شناسهٔ خبر: 1910273 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

پس از سقوط «بن علی» دیکتاتور سابق تونس

اولین انتخابات پارلمانی تونس آغاز شد

اولین انتخابات پارلمانی تونس از ساعت ۷ صبح به وقت محلی در این کشور آغاز شد و مردم واجد شرایط برای انتخاب 217 نماینده، به پای صندوق‌های رأی می‌روند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، دومین انتخابات سراسری و اولین انتخابات پارلمانی تونس از زمان انقلاب در این کشور در سال 2011، از ساعت 7 صبح به وقت محلی (۶ گرینویچ/ ۰۹:۳۰ تهران) آغاز شد و تا ۶ بعدظهر نیز ادامه خواهد داشت.

در این انتخابات ۵ میلیون از مردم واجدالشرایط تونس برای انتخاب ۲۱۷ نماینده رأی می‌دهند تا به مدت ۵ سال نمایندگی آنها را بر عهده داشته باشند.

اکتبر 2011 اولین انتخابات سراسری تونس پس از انقلاب برای انتخاب اعضای شورای مؤسسان برگزار شد. در آن انتخابات اسلامگراهای جنبش النهضه پیروز شدند. انتخابات امروز سرنوشت‌ساز خواهد بود زیرا این انتخابات زمینه ثبات را برای نهادهای دولتی و فضای عمومی کشور پس از انقلاب سال 2011 فراهم می‌کند. انقلاب تونس، جرقه انقلاب‌های دیگر در منطقه را زد.

قانون اساسی جدید تونس که در ژانویه تصویب شد، در مقایسه با اختیارات محدود نخست وزیر، اختیارات بیشتری را در اختیار پارلمان و دولت قرار می‌دهد.

شانس دو حزب برای پیروزی در اولین انتخابات پارلمانی

تحلیلگران بر این باورند که حزب‌های «النهضه» و «نداء تونس» بیشترین شانس را برای پیروزی در انتخابات پارلمانی دارند؛ به  گونه‌ای که حزب النهضه حکومت را از آغاز سال 2012 تا آغاز سال 2014 به دست گرفته بود و حزب نداء نیز مشتمل بر مخالفان و مسئولان سابق «زین العابدین بن علی» رئیس جمهور سابق است.

حزب النهضه یک حزب اسلام‌گراست ولی حزب نداء تونس یک حزب لائیک به شمار می‌رود که با یکدیگر رقابت می‌کنند.

این سیستم انتخاباتی که در تونس به کار گرفته شده است، راه را برای حزب‌های کوچک باز می‌کند و طیف‌های سیاسی بزرگ نیز در همین زمینه تأکید کردند که نمی‌توانند به تنهایی حکومت را به دست گیرند.

بنا بر گزارش‌های خبری، پیش‌بینی‌ می‌شود که احتمالا دولت ائتلافی در تونس تشکیل شود. این در حالی است که حزب النهضه در انتخابات نخست، بیشترین کرسی را به خود اختصاص داد.

دولت جدید، نیازمند افزایش رشد و فراهم کردن فرصت‌های شغلی برای مردم تونس است و در همین راستا باید اقدامات ریاضت مآبانه‌ای را برای ترمیم اقتصاد این کشور اتخاذ کنند.

مهم‌ترین مسئله‌ای که باید در تونس به آن توجه شود، مقابله با تهدید افراد تندرو و تروریست است؛ افرادی که شمار آنها پس از سرنگونی رژیم بن علی در این کشور افزایش پیدا کرد.

مردم تونس در حالی برای انتخابات پارلمانی حاضر می‌شوند که این کشور در یک واقعیت داخلی و منطقه‌ای اضطراب‌آور ناشی از رشد تروریسم به سر می‌برد؛ بویژه اینکه اخباری مبنی بر حمایت برخی کشورهای عربی مانند قطر از گروه‌های افراطی در تونس وجود دارد. به هر صورت رهبران تونس حساسیت مرحله آینده در کشور خود را خوب فهمیده‌اند و می‌دانند که وضعیت داخلی کشورشان به وضعیت داخلی الجزائر مانند وضعیت لبنان وسوریه در دهه هفتاد پیوند خورده است.

انتخابات تونس هم اکنون در کانون توجهات و رأس مسائل کشورهای عربی قرار داد و موضوعی حاشیه‌ای نیست. این کشور اولین کشوری است که از سال 2011 شاهد انقلاب و خیزش مردم بود لذا روشن شدن سرنوشت این کشور، تأثیری چشمگیر بر دیگر کشورها مانند مصر و کشورهای عربی غرب آسیا دارد.

انتهای پیام/ص

نظر شما