شناسهٔ خبر: 16378876 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

سخنگوی قوه قضائیه:

هشت هزار میلیارد تومان از پول فرهنگیان بازگردانده نشده است

سخنگوی قوه قضائیه در تشریح پرونده تخلفات مالی صندوق ذخیره فرهنگیان اظهار داشت: با تبانی های انجام شده، هم وام دهنده و هم وام گیرنده های خاص بانک سرمایه سودهای میلیاردی برده اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضائیه در صد و چهارمین نشست خبری خود به تشریح پرونده تخلفات صندوق ذخیره فرهنگیان پرداخت.

معاون قوه قضائیه در ابتدای سخنانش با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری امریکا اظهار کرد: آنچه از دو نامزد ریاست جمهوری به صورت زنده از تلویزیون‌های دنیا منعکس شد حقیقتا خجالت آور است و از آن بدتر، بسیار خجالت آور است برای آنها که آمریکا را کدخدا می‌دانند و این آمریکا می‌خواهد مشکلات آنها را حل کند‎.

معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه من نمی‌دانم با این اتفاقات کسانی که سر بر آستان شیطان بزرگ دارند، چگونه می خواهند برای حل مشکلات جهان و کشورشان از اینها کمک بگیرند، با ذکر حدیثی از امام سجاد (ع) گفت: اگر فرد ناتوانی از ناتوان دیگر کمک بخواهد، سفاهت است. حال اگر کسی برای حل مشکلات جهان بسوی اینها دست دراز کند، از سفاهت هم بدتر است.

دولت گزارشی از حقوق های نجومی به قوه قضائیه نداده است

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای با بیان اینکه چند ماه از موضوع حقوق های نجومی گذشته است، تاکید کرد: مردم به حق انتظار دارند که نظام ، دولت و قوه قضائیه اقدام درخوری انجام دهد.

وی افزود: اگر جرمی واقع شده، قوه قضائیه باید وارد شود و در غیراینصورت دولت باید اقدامات لازم را انجام دهد.

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه دولت گفته است در حال بررسی هستیم و قوه قضائیه هم منتظر پاسخ مانده است، خاطر نشان کرد: تا امروز هیچ موردی از سوی دولت به قوه قضائیه گزارش نشده است.

وی ادامه داد: دیوان محاسبات وارد موضوع شده و گزارشی به مجلس داده است که چندی پیش در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی رئیس دیوان محاسبات این گزارش را ارائه کرد.

سخنگوی قوه قضائیه اظهار داشت: در آنجا تعیین شد چه کسانی باید پولشان را مسترد کنند و  اعلام شد که تا پایان آبان ماه صبر کنند تا کار تمام شود.

وی افزود: تا به امروز از ناحیه دیوان محاسبات به قوه قضائیه اعلام جرمی نشده است.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای خاطر نشان کرد: چندی پیش دادستان کل کشور ماموریت پیدا کرد موضوع را از جنبه های مختلف بررسی کرده و گزارش آن را اعلام کند.

سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به اینکه سازمان بازرسی کل کشور لیست هایی را تهیه کرده که بیش از اسنادی است که دیوان محاسبات به آن رسیده بود، گفت: این لیست برای دادستان تهران ارسال شده و از طرف دادستان نامه نگاری شده است که سازمان ها، گزارشات و اطلاعات خود را ارائه دهند که دولت تا کنون حدود 13 نفر را یا جابجا یا برکنار کرده است.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای تصریح کرد: چند مورد را بطور موردی بازرسی کل کشور و اطلاعات سپاه اعلام کردند که آنها به شعبه بازپرسی اعلام شده و در حال رسیدگی هستند.

در پرونده املاک شهرداری، با انتشار سند محرمانه برخورد شده است

سخنگوی قوه قضائیه در ادامه خبرهایی از پرونده املاک نجومی شهرداری تهران داد و گفت: پس از آنکه بازرسی کل کشور وارد شد، شهرداری هم در حال بررسی موضوع بود که هنوز گزارش بازرسی کل کشور تمام نشده بود، بعضی از افراد آن را منتشر کردند که نفسِ انتشار سند محرمانه، جرم است.

وی تاکید کرد: در این پرونده با افشای فساد برخورد نشده؛ بلکه با انتشار سند محرمانه برخورد شده است.

حجت الاسلام و المسلمین اژه‌ای در رابطه با پرونده پزشک تبریزی اظهار کرد: متهم اقرار کرده است که غذا نذری نبوده؛ فعلا پزشک بازداشت و تفهیم اتهام قتل شده است.

وی افزود: اینکه ثابت شود یا خیر مشخص نیست، همچنین در ارتباط با جنون این پزشک نیز چیزی ثابت نشده است.

آخرین وضعیت پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان

وی در ارتباط با آخرین وضعیت پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان به بیان توضیحاتی پرداخت و گفت: اینطور که به بنده گزارش شده، این صندوق در سال 74 برای کمک به فرهنگیان تاسیس می‌شود، هر نفر از فرهنگیان مختار بوده‌اند که ماهیانه 5 درصد از حقوق و مزایای خود را به این صندوق وارد کند و الزامی نیز نبوده است  و بعد در پایان هر سال هر میزان که فرهنگیان به این صندوق واریز کردند، دولت نیز موظف بوده معادل آن را به این صندوق واریز کند تا به یکی از منابع درآمدی صندوق تبدیل شود.

سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: این صندوق نیز مثل بسیاری از صندوق‌های دیگر منابع درآمدی را به سمت فعالیت اقتصادی برده است و حدود 100 شرکت تشکیل داده‌اند که یکی از آنها بانک سرمایه بوده است.

حجت الاسلام و المسلمین اژه‌ای اضافه کرد: بانک سرمایه حدود 10 سال پیش به عنوان ششمین بانک خصوصی تاسیس می‌شود که کل آن برای صندوق نیست و  47.66 درصد از سهام این بانک مربوط به صندوق ذخیره فرهنگیان است و  38.04 درصد نیز به گروه ریخته گران تعلق دارد و مابقی متفرقه است.

وی ادامه داد: پرونده‌ای که اکنون در این زمینه تشکیل شده، پرونده‌ای مرکب از این صندوق و به عنوان یکی از سهامداران صندوق در بانک سرمایه است.

معاون اول قوه قضائیه در تحلیل این موضوع گفت: به دلیل اینکه دو سهامدار بزرگ بانک سرمایه  گروه ریخته گران و صندوق ذخیره فرهنگیان بوده اند، در طول این 10 سال فعالیت، 13 بار مدیر یا سرپرست این بانک تغییر کرده است و بانکی که مرتب مدیرعاملش تغییر کند، فی نفسه ممکن است دچار اشکالاتی شود.

سخنگوی دستگاه  قضا تصریح کرد:در حال حاضر اتهام فساد مالی هم به بعضی از دست اندرکاران این صندوق، هم دست اندرکاران بانک سرمایه و هم بعضی از مشتریان این صندوق و یا دلال‌های بین این صندوق و بانک و یا بین بانک با برخی از کسانی که تسهیلات گرفته‌اند، وارد شده است.

وی ادامه داد: بانک سرمایه که حدود 48 درصد سهام آن متعلق به صندوق بوده است، در طول این مدت حدود 12 هزارو 500 میلیارد تومان تسهیلات در مجموع ارائه داده است که البته طبیعی است که این رقم سالهای اول کم بوده و هرچه به سال های اخر رسیده ،بیشتر و بیشتر شده است که از این مقدار تسهیلات چیزی در حدود 8 هزار میلیارد تومان آن معوقه است. وقتی بانکی 12 هزار میلیارد تومان تسهیلات بدهد که 8 هزار میلیارد تومان آن معوقه باشد، خیلی مشکل دارد.

حجت الاسلام و المسلمین اژه‌ای یادآور شد: در اینجا دو یا سه فساد اتفاق افتاده است و قاضی و بازپرس باید عنوان این فسادها را تشخیص بدهند؛ ولی در مجموع به کسانی که تسهیلات داده‌اند، در ازای پرداخت تسهیلات، تسهیلات دهندگان منفعت شخصی برده‌اند.
وی تصریح کرد: در این پرونده بین کسانی که حساب‌های خودشان را تسویه کردند با کسانی که تسهیلات داده و با کارشناس تبانی صورت گرفته است، املاکی را بعضا تا 5 برابر و یا بیشتر از قیمت واقعی کارشناسی کردند و بعد ملک را بابت بدهی به بانک ارائه داده‌اند.

سخنگوی قوه قضائیه در بیان مصادیقی در این زمینه اظهار کرد: به عنوان مثال یک کارشناس ظرف سه یا چهار روز در سال 94 ملکی را در الهیه تهران 41 میلیارد تومان کارشناسی کرد و پس از آن به فاصله چند روز همین ملک به 227 میلیارد تومان کارشناسی شد و بابت بدهی به بانک نحویل شد که یکی از این افراد اکنون بازداشت است و در ازای آن نیز فلان آپارتمان یا فلان ملک را به کسانی داده که این اقدامات را برایشان انجام داده اند.

وی یادآور شد: واقعا مسئله بانک‌ها و املاکی که دولت می‌خواهد در مزایده و مناقصه‌ها معامله کند یا قیمت گذاری کند، یکی از مشکلات جدی شده که اولا  یاکارشناسی نمی‌شود یا اگر کارشناسی صورت می‌گیرد، بعضا کارشناسی با این مقدار اختلاف فاحش انجام می‌شود.
سخنگوی قوه قضائیه خاطرنشان کرد: این پرونده در دست بررسی است، هم کارشناس، هم افرادی از صندوق و هم افرادی از بانک تحت تعقیب قرار گرفته‌اند و بدیهی است که رسیدگی به اینگونه پرونده‌ها زمانبر و پیچیده است.

حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در مورد برخورد با رسانه‌های متخلف تصریح کرد: هر نشریه یا سایتی مرتکب جرمی علیه کسی شود، نیاز باشد بدون توجه به اینکه وابسته به کجاست، یا علیه چه کسی است، مدعی العموم وارد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: اخیرا سایتی علیه دولت مطلبی نوشته بود که وزارت اطلاعات وارد شد؛ فرد بازداشت و همین دو روز اخیر با قرار وثیقه آزاد شد.

نظر شما