شناسهٔ خبر: 15154336 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

مدیرکل دفتر آموزش فنی و حرفه‌ای آموزش و پرورش اعلام کرد

استخدام فارغ‌التحصیلان هنرستان‌‌های نیروی دریایی ارتش

مدیرکل دفتر آموزش فنی و حرفه‌ای آموزش و پرورش گفت: امکان استخدام فارغ‌التحصیلان هنرستان‌های نیروی دریایی ارتش فراهم است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، سید محسن حسینی مقدم مدیرکل دفتر آموزش فنی و حرفه‌ای آموزش و پرورش در خصوص رویکرد فنی و حرفه‌ای در سواحل مکران، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: زمانی که از نوسازی مدارس به ما مراجعه کردند که قرار است جشنواره خیرین مدرسه‌ساز در مکران برگزار شود، عنوان کردیم که از ٢ سال گذشته برای سواحل مکران با نیروی دریایی ارتش وارد مذاکره شدیم و از آنها درخواست کردیم که مخصوصاً در شاخه فنی و حرفه‌ای، رشته های علوم و فنون دریایی را بتوانیم گسترش بیشتری دهیم که مورد قبول واقع شد.

وی ادامه داد: تقریباً در ٢ سال گذشته در جاسک، کنارک، بندر لنگه و چابهار هنرستان و رشته‌های علوم دریایی را ایجاد کردیم و برای اینکه نتیجه این اقدام را ببینیم در مذاکراتی که با نیروی دریایی ارتش داشتیم، از آنها درخواست کردیم که مزایایی را برای هنرجویان هنرستان‌ها قائل شوند.

حسینی مقدم اضافه کرد: نیروی دریایی ارتش در ابتدا قبول کرد که خدمت نظام وظیفه هنرجویان در نیروی دریایی ارتش انجام شود و در جلسه‌‌ای که در اردیبهشت ماه در همایش اختتامیه مسابقات علمی و عملی شاخه فنی و حرفه ای داشتیم، نیروی دریایی قول داد هنرجویان فارغ‌التحصیل نیروی دریایی در خود ارتش هم استخدام شوند.

وی با بیان اینکه در چابهار، هنرستان علوم و فنون دریایی داریم که در حال حاضر دو رشته مکانیک موتورهای دریایی و رشته‌های ناوبری تدریس می‌شود، افزود: اگر در سال گذشته هر کدام از این رشته‌ها ۲۰ تا  ۲۵ نفر دانش‌آموز جذب داشته ولی امسال بالای ٤٠ نفر جذب شدند که یکی از علت‌هایش تیز تضمین آینده شغلی دانش‌آموزان است.

مدیرکل دفتر آموزش فنی و حرفه‌ای آموزش و پرورش ادامه داد: برای ادامه تحصیل دانش‌‌آموزان در هرمزگان، هنرستان علوم و فنون دریایی را با کمک یک خیر مدرسه اقتتاح کردیم؛ این فرد، کاپیتان است و روی کشتی کار می‌کند و عنوان کرد که می‌دانم چقدر به نیروی انسانی نیاز داریم؛ مدرسه‌ای که این خیّر ساخته بود، دو سال در دست نوسازی بود و می‌خواست ابتدایی یا راهنمایی شود ولی خیّر اعلام کرده بود که به هیچ وجه این ساختمان را به مدارس ابتدایی و راهنمایی نمی‌دهم و باید هنرستان علوم دریایی شود که سال گذشته به عنوان هنرستان افتتاح شد.

وی افزود: ۳ هفته گذشته هم جلسه‌ای با نیروی دریایی سپاه داشتیم که قول دادند در بندر لنگه هم یک هنرستان دریایی ایجاد کنند.

حسینی مقدم گفت: آموزش و پرورش در تأمین نیروی آموزش دهنده هنرجویان دچار مشکل است و با کمبود نیرو مواجه هستیم و هم ارتش و هم سپاه قبول کردند نیروی انسانی را و تجهیزات را خودشان تأمین کنند و ما کلاس را در اختیارشان قرار دادیم.

لعل‌بخش رئیسی معاون مالی آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان نیز در جمع خبرنگاران در خصوص سرانه مدارس استان اظهار داشت: سرانه مدارس به صورت متمرکز در کشور توسط وزارتخانه به صورت چند مرحله‌ای واریز می‌شود که تاکنون مرحله اول آن واریز شده و مرحله دوم نیز تا هفته دوم یا سوم شهریور ماه برای بازگشایی مدارس واریز می‌شود که به تعداد دانش‌آموزان تقسیم می‌شود.

وی ادامه داد: نیاز مالی مدارس در استان‌های مختلف معمولا از سوی کمک‌های مردمی، کارخانجات، خیرین‌ و اولیا تأمین می‌شود ولی در حاشیه چابهار‌ به دلیل عدم تمکن‌ مالی مناسب، این حمایت‌ها بسیار پایین است همچنین با توجه به اینکه تعداد فرزندان هر خانوار زیاد است حمایت مالی دشوار می‌شود.

رئیسی با بیان اینکه با توجه به وضعیت آب و هوایی منطقه، کولر فقط در ماه‌های دی و بهمن مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و با هزینه بالای برق، تأمین آن دشوار می‌شود، گفت: مدتی پیش به دلیل بدهی، یکی، دو روز قطع بود ولی و با رایزنی افراد، مشکل برطرف شده است.

وی افزود: حتی در برخی از مناطق حاشیه‌ای چابهار‌ سیم‌کشی برق وجود ندارد ولی نمی‌توان تحصیل را متوقف کرد؛ همچنین آب شرب هم در این مناطق وجود ندارد که استفاده از تانکر‌ راه‌حلی برای رفع این مشکل است.

انتهای پیام/