دکتر اصغر زائری روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ضمن اشاره به ضرورت پیشگیری از شیوع احتمالی بیماری فلج اطفال در شهرستان نبدرعباس، گفت: با توجه به موارد مثبت فلج اطفال در کشورهای همسایه مثل پاکستان و افغانستان، طرح ذکر شده در مناطق پرخطر و حاشیه این شهرستان مرحله اول طرح واکسیناسیون فلج اطفال به صورت خانه به خانه در دی ماه سال جاری انجام شد.
وی اضافه کرد: مرحله دوم آن نیز از ۲۷ بهمن ماه تا دوم اسفند ماه سال جاری توسط پرسنل واحد پیشگیری، بهورزان و مراقبین سلامت شبکه بهداشت و درمان شهر بندرعباس انجام شد.
زائری خاطرنشان کرد: فلج اطفال یک بیماری مسری است که با توجه به همجواری کشور جمهوری اسلامی ایران با کشورهایی از جمله افغانستان و پاکستان احتمال خطر ورود و چرخش مجدد ویروس وحشی فلج اطفال به کشورمان وجود دارد.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس ضمن قدردانی از تلاش های تمامی دست اندرکاران اجرای مرحله دوم طرح واکسیناسیون فلج اطفال، تصریح کرد: این طرح با مشارکت ۱۴۳ تیم عملیاتی در شهرستان بندرعباس انجام شد و پرسنل بهداشت و درمان و رابطان بهداشتی شهرستان در این طرح همکاری کردند.
بیماری فلج اطفال یک بیماری عفونی حاد است که میتواند سیستم عصبی مرکزی را به شدت گرفتار کرده و منجر به علائم فلج و حتی مرگ، بهویژه در دوران کودکی شود.
علائم فلج اطفال شامل تب، ضعف و خستگی، سردرد، استفراغ، سفتی گردن، درد و ضعف در اندامها بوده و در ادامه میتواند موجب فلجی و حتی مرگ شود.