شناسهٔ خبر: 15150861 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی:

شهرک صنعتی چرمشهر ورامین توسط اتحادیه اروپا پژوهش می‌شود

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی گفت: شهرک صنعتی چرمشهر به عنوان مورد پژوهشی به اتحادیه اروپا معرفی شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران، صبح امروز علی یزدانی معاون توسعه مدیریت، منابع و امور استان‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به همراه سیدحسین نقوی نماینده مردم ورامین، قرچک و پیشوا در مجلس شورای اسلامی و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی از شهرک‌های صنعتی چرمشهر و سالاریه شهرستان ورامین بازدید کرده و با حضور صنعتگران این دو شهرک، به بررسی مسائل و مشکلات آن‌ها پرداختند.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی در حاشیه این بازدید اظهار داشت: 136 هزار هکتار اراضی زیر پوشش شهرک‌های صنعتی کشور است که حدود 60 درصد این میزان و حدود 54 هزار هکتار فضای صنعتی بوده و مابقی به فضاهای عمومی مانند مساجد، فضاهای سبز و ... اختصاص دارد.

یزدانی افزود: مجموعه شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور 950 مورد مصوب شده است که در 780 مورد آنها، زمین در قالب حق انتفاع واگذار می‌شود که حدود 38 هزار نفر اشتغال دارند.

وی با اشاره به مشکلات مطرح‌شده توسط صنعتگران دو شهرک صنعتی چرمشهر و سالاریه، آنها را مشکلاتی زیرساختی خواند که بخشی مربوط به خود تولیدکنندگان بوده و بخشی نیز مربوط به اختیارات و توان ملی، استانی و شهرستانی است.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران بیان داشت: در حوزه شهرستانی، دغدغه‌های دستگاه‌های اجرایی شهرستان ورامین باید توسط کمیته برنامه‌ریزی با اختصاص منابع و اعتبارات لازم از بودجه‌های عمرانی، مرتفع شود.

وی در ادامه به مشکلات آب شهرک‌های صنعتی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه در جلسات شورای عالی آب کشور حضور دارم، وضعیت آب در 10 سال آینده بغرنج و نگران‌کننده است و باید در استفاده از منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی نهایت صرفه‌جویی صورت بگیرد.

یزدانی بحث آب، حق‌النظاره، خط انتقال آب، کیفیت آب مصرفی شهرک صنعتی چرمشهر، تصفیه‌خانه و پساب تصفیه‌خانه این شهرک را از مواردی دانست که باید به آنها توجه ویژه‌ای شود که حوزه برق نیز مدنظر خواهد بود.

وی با اشاره به قراردادهای منعقده در شهرک‌های صنعتی چرمشهر و سالاریه که در قبال آن‌ها هیچ پیشرفتی حاصل نشده یا پیشرفت کمی داشته‌اند، افزود: با جمع‌بندی و نگاه مثبت به توسعه صنعتی این واحدهای، صاحبان آنها پیش از طی مراحل قانونی، فراخوانده می‌شوند تا قراردادها به بنگاه اقتصادی تبدیل شوند و در غیر این صورت، محاکم قضایی تصمیم‌گیری خواهند کرد.

معاون توسعه مدیریت، منابع و امور استان‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: به‌طور حتم مشوق‌هایی برای تعیین تکلیف چنین واحدهایی برای صنعتگران در نظر گرفته خواهد شد تا تعیین تکلیف شوند و جاذبه‌های بیشتری برای تبدیل‌شدن به بنگاه اقتصادی برای آنها فراهم شود.

وی عدم وضعیت مطلوب تصفیه‌خانه شهرک صنعتی چرمشهر را ناشی از شرایط نامطلوب نگهداری دانست و ارتقای وضعیت آن را با توجه به احکام قانون برنامه ششم توسعه، دست‌یافتنی عنوان کرد و گفت: از حدود 39 هزار مترمکعب فاضلابی که به تصفیه‌خانه‌های شهرک‌های صنعتی استان تهران ورود می‌کند، 26 هزار مترمکعب مربوط به دو شهرک صنعتی چرمشهر و سالاریه است که حدود دوسوم ظرفیت ایجاد شده در حوزه تصفیه‌خانه‌ها را در بر می‌گیرد که باید به خوبی مدیریت شود تا افزایش بهره‌وری و نگهداری مطلوب آن در اولویت باشد.

یزدانی، مرکز آموزش علمی کاربردی انستیتو چرم در شهرک صنعتی چرمشهر را نیز ظرفیت خوبی برای این منطقه دانست و افزود: این مرکز دانشگاهی برای تربیت جوانان مستعد و نیروهای متقاضی کار ماهر شکل گرفته تا در آینده، نیازهای گوناگون علمی و فنی این شهرک را تأمین کند.

معاون توسعه مدیریت، منابع و امور استان‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: شهرک صنعتی چرمشهر به عنوان مورد پژوهشی به اتحادیه اروپا معرفی شده است که هزینه‌های این پژوهش نیز توسط این اتحادیه تأمین خواهد شد.

انتهای پیام/2462/ی40/

کانال تلگرام خبرگزاری فارس در جنوب تهران

telegram.me/joinchat/BOxrhj4jYGbJ7OgNMorHRw