شناسهٔ خبر: 15151709 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

برداشت 14000 تن زیتون از باغات طارم آغاز شد

زنجان - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طارم گفت: برداشت 14 هزار تن محصول زیتون کنسروی از 12 هزار و 956 هکتار باغ بارده این محصول آغاز شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی جهاد کشاورزی شهرستان طارم، علیرضا عماری افزود: با توجه به اینکه امسال، سال نیاور زیتون بود، پیش بینی می شد بیش از 35 هزار تن محصول زیتون از باغات این شهرستان برداشت شود که خسارت گرمازدگی و رطوبت در زمان گل دهی عملکرد را به حدود20 هزار تن کاهش داد.
وی یادآورشد: با توجه به اینکه سالانه 70 درصد از محصول زیتون شهرستان طارم به صورت کنسروی برداشت می شود بر اساس پیش بینی های انجام شده امسال برداشت حدود 14 هزار تن محصول کنسروی آغاز شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طارم گفت: هشت هزار و 700 نفر بهره بردار زیتون در این شهرستان هستند که 150 هزار نفر روز مشغول برداشت این محصول هستند و از این طریق درآمد کسب می کنند.
عماری تاکید کرد: پیش بینی می شود درآمد ناخالص حاصل از برداشت کنسروی زیتون به 630 میلیارد ریال برسد.
وی، ارقام زیتون داخلی مورد کشت شهرستان طارم را زرد زیتون، روغنی، شنگه، ماری و گلوله زیتون برشمرد و افزود: رقم زرد زیتون با 95 درصد بیشترین سطح زیر کشت را در بین ارقام زیتون دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طارم گفت: ارقام خارجی زیتون کشت شده در سطح باغات این شهرستان کنسروالیا، مانزانیلا، کرونائیکی و آربکین است که به دلیل سازگاری با منطقه، عملکرد بالا و خصوصیت های خوب در حال گسترش است.
عماری ادامه داد: با توجه به استفاده نکردن از سموم شیمیایی در زمان تشکیل میوه تا زمان برداشت محصول زیتون در شهرستان طارم و استفاده اصولی از کودهای شیمیایی و کودهای دامی و کمپوست محصول تولیدی از نظر باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در حد مجاز و استاندارد است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به موارد بیان شده، محصول زیتون طارم طرفداران زیادی در بازارهای داخلی دارد به طوری که زیتون تولیدی این شهرستان به اقصی نقاط کشور از جمله استان های گیلان، قزوین، تهران، قم، مرکزی، همدان، تبریز، مازندران، گلستان و سایر شهرستان های استان زنجان به صورت کنسرو زیتون ارسال می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طارم گفت: یکی از مهمترین محصولات باغی این شهرستان زیتون است که با 19 هزار و 526 هکتار بالاترین سطح زیر کشت را در بین محصولات باغی و زراعی به خود اختصاص داده است.
عماری یادآورشد: از این میزان 12 هزار و 956 هکتار باغ بارده و 6 هزار و 570 هکتار نیز غیر بارده و جوان هستند.
وی اظهارکرد: برداشت زیتون کنسروی سالانه از نیمه دوم شهریور آغاز و تا اواخر مهرماه ادامه می یابد.
فعالیت در زمینه های کشاورزی، زراعت، باغبانی و دامپروری در شهرستان طارم رونق چشمگیری دارد و از این رو نزدیک به 95 درصد مردم این شهرستان در امور مربوط به کشاورزی فعالیت می کنند.
باغداران طارمی با تولید 45 درصد از زیتون کشور نقش تاثیر گذاری در اقتصاد دارند.
شهرستان طارم بزرگترین مرکز تولید زیتون کشور است که سالانه 40 هزار تن از این محصول را تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی می کنند.
این شهرستان با بیش از 54 هزار نفر جمعیت در منطقه شمالی استان زنجان در همسایگی استان گیلان، قزوین و اردبیل واقع شده و با برخورداری از آب و هوای نیمه گرمسیر دارای شرایط اقلیمی متفاوت از سایر نقاط استان است.
7325/6085