شناسهٔ خبر: 1829745 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

تمام متن و حاشیه‌ اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه تهران؛

ابراز تاسف طائرپور از وضعیت اکران فیلم کوتاه/ آقای ایوبی بودجه به فیلم‌های فاخر ندهید!

خبرگزاری شبستان: امیرشهاب رضویان گفت: آقای ایوبی اگر می‌گویید بودجه سینما کم است، دیگر آن را به فیلم‌های فاخر ندهید، چون با یک میلیارد تومان 10 تا فیلم کوتاه می‌توان ساخت. تنها بخش سینما که باید به آن سوبسید داده شود، فیلم کوتاه است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، مراسم اختتامیه سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران با حضور مدیران سینمایی و جمعی از هنرمندان و سینماگران فیلم کوتاه شامگاه گذشته 27 مهرماه در تالار وحدت برگزار شد.

 

در این مراسم علاوه بر «حجت الله ایوبی» رئیس سازمان سینمایی کشور، مدیران سینمایی و هنرمندان داخلی و خارجی چون «محمد احسانی» معاون نظارت و ارزشیابس سازمان سینمایی، «محمد طباطبایی نژاد» رئیس مرکز گسترش مستند و تجربی، «حبیب ایل بیگی» رئیس انجمان سینمای جوان، «حسین مسافرآستانه»، فرشته طائرپور، نرگس آبیار، محمدحسین قاسمی، «محسن مومنی شریف» رئیس حوزه هنری، فرهاد قائمیان، شهرام مکری و ... حضور داشتند.

 

اجرای این مراسم بر عهده مهسا ملک مرزبان بود. دکور صحنه مراسم اختتامیه با طرحی اسلیمی، لنز دوربین را شکل داده بود که با رنگ های خاصی جلوه ای ویزه به مراسم داده بود.

 

ایل بیگی: نمایش فیلم های کوتاه نگاه مخاطبان خارجی را درباره ایران تغییر خوهد داد

در ابتدای مراسم حبیب ایل بیگی به روی صحنه آمد و در سخنانی که از روی متنی می‌خواند، به ویژگی "کیفیت" که اغلب از چشم فیلمسازان مغفول می ماند اشاره کرد و گفت: در این جشنواره شاهد آثاری بودیم که برخی از آنها در جشنواره های استانی و منطقه ای ساخته شده بودند. کیفیت، ویژگی است که اغلب مغفول می ماند اما کیفیت چیزی نیست که به سرعت تزریق شود بلکه باید برای پرورش استعدادهای جوان سرمایه گذاری کرد.

 

وی با بیان اینکه این جشنواره عرصه ای برای بررسی فیلم کوتاه در کشور است، تاکید کرد: بدون شک حجم بالای آثار ارسالی به این جشنواره نشان از تراز بالای جشنواره فیلم کوتاه در مقایسه با جشنواره های جهانی است.

 

ایل بیگی خاطرنشان کرد: انجمن سینمای جوان در سال‌های آینده از استعدادهای شناسایی شده در جشنواره، حمایت خواهد کرد. باور داریم که نمایش این فیلم ها، نگاه مخاطبان خارجی را درباره ایران تغییر خوهد داد.

 

در ادامه مراسم، جايزه بهترين فيلم جهان اسلام را به طور مشترك به فيلم «سكوت» ساخته بكيم گوري از كوزوو، و «قفس» به كارگرداني كريمه حسن زاده از افغانستان اهدا شد. همچنین جايزه بهترين فيلم كشورهاي آسيايي را نيز به «تمام زمستان‎هايي كه نديده‌ام» اميد خوش نظر اهدا شد. نرگس آبيار، بهمن آقايي حاجي آقا و عطيا الدراجي از كشور عراق داوران این بخش ها بودند.

 

بیانیه داوران بین الملل: فيلم‌های ایرانی بينشي عميق از كشورتان به ما داد

در ادامه، براي اهداي جوايز مسابقه بين الملل، لوزيانا يوهانا بادر، كلود گيزارد، كريستين براد، استر ونگر و فرشته طائرپور هيات داوران بخش بین الملل به روی صحنه آمدند و آرای خود را اعلام کردند. لوزيانا يوهانا بادر به نمايندگي از اين هيات، بيانيه داوران بخش بين‌الملل را قرائت كرد که به شرح زیر است:

«هيات داوران از اين شانس برخوردار بود كه با ديدن اين فيلم‌ها دريچه‌اي جديد از جهان به  رويش گشوده شود و واقعيت‌ها را ملموس تر ببيند. 104 فيلم از 33 كشور در اين بخش حضور داشتند و در اين راه حسن دزواره و گروهش ساماندهي خوبي انجام داده بودند كه در اينجا از آنان قدرداني مي‌كنيم. 104 فيلم كوتاه به اين معناست كه داوران با 104 چشم‌انداز به تماشا نشسته‌اند و جهان به لطف اين فيلمسازان براي تمامي ما غني‌تر شد. اين تجربه براي تمامي اعضاي داوران خيره‌كننده و الهام‌بخش بود. در ميان حجم گسترده از اين فيلم‌ها گستره متنوعي به فيلم‌هاي ايراني اختصاص داشت. اين فيلم‌ها بينشي عميق از كشورتان به ما داد و بي‌آنكه سينما را ترك كنيم به ايران سفر كرديم و مردمان آن را به تماشا نشستيم. به لطف روايتگري غني و زبان تصويري گوياي آنها، اين فيلم‌هاي ملي را تاثيرگذار ديديم. از همين روي بسياري از تنديس‌ها در ايران خواهد ماند و علت آن را هم بر پرده سينما خواهيد ديد.»

 

ابراز تاسف طائرپور برای ارگان‌های تصمیم گیرنده فرهنگی کشور

در این بخش، هر کدام از داوران به صورت مجزا، برگزیدگان را معرفی کردند، یعنی هر کدام پشت تریبون حاضر می شدند و تبریک ویژه به جوانان می گفتند.

 

فرشته طائر پور که عضو هیات داوران این بخش بود پس از اعلام نام یک برگزیده، چند دقیقه ای سخن گفت. وی، ايران را گنجينه‌اي از فيلم‌هاي كوتاه معرفي كرد و گفت: نمايش و تماشاي فيلم‌هاي كوتاه اين نكته را به يادمان مي‌آورد كه هيچ محفلي جز جشنواره‌ها براي ديدن فيلم‌هاي كوتاه، مستند و انيميشن وجود ندارد. اينكه اين‌همه شوق و هنر در اين فيلم‌ها به كار بسته مي‌شود، اما در دسترس مخاطبان ايراني و خارجي قرار نمي‌گيرند، جای تاسف دارد.

 

وی همچنین با اشاره به كافي نبودن برگزاری گروه هنر و تجربه براي نمايش فيلم‌هاي كوتاه، بيان كرد: من از سازمان سينمايي كه گروه «هنر و تجربه» را تشكيل داد، تشكر مي‌كنم چراكه خود اتفاق مهمي است اما جا دارد براي اين همه پتانسيل موجود در فيلم كوتاه محفلي جدي‌تر فراهم شود.

 

طائرپور گفت: برای وزارت آموزش و پرورش، صدا و سیما، نمایندگان مجلس و تمام ارگان‌های تصمیم گیرنده متاسفم که کوچکترین خبری از چنین گنجینه‌ای در کنار دست خود ندارند.

 

وی در پایان سخنانش تاکید کرد: ای کاش دوستان بتوانند منتخبی از این آثار را ببینند و متوجه شوند که صحبت از فقر، افسردگی و ... در این فیلم‌ها سیاه نمایی نیست بلکه حساسیت اجتماعی است.

 

بزرگداشت ویژه برای شهرام مکری و احمد مهران فر

به گزارش شبستان، برنامه بعدی، اهدای لوح تقدیر به دو هنرمند عرصه فیلم کوتاه «احمد مهران فر» و «شهرام مکری» بود. به همین منظور حجت‌الله ايوبي، حبيب ايل‌بيگي، محسن مومني شريف، محمد احساني و محمدمهدي طباطبايي نژاد برای اهدای لوح به این دو هنرمند به روی صحنه دعوت شدند.

 

احمد مهرانفر پس از دريافت اين لوح با اشاره به اينكه خودم را به سينماي كوتاه و آماتور وابسته مي‌دانم، اظهار كرد: خوشحالم كه مديريت جديد انجمن پيوند من را با نسل جوان فيلمساز حفظ كرده است. خدمت به نسل جوان در فيلم كوتاه را وظيفه خود مي‌دانم و فيلم‌هاي سينمايي‌ام هم تداوم تجربيات و كشف خويشتن ملي و بومي ماست. هميشه در آثارم دغدغه مشكلات فرهنگي جامعه را داشته‌ام و اين فقط مربوط به گيلان نيست. هر پاره از ايران همچون گيلان برايم عزيز است و خواستار حفظ حرمت آنها در فيلم‌هايم هستم.

 

شهرام مکری نیز پس از آمدن به روی صحنه، طی سخنانی کوتاه گفت: امسال به دليل اينكه داور جشنواره بودم فرصتي پيش آمد تا بتوانم فيلم‌هاي زيادي را ببينم و آن زمان متوجه شدم كه به سهم خودم، شانس بزرگي داشتم كه زودتر به دنيا آمدم و توانستم كار فيلمسازي را شروع كنم، چرا كه نسل جديد بسيار خلاق و با استعداد است و مي‌توانم بگويم كارهاي من در مقابل برخي از آن‌ها خيلي عقب‌تر است. در مقايسه، فيلم‌هاي آنان  در حال حاضر حيرت انگيز، درجه يك و حرفه‌اي است و مطمئن هستم روزي براي تمام كساني كه با عنوان فيلمساز در جشنواره امسال حضور دارند بايد مرور آثار برگزار شود.

 

رضویان: امیدوارم کسی به من فحش ندهد/ آقای ایوبی بودجه به فیلم‌های فاخر ندهید!

بر اساس این گزارش، در بخش اهدای جوایز ملی، هیات داوران این بخش به روی صحنه آمدند و امیرشهاب رضویان به نمایندگی از اعضای هیأت داوران بیانیه‌ای را قرائت کرد. وی در حین خواندن این بیانیه، اظهار نظرهایی را هم به شوخی و جدی خطاب به مسئولان سینمایی مطرح می‌کرد.

 

رضویان با اشاره به اینکه امسال اولین سالی است که در این جشنواره به عنوان داور حضور دارم، گفت: جزء یک سالی که سربازی بودم در تمامی جشنواره های فیلم کوتاه تهران شرکت کردم. همیشه در مقام فیلمساز آن پایین بودم و به داورها فحش می‌دادم، اما امیدوارم امشب کسی به من فحش ندهد.

 

وی با اشاره به چهلمین سال تاسیس انجمن سینمای جوان، اظهار کرد: تاسیس انجمن سینمای جوان در سال های قبل از انقلاب حاصل پایان نامه جوانی به نام عباس بلورچی بود که در آن دوره ایده تاسیس این انجمن توسط به ثبت رسید. در چند سال گذشته اتفاقات و تحولاتی برای انجمن سینمای جوانان رخ داده است که از جمله آنها، نقل مکان های این انجمن است. در اثاث‌کشی‌های دو سال قبل بخشی از اسناد این انجمن نابود شد و بخشی از تجهیزات را هم جزو وسایل اسقاطی فروختند.

 

رضویان در ادامه خطاب به حجت الله ایوبی که گفته بود بودجه سازمان سینمایی ناچیز است، گفت: اگر می‌گویید این بودجه کم است، دیگر آن را به فیلم‌های فاخر ندهید، چون با یک میلیارد تومان 10 تا فیلم کوتاه می‌توان ساخت. تنها بخش سینما که باید به آن سوبسید داده شود، فیلم کوتاه است. من خودم فیلمساز بلند هستم و چشمم کور باید پول فیلم‌ام را خودم جور کنم نه اینکه آن را از دولت بگیرم.

 

در پایان این مراسم نیز، علیرضا قربانی با گروهش به روی صحنه آمد و قطعات «ارغوان»، «تو ای پری کجایی» و «مدار صفر درجه» را اجرا کرد.

 

پایان پیام/