شناسهٔ خبر: 22840633 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

مناسب‌ترین راه پیشگیری از دیابت چیست؟

دیابت یک بیماری ناشی از اختلال در سوخت و ساز بدن است؛ که موجب افزایش قند خون فرد شده و مشکلاتی را برای بیمار به دنبال دارد.

صاحب‌خبر -

مناسب‌ترین راه پیشگیری از دیابت چیست؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دیابت یک بیماری ناشی از اختلال در سوخت و ساز بدن است؛ که موجب افزایش قند خون فرد شده و مشکلاتی را برای بیمار به دنبال دارد.

تشخیص این بیماری با افزایش قند خون است؛ که در صورتی که قند خون ناشتا بیش از ۱۲۶ و قند خون غیر ناشتا تا بیش از ۲۰۰ خود را نشان دهد فرد به بیماری دیابت دچار شده است.

دیابت یکی از مهمترین علل مرگ و میر در جهان است

دیابت، امروزه یکی از مهمترین عوامل مرگ و مر بیماران و کاهش کیفیت زندگی شناخته می شود و دنیا به نوعی با این بیماری دست در گریبان است.

گروه های خطر (افراد بالای ۴۵ سال، افراد دارای اضافه وزن، دارای فشار و چربی خون بالا، افراد کم تحرک، بیماران مبتلا به مشکلات قلبی و عروقی، خانم های دارای تخمدان پلی کیستیک، افراد دارای سابقه قند خون ناشتا بین ۱۰۰ تا ۱۲۶ و افراد دارای سابقه دیابت باروری) باید کنترل بیشتری در این خصوص داشته باشند.

این افراد باید به صورت مرتب هر شش ماه، یک سال و سه سال قند خون خود را کنترل و مراقبت کنند تا به به بیماری دیابت دچار نشوند.

۹۰ درصد مردم به دیابت نوع دو مبتلا هستند

حدود ۹۰ درصد از مردم به دیابت نوع دو مبتلا هستند که در این نوع دیابت، بدن به انسولین جواب نمی دهد و فرد داروی خوراکی را جهت درمان استفاده می کند؛ اما در دیابت نوع یک بیمار از انسولین جهت تنظیم قند خون بدن بهره می برد.

در این میان عده ای نه به دیابت نوع یک و نه نوع دو دچار نیستند؛ اما به صورت هورمونی به دلیل استفاده از دارویی خاص لوزالمعده خود را درگیر کرده و قند خون در این افراد بالا می رود.

این بیماری کلیه، اعصاب، قلب و چشم بیمار را درگیر خود می کند و در ادامه مشکلات دهانی، دندانی، گوارشی و مثانه را نیز برای بیمار به دنبال دارد که متاسفانه مبتلایان توجه خاصی به این بیماری ها ندارند.

انتخاب سبک زندگی مناسب،بهترین راهکار پیشگیری از دیابت

انتخاب سبک زندگی مناسب، رژیم غذایی درست، داشتن فعالیت بدنی مناسب، خواب کافی، کنترل و مدیریت کردن تنش و استرس های روزمره می تواند در کاهش ابتلا به دیابت تاثیر قابل توجهی داشته باشد.

استفاده از غذاهای پرچرب، زودپخت و زود آماده، پرنمک، نوشیدنی های گازدار و پر قند، فعالیت بدنی کم و استرس و نگرانی زیاد و... مقدمات ابتلا به دیابت را به دنبال دارد.

جامعه باید رفتار غذایی خود را اصلاح کند

فردی که درمان دارویی دیابت را دنبال می کند باید در رژیم غذایی خود کنترل های لازم را اعمال کند و علاوه بر قند خون، چربی خون، فشارخون، ترک سیگار و... را نیز در نظر داشته باشد.

رعایت همه افراد جامعه در داشتن رفتار غذایی مناسب موجب می شود نه تنها افراد کمتری به دیابت دچار شوند؛ بلکه فرد دیابتی نیز رژیم غذایی خود را راحت تر انجام و این رفتار غذایی را به راحتی بپذیرد.

بیماران دیابتی در استفاده از غذاهای حاوی نشاسته دقت داشته باشند

استفاده از غذاهای دارای نشاسته محدود، چربی و کالری کم برای بیماران دیابتی مورد تاکید است و باید در مصرف برنج، نان، سیب زمینی، ماکارونی و غذاهایی از این دست اندازه مصرف را رعایت کنند.

وی استفاده محدود از شیرینی جات را مورد تاکید و ضمن انتقاد از بیمارانی که مصرف میوه را کمتر از نیاز بدن دنبال می کنند، یادآور شد: خوردن میوها به دلیل قند طبیعی که دارند مشکلی در بیمار ایجاد نمی کند؛ اما بهتر است در خوردن میوه هایی مانند خربزه و انگور دقت بیشتری داشته باشند.

پرنوشی و پر ادراری از علائم ابتلا به دیابت است

بیماران دیابتی در طول روز همراه با وعده های غذایی حتما مصرف سبزیجات را در برنامه خود قرار دهند و برخلاف شایعاتی که در خصوص عدم استفاده از تخم مرغ و گوشت قرمز وجود دارد؛ این مواد غذایی را به اندازه لازم مورد استفاده قرار دهند.

این بیماری با علائمی مانند پرنوشی، پر ادراری، التیام دیرهنگام زخم های سطحی بدن، خستگی، تاری دید و کاهش وزن خود را نشان می دهد.

انسولین در کنترل میزان قند خون بسیار موثر است

 مردم در خصوص استفاده از انسولین واکنش منفی نشان می دهند؛ در حالی که ماهیت بیماری دیابت به این گونه است؛ که بیماران دیابتی نوع دو که درمان های خوراکی را در برنامه دارند بعد از چند سال باید درمان خود را با استفاده از انسولین ادامه دهند.

افراد بیمار باید سالانه سلامت چشم، قلب، کلیه و زخم های پای خود را مورد کنترل قرار دهند و میزان انسولین خود را با تجویز پزشک مشخص کنند.

 شایع‌ترین عوامل خطرآفرین ابتلا به دیابت


سابقه خانوادگی

ژن ها و محیطی که کودکی خود را در آن پشت سر می گذارید (عادات غذا خوردن، فعالیت های خارج از خانه، الگوهای خواب، مکانیسم های پاداش، غیره) می توانند خطر ابتلا به دیابت را افزایش یا کاهش دهند.

توزیع وزن و چربی

هرچه چربی بیشتری داشته باشید (به ویژه در قسمت میانی بدن) مقاومت بدن در برابر انسولین و هورمون تنظیم گرسنگی که به نام لپتین شناخته می شود، افزایش می یابد.

سبک زندگی کم تحرک

نشستن های طولانی مدت احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می دهند. فعالیت ماهیچه ها التهاب را کاهش می دهد. هنگامی که در وضعیت نشسته قرار دارید، به ندرت از ماهیچه های خود استفاده می کنید.

نژاد

برخی نژادهای مشخص در تحت تاثیر رژیم غذایی غربی قرار گرفتن مستعدتر هستند. اسپانیولی ها، سیاه پوستان، هاوایی ها، بومیان آمریکایی، و آسیایی ها در معرض خطر افزایش یافته ابتلا به دیابت قرار دارند.

سن

از 45 سالگی، خطر ابتلا به دیابت به طور قابل توجهی افزایش می یابد. در این دوران از زندگی شما، احتمال مصرف مواد غذایی ناسالم و مضر و کاهش تحرک افزایش می یابد، و اثر این سبک زندگی به تدریج پدیدار خواهد شد. افرادی که در سن بازنشستگی قرار دارند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت قرار دارند زیرا به راحتی طعمه سبک زندگی کم تحرک می شوند.

دیابت بارداری

ابتلا به دیابت در دوران بارداری همانند یک نشانه هشدار دهنده است زیرا شما دارای ژن های موثر در ابتلا به این بیماری هستید و اگر به رژیم غذایی و سبک زندگی خود توجه نداشته باشید، در نهایت به دیابت مبتلا خواهید شد.

منبع: بهداشت نیوز/عصرایران

انتهای پیام/