنین در باره برخی مسائل مهم بین المللی مذاکره کردند.
روسیه و اتحادیه اروپا از اجرای برجام حمایت می کنند و مقامهای روس و اروپایی بارها مخالفت خود را با کارشکنی آمریکا در اجرای این توافق بین المللی اعلام کرده اند.
ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه به تازگی اعلام کرده است: مسکو از برجام حمایت می کند و تا زمانی که همه طرف ها به تعهدات خود در شورای امنیت سازمان ملل پایبند هستند، این رویکرد ادامه می یابد. 
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز اخیرا گفت: برجام بخشی از قوانین بین المللی است و خروج آمریکا ازاین توافق، نقض تعهدات بین المللی واشنگتن خواهد بود. 
دهمین جلسه کمیسیون مشترک برجام در حالی فردا (چهارشنبه) در وین برگزار می شود که بدعهدی و بلاتکلیفی آمریکا در این زمینه، همچنان ادامه نقض روح و متن توافق هسته ای است و انتظار می رود این کمیسیون صحنه مباحثاتی جدی برای تضمین منافع ایران باشد.
پس از هشتمین جلسه کمیسیون مشترک برجام در 30 تیرماه در وین و نهمین جلسه این کمیسیون که 29 شهریورماه در سطح وزیران در نیویورک برگزار شد، فضای ابهام و بلاتکلیفی طرف آمریکایی درباره اجرای تعهدات این کشور در توافق هسته ای تشدید شده که اوج آن سخنرانی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در این باره و اعلام عدم تایید ادعایی پایبندی ایران به برجام در روز جمعه 21 مهر ماه (13 اکتبر) بود.
طبق تصمیم ترامپ، کنگره آمریکا می باید ظرف مدت 60 روز در مورد برجام و قانون مربوط به آن موسوم به قانون مرور توافق هسته ای ایران (INARA) تصمیم بگیرد . این قانون 60 روز به کنگره فرصت می داد تا تحریم های هسته ای را مجددا اعمال کند یا قانون جدیدی درباره نحوه مشارکت آمریکا در این توافق به تصویب برساند. 
این مهلت چهارشنبه (فردا) همزمان با نشست کمیسیون مشترک برجام به پایان می رسد و خبری از تصمیم کنگره آمریکا در این مورد نیست و به نظر می رسد که سرنوشت برجام در آمریکا بار دیگر به دست ترامپ افتاده است. رئیس جمهوری آمریکا در تازه ترین موضع خود در این باره، در سخنرانی جمعه شب گذشته خود در جمع هوادارانش در فلوریدا بار دیگر مدعی شد 'من برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب هسته ای، از تایید فاجعه موسوم به توافق هسته ای ایران خودداری کردم. 
در این حال محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دوشنبه (دیروز) در مقاله ای در روزنامه نیویورک تایمز، توافق هسته ای را یک نمونه نادر از پیروزی دیپلماسی بر تقابل دانست و تضعیف آن را اشتباه خواند و ضمن هشدار به کشورهای اروپایی در برابر هرگونه نرمش (در برابر آمریکا) در مسائلی فراتر از محدوده توافق هسته ای، تاکید کرد: اروپا نباید به عزم واشنگتن برای تغییر توجهات به یک بحران غیرضروری دیگر (در مورد برنامه موشکی یا حضور منطقه ای ایران) تن دهد. 

نظر شما