سیدسلمان نصیرزاده: عملکرد بورس اوراق بهادار در هفتهای که گذشت با بازدهی منفی ۰.۱ درصدی همراه شد و شاخص کل به ۹۱۰۹۳ واحد رسید.
در عین حال، در بازار سکه و ارز شاهد بازدهی قابلتوجهی بودیم به نحوی که دلار با رشد هفتگی ۲درصدی به ۴۱۸۳ تومان رسید و هر سکه بهار آزادی طرح جدید نیز با جهش ۳.۱درصدی یک میلیون و ۴۳۶ هزار تومان معامله شد. هفته گذشته در بازار سهام، شاهد نبود تحرک در نمادها و شاخصهای بزرگ بودیم، تزلزل در قیمتهای جهانی و انتظار بازار و معاملهگران و افزایش تنشهای سیاسی در هفته پایان آذر به واسطه بحث تصمیمگیری کنگره امریکا در ارتباط با برجام معاملهگران را
محافظه کار کرد. در این هفته، نماد پالایش نفت بندرعباس اقدام به ارائه گزارش عملکرد ۶ ماهه کرد. بر این اساس در نیمه نخست سال ۶۲۹ ریال سود محقق کرد و سود سال جاری را با افزایش ۱۷ درصدی به۹۹۳ ریال ارتقا داد، البته تحلیلگران معتقدند به واسطه رشد قیمت نفت و نرخ ارز این شرکت و سایر نمادهای پالایشی ظرفیت تعدیل مثبت دوباره تا پایان سال مالی را خواهند داشت، در سایر نمادهای این گروه نیز گفته میشود این هفته، گزارشهای عملکرد منتشر میشود.
در نماد پر حاشیه «هایوب» سرانجام شاهد بازگشایی بودیم. این نماد در شفافسازی به خرید تعهدی شرکت پارسآنلاین به ارزش ۸۸۰ میلیارد تومان اشاره کرد و نهایی شدن این قرارداد را به ۲ ماه آینده و همزمان با تامین منابع مالی موکول کرد. درباره تاثیر سودآوری خرید شرکت پارس آنلاین نیز، هایوب به سود ۸۰۰ میلیارد ریالی این شرکت براساس آخرین صورتهای مالی اشاره کرد که نهایی شدن این توافق میتواند ۲۰۰ ریال به ازای هر سهم سود به هایوب افزوده کند.
در گروه خودرو زمزمهها برای بسترسازی افزایش نرخ خودرو داخلی در حال افزایش است، بر این اساس پس از توقف ثبت سفارش خودروهای وارداتی و مطرح شدن افزایش تعرفه واردات، در هفتهای که گذشت پیش فروش رنو ساندروی نیز انجام شد که تنها در ۲ دقیقه ظرفیت فروش تکمیل شد و به پایان رسید. این مهم مسبوق به سابقه بوده است و همواره این عرضهها و تکمیل ظرفیتهای لحظهای خود نشانهای به بازار بوده است که خودروهای عرضه شده از سوی نمایندگیهای خودروسازها خریداری شده تا عطش بازار را افزایش داده و بازار با کمبود عرضه روبهرو شود. از این رو رفتهرفته باید منتظر فاصله گرفتن نرخ بازار و کارخانه خودروهای داخلی باشیم تا دوباره ترفند افزایش نرخ خودرو کلید بخورد.
گفتنی است خودروسازها اعتقاد دارند به واسطه افزایش قیمت مواد اولیه و رشد قیمت جهانی فولاد و افزایش نرخ ارز هزینههای تولید افزایش یافته است و باید قیمت محصولات افزایش یابد.
در بازار جهانی نیز شاهد کاهش قیمت بیش از ۴ درصدی مس و رسیدن آن به مرز ۶۵۰۰ دلار بودیم. بر این اساس، افزایش ۱۰۱۲۵ تنی موجودی انبار LME ( بورس فلزات لندن) در کنار افزایش شاخص دلار امریکا به واسطه تصویب لایحه کاهش مالیاتها عامل تزلزل و تنش در بازارهای جهانی و کامودیتیها شد.